Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

13575. ikssz (válaszként erre: 13573. - A0c1361e44)
2011. máj. 6. 20:27
Jó a memóriád, csak összemostamm a mondatokat. Ő nem volt itt fórumon, csak a blogját olvastam. 18 évesen diagnosztizáltak nála pm rákot (azóta ő is öregebb, mert '89-es mint én, mondjuk nekem is 15-16 évesen már látszódott, hogy van pm-em). Bár a testépítők asszem összeesznek szójaproteint meg még L-thyroxint is csak úgy, de ő szerintem pont nem.
13574. a0c1361e44 (válaszként erre: 13572. - Ikssz)
2011. máj. 6. 20:17

Nekem szinte az egész pm-em kivették, tehát nem maradt göbös pm. Én egy kicsit tartok attól, hogy ismét megnő, de azért remélem nem.

Volt már, akinek újra beindult:(

13573. a0c1361e44 (válaszként erre: 13572. - Ikssz)
2011. máj. 6. 20:15
18 éves pm rákos testépitő? Ő kicsoda? Nem emlékszem rá. Na ennyit a jó memóriámról:)))
13572. ikssz (válaszként erre: 13570. - Eandi78)
2011. máj. 6. 20:05

Igen, J. Silver is ha jól emlékszem. Remélem jól van, ő volt itt a kedvencem. Meg a 18 éves pmrákos testépítő, aki leírt blogba mindent. Úúúú neki jó nagy csíkja van sajna.

És nektek maradt göbös pm? Nekem akkor azt mondták, hogy kicsi van a jobboldaliban is, akkor kéne aggódni? Magától eltűnik?

13571. a0c1361e44 (válaszként erre: 13568. - Ikssz)
2011. máj. 6. 19:26

Perszehogy maradj!!!

Nem, nincs jelentős problémám. Pont ezt akartam leirni, de lehet megint bénán fogalmaztam.

Az elején nem voltak problémáim csak a fogyás és lehet ha akkor már megműtöttek volna, akkor nem lennének most sem, de hagyták, hogy növögessen, mert biztos nem lehetett eldönteni, hogy mi a legjobb megoldás. Aztán az is lehet, hogy akkor még nem egyeztem volna bele, mert nem voltak tüneteim. A műtét előtt viszont kemény tüneteim voltak, de még akkor is sokat tipródtam, hogy kell e ez a műtét? És arra jutottam, hogy valószinű. Mert vannak gondjaim, de nem olyanok, mint a műtét előtt. Ezek elenyészőek. Inkább csak valóban a műtéti traumából adódóan. De épp ezért mondom, hogy ez nem kor függvénye. Érzékeny a műtét helye bizonyos helyzetekben. Gondolok itt időjárásra. De a fiamnak 3 évesen szakadt le az ujja, tehát egész fiatalon, de ugyanúgy neki is érzékeny. Tehát ez gondolom függ, hogy milyen idegpályákat érintett a vágás, hogyan regenerálódik a szervezet. Nekem nagy a vágásom, és ugyan alig látszik, de gondolom csak átvágtak jó néhány ideget, amik még gyógyulnak, vagy nem tudom.

Tehát szerintem nem főként korfüggő, de lehet csak tiltakozni akarok valami ellen és mégis az:)

13570. eandi78 (válaszként erre: 13568. - Ikssz)
2011. máj. 6. 19:12
Ennyivel nekem se kellene írni, de szükség van ránk is, úgyhogy maradj csak:))) Sajnos van 1-2 huszonéves, hirtelen 3-4 is eszembe jut.
13569. eandi78
2011. máj. 6. 19:09

Egy biztos: hatalmas különbség ha valaki túlműködő/rákos és kivesznek mindent vagy kivesznek egy göböt és ott marad pm egy része.

Eddigi hozzászólások alapján úgy tűnik az utóbbi csoportba tartozók vannak könnyebb helyzetben.

Megfigyeltem, hogy akinél göböt/göböket találnak próbálja halogtni vagy elkerülni a műtétet. Túlműködők könnyebben mennek kés alá.

Mi is lehetünk alulműködők bármikor vagy lehetnek újabb göbök, de még így is valamennyire jobb pozícióban vagyunk.

13568. ikssz (válaszként erre: 13567. - A0c1361e44)
2011. máj. 6. 19:03

Nem megint a kor, csak örültem, hogy van huszonéves is. :) Vagyis sajnálom.

Bár azt nem tudom minek írogatok meg olvasom a fórumot még mindig. :) Panaszfórum (puffad a szemem, fulladok, szúr, fáj... pajzsmirigytől függetlenül). Néha a műtét előtt állóknak segítség. Amiért én is köszönöm akkor.

Ha te huszonéve pm beteg vagy, azt jelenti jelentős problémáid vannak emiatt? Azt sajnálom. :( Gyógyulj meg! Minden jót!

13567. a0c1361e44
2011. máj. 6. 17:30

Már megint a kor:))))

Mint irtam én már huszon éve pm. beteg vagyok. Többször volz, hogy lefogytam indok nélkül, de más tünetem nem volt, de a műtét előtt rendesen megnövekedett a pm-em és igy nagyon túlműködtem. Az FT4-em 80 felett volt. Azon csodálkoztak, hogy tudok még járni:) Ennyit a korról:) Egész nap pörögtem, bár a magas pulzus miatt hamar elfáradtam, valamint voltak egyéb tüneteim is. Kéz és lábremegés, nagyon gyenge voltam, fényérzékenység. Az itteni leirások alapján viszont azt hiszem, hogy a fiatalabbakat ez jobban megviselte:)

13566. Reny84
2011. máj. 6. 16:52
Rbarso! Jövő héttől vagyok. Megbeszélhetnénk egy talit...
13565. bosszús
2011. máj. 6. 16:33

Ma volt 3 hete, hogy megműtöttek!

Első nekifutásra kiírta a sebész az EUTHYROX 50 mikro grammos tablettát. Eddig nem szedtem semmit!

Kinek, mi a tapasztalata vele? 3 hét múlva kontroll.

13564. kittike23 (válaszként erre: 13563. - Ikssz)
2011. máj. 6. 16:03
Amikor a túlmüködés kiújúlt februárban állandóan szédültem,gyengének éreztem magam,össze akartam esni,még a mosogatás is nehezemre esett. Éjszaka felébredtem arra h a pulzus 120,na de ez már a múlt, a Tsh-m most 1,6 és tünetem sincs. Én igy inkább fázós v.ok:-) a hideg azért jött rosszul,mert érzékeny lettem a frontokra,de ez nem tudom mitöl van,a lényeg h nem tart sokáig:-)
13563. ikssz
2011. máj. 6. 14:55
Mit nem tudsz egyedül csinálni? :O A hirtelen lehűlés miért baj? Én örültem neki, mert folyton izzadtam a melegben, ami lányként azért kellemetlen. Műtét óta már nem szerencsére. Te nem túlműködő vagy?
13562. kittike23
2011. máj. 6. 14:45
Ha már müteni kell inkább jobb minél hamarább átesni rajta,szerintem is.
13561. kittike23 (válaszként erre: 13560. - Ikssz)
2011. máj. 6. 14:41
Kor ide,kor oda, amikor sz.rul v.ok,akkor nem vigaxtal a 25 évem se, és csak jobban felmérgesedek h semmit se v.ok képes megcsinálni. Szerencsére februárban volt ilyen utoljára,de a mostani hirtelen lehüléseknél elég gyakran szédültem,meg éreztem h összeesek;-( bizom benne h mütét után minden jó lesz! Pozitivan állok hozzá,aztán meg majd lesz a h lesz. Ez a türelem betegsége,elfogadtam.
13560. ikssz
2011. máj. 6. 14:33

Lassan 26, lényeg, hogy huszonéves, mert azt hittem egyedül vagyok (én 22). Bátorság nem hiszem, hogy elmúlik. :) Bár nem tudom, mert én egyedül vonultam be a kórházba, így nem volt senki aki idegesítene. Nekem csak a bal 90%-át vették ki. Ha neked összesen 90-95% az már valami. Én gyógyszert se szedek még, lehet, hogy a többieknek a gyógyszer is bezavar.

Nekem azt mondta anno az orvos, hogy egyszer úgyis meg kell műteni, úgyhogy jobb, hogy te is ezt választottad. Jobb előbb túl lenni rajta, lehet az öregebbek nehezebben viselik.

13559. kittike23 (válaszként erre: 13557. - Ikssz)
2011. máj. 6. 13:56
Neked mennyit vettek ki?
13558. kittike23 (válaszként erre: 13557. - Ikssz)
2011. máj. 6. 13:54
A koromra utal,de még pár éve,azóta a 23 maradt én meg szépen öregszem,még 25,de lassan a 26 leszek. Nekem Basedowom van,már több mint 16 hónapja iszom a hormon csökkentö orvosságot,de csökkenésre újra túlmüködtem igy inkább mütétet választottam. Még bátor v.ok :-) gondolom ez a nagy bátorság keddre el is múlik. Nem tudom mennyit vesznek ki,ez a sebésztöl függ,de a h utána olvastam kb 90-95%-át.
13557. ikssz
2011. máj. 6. 13:41

Ohhh, akkor hajrá! Majd meglátod, hogy nem para az egész. Még utána sem. A 23 a korodra utal? Mert akkor üdv! Fiatal szervezet nagyon gyorsan regenerálódik. Nincs fulladás, nyakfájdalom, nyakszúrás meg ilyesmi. :)

Neked mi bajod van amúgy? Mennyit műtenek ki?

13556. kittike23 (válaszként erre: 13547. - Ikssz)
2011. máj. 6. 13:22
Van itt ám ilyen :-) már csak 5nap és szerda :O
13555. e76e8f01ad
2011. máj. 6. 10:43
Helllo:) mindenkinek,hogy vagytok,Olyan puffadt a szemem,mhhh ez azert van mert tul mukodom,de all mukodom akkor is ilyen.Hat ez van ehez mar hozza kell szokni.Pusz mindenkinek.
13554. a0c1361e44 (válaszként erre: 13552. - E76e8f01ad)
2011. máj. 6. 06:24

Igen, a fiam van a képen:)

Nekem akkor van ez a fulladásos, levegő kapkodós problémám, ha ideges vagyok.

De ez mindig igy volt. Na meg akkor ha hangosan szeretnék valamit mondani, de ugye én nem tudok hangosan beszélni. De ez is régi dolog és nem a műtét miatt van:)

13553. 7529edede9 (válaszként erre: 13552. - E76e8f01ad)
2011. máj. 6. 00:03
Rám is tör időnként a fulladó érzés és köhögési roham,tart egy 5-10 percig és elmúlik.De ez nemcsak éjjel hanem nappal is.
13552. e76e8f01ad
2011. máj. 5. 23:57

Hogy alszotok eszaka?Jol mert en neha 2-3 ora kozott mindig fent vagyok,fulladok meg kohogok,de tart kb 15 percig es ha szerencsem van alszom tovabb ha nem akkor csak nezelodom meg minden,es akkor aludnek mar mikor menni kell dolgozni.Marha jo.Nah es alltalaban ez tart 2-hetet,aztan jol alszom megint.

Nah az a szep mikor fulladok is meg kohogok egyszerre,es mikor nem talalom a befulyokat,akkor megjobban fulladok ,es panikolok hogy en mostmar aszmas vagyok vagy mi van.De szinte mar minden tutethez hozzaszoktam.Ti hogy vagytok.Viszont az megertem hogy szur,kapar,a torkom belul,de hogy mert fajnak mind 2 oldalon a nyak izmaim,neha nem tudok hatrafoldulni,erdekes.Pusz jovok holnap.Aludjatok jol.Angi

13551. e76e8f01ad
2011. máj. 5. 23:50
Iriszke a kepen a pici fiad?Annyira cukor
13550. a0c1361e44 (válaszként erre: 13547. - Ikssz)
2011. máj. 5. 20:55

Nem azért mondtam ám:)))

Neked is volt problémád, de neked megszűnt minden:))) És ez jó:))))

Jó lenne, ha mindenkinek hasonló lenne.

Karikás szemről: Egyszer beállt a nyakam és ügyeletre kellett mennem. Elvitt a férjem, be is hivtak. A rendelőben kb. 5 ember volt és el kezdtek kioktatni, hogy az nem úgy van

m, hogy én bemegyek, hogy adjanak egy szurit, hanem ki kell vizsgálni, reumára menni, stb, és különben is mitől ilyenek a szemeim??? Mondtam lövöm magam, gondot okoz? Mindenki elképedt, mire megkérdeztem, hogy ki a doki? És az volt a doki, aki végig meg sem sem szólalt:) Persze neki megjegyeztem, hogy eddig senki nem tudta megmondani, hogy mitől karikás a szemem, de szivesen veszem, ha ő megmondja.

Adott egy koktélt és hazamentem. Röhejes volt.

13549. eandi78 (válaszként erre: 13547. - Ikssz)
2011. máj. 5. 20:44
Neked mennyit vettek ki? Már nem emlékszem annyian vagyunk.
13548. eandi78 (válaszként erre: 13545. - Ikssz)
2011. máj. 5. 20:42
Attól is függ kinek mennyit vesznek ki... Szerintem. Panaszom nem volt a műtét után, most sincs. 15 éve volt egy térdsérülésem annak viszont még nem múlt el a nyoma. Néha fáj, sportolni csak térdvédővel tudok. Lehet ha műtöttek volna jobb lenne, de mindennapi életben így sem zavar különösebben.
13547. ikssz (válaszként erre: 13546. - A0c1361e44)
2011. máj. 5. 20:35

Jól van, bocs. :) Csak olvasom még általában a fórumot és annyit problémáztok néha, hogy már itt nevetek magamban.

De akkor én üzenem a műtét előtt állóknak (ha van most itt ilyen), hogy van, akinél a műtét utáni élet semmilyen problémát, fájdalmat nem tartalmaz, ami pajzsmiriggyel lenn összefüggésben. Így akkor most egy jót írtam.

Az én szemem is karikás, de nekem mindig az volt. Plusz vékony alkat, sokan azt gondolják, hogy drogos vagyok. :) Bár ha magamra nézek, tényleg úgy nézek ki.

13546. a0c1361e44 (válaszként erre: 13545. - Ikssz)
2011. máj. 5. 20:18

Sziasztok:)

Korral???? Na neee:))

Nem hiszem. Ki, hogy viseli ezeket a traumákat, kinek milyen a szervezet, hogyan mennyi idő alatt regenerálódik, stb. Ez ettől függ.

Nekem a vágásom is nagy lett, kék-zöld-lila voltam, bedagadt, nem tudtam beszélni és még sorolhatnám. Valamint a műtétem előtt már hosszú évekig voltam beteg és nem beszélve arról, hogy elég termetesre növekedett mire a műtétem volt és már a mellkasom alá is benőtt. Tehát valószinű, hogy az amúgy is béna szervezetem bénán éli meg ezt a traumát. Most az orrommal is ez van. Nem fáj most sem semmim, mint a pm. műtét után sem fájt semmim, de tudom, hogy nehezebben gyógyulok, mint az átlag. És ez nem a korom miatt van:)

A szülésem után hónapok kellettek, hogy ismét rendbe jöjjek és én a szülési akadályokat is nehezen vettem. Ez van ilyen béna vagyok. Pedig akkor még csak 22 éves voltam:)

De annak ellenére, hogy időjárás változás, vagy stressz hatására, és minden hatásra fájdogál a nyakam, vagy szorit, feszül, stb. Más bajom nincs:) A memóriám a régi, pörgős vagyok, ahogy kell, de a szemem karikás:( És lehet úgy tűnik, hogy mennyi bajunk van, de nincs ám csak látszólag, mert a jókat ritkábban irjuk le, mert ez a fórum arról szól, hogy műteni fognak, és milyen műtét előtt és után az élet:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook