Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
"Szerintem a méz rosszabb, mert annak több mint fele fruktóz, és amellett, hogy hízlal, mi tudjuk hogy a májat is rendesen leterheli..."
Bocsánat, hogy megkérdezem, nem kötekedésből, csak érdekel. Honnan veszed azt, hogy a méz megterheli a májat? Ez a kérdésem most független a paleotól.
Pl. ezt és hasonlókat olvastam.:
A méz támogatja a gyenge szívet és védi a májat. A méz fertőtlenít. Ezért lehet belsőleg torokgyulladásra, külsőleg felületi sérülések gyógyítására használni.
IBS, arról mindig egy budai iskola jut eszembe, de nyilván nem ők fórumoznak itt :D
Mit nem értesz rajtuk?
Persze, jo lenne tudni, hogy kinek is lenne szuksege mas eletmodra mar idejekoran. Illetve hat hozott anyagbol tudunk gazdalkodni, de azzal azert tisztaban van mindenki, hogy mire lehet hajlama, milyen az eletmodja.
Elobb beleolvastam az ibs-es forumba, na oket mar nem annyira ertem
Hat igen, nem vagyunk egyformak.
Vannak, akik akarmit esznek/isznak, nem latszik rajtuk es olyan is, aki akarmit csinal, akkor se latszik teljesen rendben.
Vannak mar gyerekkorukban sulyosan betegek a glutentol, tejtol, mig vannak, akik 100 evig elnek nyugati koszton.
Azért alapvetően adottság kérdése, mert nekem egy kezemen meg lehet számolni, hogy egy évben hány pattanás nő rajtam. Ráadásul mind picik és pár óra után a helyük sem látszik, miután kitisztítom őket.
A kajám pedig messze nem paleo (ezt nem dicsekvésképpen mondom, inkább tényközlés).
Szerencsére mióta paleózom,elkerülnek a pattanások!
Korábban azt hittem,hogy ilyen a genetikám,de tisztán látszik,hogy ez is csak egy mítosz,viszonylag szép a bőröm most.Ahhoz képest meg,ahogyan korábban kinézett,határozottan szép:-)
Én már elkezdtem használni a kakóvajat szolihoz,meg a testápolómba is keverek fele-fele arányban.
Az arcomra csak azt használom éjszakára,reggelre álom,olyan puha:-)
Ugyan napkiütésem sosem volt,de a kakaóvajazás mostantól rendszeres lesz,mert ez a legjobb bőrápoló,amit valaha próbáltam:-)
én is vettem kipróbálásra, de többet nem veszek.:-(
nagyon érzem a sztévia ízét és nem szeretem. :-(
hmm.
nekem mondom, elég súlyos volt az allergiám, de teljesen eltűnt.
Az enyem is idegel a sajtokkal, folyton veszi maganak, kozben nyafog, hogy faj a terde.
Nem fog rajtuk a szakirodalom, csak ha oket tamasztja ala.
En most harmadik napja mar nagyon tisztan es ch-csokkentve eszem, legalabbis a hetvegi dorbezolashoz kepest mindenkeppen, ma delelott volt az, hogy egyfolytaban pisilni jartam, tobbet, mint amennyit megittam.
Ha alig eszik az ember ch-t, akkor viz sincs tarolva annyi.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?