Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Miért is nem jó a tisztított víz? Miért jó a ftalâtos ásványvíz?
A szénszűrő és a levesszűrő persze nem elég a hormonok ellen. De az RO készülékek igen, illetve a desztillálás is, csak az drága.
Ezzel foglalkozom.
Sziasztok!
Hát a gyerekeket tényleg nehéz átszoktatni és az ovis meg sulis kaja egy rettenet. Viszont ha nem ehet a társaival meg különcnek tartják az sem biztos hogy jól esik neki. Na tényleg nehéz.
Hormonmenteshez még a vizet is említsük meg hiszen a sok földbe vízbe beépülő hormontabletta amit sokan szednek a vízbe is bekerül (aki a Duna vizét issza saját vizét issza vissza c mondás :)). És a tisztított víz sem jó ebből a szempontból, csak az ásványvíz, az meg más szempontból nem ajánlatos nagyobb mennyiségben (pl vesekő kialakulása) akkor jobb a lúgos víz de azt is csak korlátozottan lehet fogyasztani, viszont vizet meg 3-4 litert kellene egy nap meginni. :D Tök jó!
Mármint a csokiban!
És jóreggelt, meg kukurikúúúúúúúúúúú!
Ha food grade= emberi fogyasztasra alkalmas tisztasagu, igen.
Azert ezt ellenorizd.
A finomított kakaóvaj pasztillát lehet használni étkezési célra is?
Mert több helyen írták,hogy lehet.Mondjuk ha azt vesszük,hogy egy 10dkg lila csoki 300ft,10dkg kakaóvaj meg 800ft,akkor
-nem akarom tudni,hogy miből van a csoki
-talán valóban ehető:-)
Nem tudom.
Gondolom ez is egyeni.
Halolajjal kapcsolatban kérnék egy kis segítséget.
A gyerekem semmilyen omega3 készítményt nem hajlandó bevenni,sem olajat,sem kapszulát.Mindegyiktől öklendezik,kiköpi,azt mondja nem bírja lenyelni,annyira rossz íze van.Én sem repesek az örömtől,mikor lenyelem a halolajat,de ugye én tudom,hogy miért fogyasztom.
Az olajos halat viszont szereti.Le szoktam önteni róla az olajat,azt megkapják a cicák.Általában heringfilét veszek,mert az nincs tele halgerinccel,ami elég undi.Na nem is ez a lényeg,hanem hogy ha mondjuk heti 3x ilyen halat vacsorázik,és akkor csepegtetem rá a dupla dózisú omega 3 olajat,akkor az úgy elegendő?
Vagy ezt is folyamatosan kellene adagolni?
A semmitől úgy gondolom jobb,ha 3 adagban kapja meg a heti mennyiséget.
Kis hős:)
Örülj neki!
Azt még el kell újságolnom,hogy akislányom ma reggel paleo bundáskenyeret reggelizett,és megette mind egy szálig:-)
Pedig elég sötét és zöldes kenyér volt/len,tök,kókusz,szezámlisztből/,meg aki nincs ehhez szokva,az íze is fura,de megette:-)
Örülök nagyon,mert szépen lassan szeretném,ha ő is teljesen paleo lenne,az ovi miatt még nehéz,de most középsős és másfél év múlva a suliban már nem kötelező ott enni,csomagolhatok neki,és nem kell azt a borzalmat ennie.
Nálunk nagyon rossz a kaja az oviban,ezt a másfél évet csak kihúzzuk valahogy.
A tul keves testzsir egyenlo az alacsonyabb osztrogenszinttel.
Nem biztos, hogy neki pont arra van szukseg, hiszen az egyensulyozza az androgen hormonokat.
Arany kozeput :)
Egy paleo oldalon a hormonalis pattanasokra azt irjak meg, hogy csokkenteni a lenmagot es a magvakat.
A ormonmentes hust emlitik meg, hogy fontos.
De a jó hír, akkor is jó hír!
Majd kiderül az is.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?