Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis kérdés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
20034. vorsika84 (válaszként erre: 20021. - Tíbea)
2020. júl. 26. 17:34

Kedves Tímea!

Megvolt a műtéted?

20033. vorsika84
2020. júl. 26. 13:04
Engem már annyira megijesztettek, hogy ez bármi lehet, hogy jobbnak látom, ha eltávolítják. Persze a műtéttől is félek, de próbálok bízni abban, hogy Koltai doktor úrnál jó kezekben leszek és szerencsésen túl leszek rajta. Az egész pajzsmirigyed kivették? Gondolom, akkor hormonokat kell szedned, ugye?
20032. Bözsi néni (válaszként erre: 20031. - Vorsika84)
2020. júl. 26. 12:52

Értem. De ha rosszindulatú lenne, gyorsabban nőne azért.

Hát, a te döntésed, de nagyon picik, én biztos nem műttetném, ha nem muszáj. Főleg trombózis hajlammal.

Nekem 47 mm-es hideg göb volt, mikor kiderült. Nyomta a légcsövet. Azt muszáj volt kivenni, sőt kivették az egészet, mert göbös volt. De a szövettan jó lett.

20031. vorsika84 (válaszként erre: 20030. - Bözsi néni)
2020. júl. 26. 12:44
Az ultrahangon a doktornő az uh kép alapján gondolt arra, hogy ez bármi lehet, ezért javasolta a citológiát. Az jött vissza, hogy follakurális adenoma, amit biopsziából nem lehet eldönteni, hogy jó vagy rossz e. Ezért az a protokoll, hogy ki kell venni. Az endokrinológus doktornő ezért mondta, hogy szerinte inkább nem kellett volna megszúratnom, hanem félévente követte volna ultrahangon, de már elhiszi, hogy nem tudok megnyugodni és ebben az esetben jobb, ha eltávolítják.
20030. Bözsi néni (válaszként erre: 20028. - Vorsika84)
2020. júl. 26. 12:37
Uh-s doktornő mivel ijesztett meg ennyire?
20029. Bözsi néni (válaszként erre: 20028. - Vorsika84)
2020. júl. 26. 12:35

Nyugodj meg, nincs semmi baj. A biopszia se kellett volna szerintem sem.

Ha hideg göb is, pici, nem nő, szóval aggodalomra tényleg nincs ok.

Csak évente nézesd meg, de felesleges műtétnek ne tedd ki magad.

20028. vorsika84 (válaszként erre: 20027. - Bözsi néni)
2020. júl. 26. 11:50
Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat, nekem ez most nagyon-nagyon sokat számít, már teljesen kikészültem, az uh-s doktornő a legrosszabb dolgokról beszélt. Szerintem hideg göb lehet, izotópot nem csináltak, mert eddig a méretei nem indokolták. Az endokrinológus szerint (Dr. Dohán Orsolya) a mérete és hogy az elmúlt 6 évben nem növekedett, a biopszia sem lett volna indokolt. Mivel fiatalon volt mélyvénás trombózisom, nagyon ijedős vagyok és hajlamos vagyok a legrosszabbra gondolni.
20027. Bözsi néni (válaszként erre: 20025. - Vorsika84)
2020. júl. 26. 11:30

Szia!

Nem kell megijedned, jóindulatú. Ha a méretei nem növekedtek és csak pár mm-es, szerintem nem kellene elsietned a műtétet.

Hideg vagy forró csomó? Ha forró, akkor végképo nem kell bántani, csak évente figyelemmel kisérni, növekszik-e. A 3 ill. 9 mm nagyon kicsi, műtétet jóindulstúnál is 3 cm felett javasolnak.

Beszéld ezt át még egyszer endokrinológussal. Műtétre menni ráérsz akkor, ha kell, indokolt.

20026. vorsika84 (válaszként erre: 20023. - Channa*)
2020. júl. 26. 11:03

Kedves Channa!

Írtam a fórumba, mert teljesen el vagyok keseredve pajzsmirigy göb miatt. (follikuláris adenomának vélik egyelőre). Műtét előtt állok és nagyon meg vagyok ijedve.

Köszönöm, ha írsz.

20025. vorsika84
2020. júl. 26. 11:01

Sziasztok!

A történetem röviden: 2013-ban fedeztek fel mindkét pajzsmirigy lebenyben 1-1 göböt uh-val. Balban 3mm, jobb lebenyben 9mm. Akkor kezdődő göbös strummának diagnosztizált az endokrinológus. 2014-ben saját elhatározásból biopsziát kértem: mindkettőre follikuláris strumma jött vissza. Azt mondták ez jó indulatú, csak néha kontrollálni kell. Utána volt még néhány uh, de az is elmaradt. 2020.07.10-én uh-n ismét megnézettem, bár méreteik ne változtak, az uh-s doktornő jól rám hozta a frászt, ezért 2020.07.15-én ismét kértem biopsziát, ahol follikuláris adenomát véleményeztek. Mivel én borzasztóan megijedtem, kerestem egy sebészt, hogy vegyük ezt ki onnan, még kb 1,5-2 hónap a műtét időpontja.

Tudna nekem valaki valami biztatót írni az esetemmel kapcsolatban? Őszintén szólva nagyon félek a műtéttől és az eredménytől is. Köszönöm, hogy elolvastátok.

20024. vorsika84
2020. júl. 26. 08:00

Sziasztok! Remélem, valaki még olvassa a fórumot. Pajzsmirigy göb (8mm) miatt pajzsmirigy műtétre várok és a legrosszabb dolgoktól félek ( műtét, eredmény, utáni következő dolgok). Az Onkológiai Intézetben Dr. Koltai Pál fog műteni, véralvadásgátló gyógyszert is szednem kell trombózishajlam miatt.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

20023. Channa* (válaszként erre: 20021. - Tíbea)
2020. máj. 30. 21:01
Én egy kicsit híztam, majd lefogytam, amikor már szedtem a gyógyszert, de figyelni kell a kajára.
20022. Bözsi néni (válaszként erre: 20021. - Tíbea)
2020. máj. 29. 18:57

Szia!

Nekem kivették az egészet. Nem híztam, pedig hajlamos vagyok. Persze ha valaki többet eszik...

20021. Tíbea
2020. máj. 29. 18:24

Sziasztok!

Új vagyok és segítséget szeretnék kérni. Pajzsmirigy műtét vár rám, göbösödés miatt (méret és mintavételi eredmény okán) eltávolítanák a jobb lebenyt. "Malignitás teljes biztonsággal nem zárható ki." Ez a diagnózis a mintavétel után.

Kérdéseim lennének:

- Valakit műtöttek a MIVAT nevű módszerrel innen? (Minimál invazív videó asszisztált műtét)

- Mekkora seb maradt utána?

- Azt olvastam, hogy teljesen jó TSH eredmények után is, 5-10 kg-nyi hízásra lehet számítani az első évben a műtét után. Ezt tényleg így tapasztaltátok?

20020. horakulum (válaszként erre: 20019. - Aszilvia1)
2020. máj. 25. 06:54
Netén megtalálod ezt a leggyakoribb fajtát . Nagyon jók a gyógyulási esélyek! Még fog gyógyulni ha megoperálták. De fura amúgy ez a semmiből jött pm rák...Hany evés a férjed?
20019. aszilvia1
2020. márc. 9. 15:19
Sziasztok Lányok! Olvasgatom a topikot néhány hete, mert férjemnél találtak egy 1,5 cm-es göböt a pajzsmirigyén, amiből múlt héten vékonytű biopsziát vettek. Ma hívta őt a beküldő orvos, hogy sajnos nincsenek jó hírei, hétfőn be kell mennie egy újabb UH-ra (egyébként munkahelyi menedzserszűrésen vették észre nyaki UH-n a göböt, a TSH-ja is normál tartományon belül van és sima vérképe sem mutat semmi különöset, a nyaki nyirokcsomók sem voltak - remélem azóta sem - megnagyobbodva). Az UH-n kívül mennie kell egy megbeszélésre, mert nagy valószínűséggel ezt műteni kell a doktor úr szerint. A nem éppen megnyugtató hír miatt felhívtam az orvost, mert nem szerettem volna még egy hétig rágni a gittet, így is november óta parázok rendesen. Azt mondta, hogy telefonon nem tud felvilágosítást adni, de annyit elmond, hogy rosszindulatú a dolog, de a rosszindulatúak közül a lehető legjobb fajta. Tudnátok segíteni, hogy ez melyik lehet? És hogy milyenek a gyógyulási esélyek ennél a fajtánál?
20018. pemete (válaszként erre: 20017. - 1Anikó)
2019. aug. 15. 14:33
Szia, köszönöm szépen az infót. :)
20017. 1Anikó (válaszként erre: 20016. - Pemete)
2019. aug. 12. 17:51
Szia, ên várpalotai vagyok, Veszprémben a fül-orr-gégészeten Gáti főorvost tudnám ajánlani. Engem ő műtött, fej-nyaksebész, az endokrinológus javaslatára kerültem hozzá. Talán Bp is szóba jöhet neked, de ottani orvost nem ismerek.
20016. pemete
2019. aug. 12. 10:10

Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni.

Ki kell venni az egész pajzsmirigyemet göbösödés miatt, és tapasztalt sebészt keresek, Fejér megye, és környékén. A fehérvári kórházat nem ajánlotta még az orvosom sem, viszont nem tudott mást sem ajánlani. Akinek van tapasztalata a környékről kérem legyen kedves ossza meg velem.

Előre is köszönöm! :)

20015. 1Anikó (válaszként erre: 20007. - Barbi08)
2019. aug. 11. 12:54

Szia Barbi,

El kell mondjam, mindig csodállak, hogy ezt kétszer is végigcsináltad, és mindenkinek segítesz és tanácsot adsz. Nekem már 11 hónapja volt a műtét, de még mindig megvisel, ha belegondolok, hogy miket éltem át. Az az egy dolog segít, hogy a műtéttel megúsztam az egészet, pedig úgy kezdődött, hogy a leletem nyirokcsomókra áttétes rosszindulatú pajzsmirigy daganat...

20014. Gemmafortuna (válaszként erre: 20013. - Barbi08)
2019. jún. 27. 20:07

Szia!

Köszönöm. Milyen kezelés vár még rád? Mielőbbi gyógyulást kívánok neked.

Semmilyen hormont nem kaptam/kapok, elvileg a vérvétel eredményétől függ, hogy az endokrinológus felír-e bármit. Ha a megmaradt jobb lebeny átveszi a működést, nem kell gyógyszer. Legalábbis remélem. Persze ezentúl rendszeresen járhatok kontrollra meg UH-ra is.

20013. Barbi08 (válaszként erre: 20012. - Gemmafortuna)
2019. jún. 27. 14:02

Szia!

Örülök,hogy minden rendben :)

Kaptál hormont? Ugye nem csak július végétől szeded? :O

Velem még vannak problémák a kalcium ingadozás miatt, de bízom benne, hogy lassan lecseng ez az időszak...

Novemberben még kapok egy kezelést... jövőre remélem messze kerülhetem a dokikat :D

2019. jún. 25. 14:15

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van.

A szövettan eredménye szerencsére jó lett, holnap megyek varratszedésre. Július végén lesz kontroll vérvétel és meglátogatom az endokrinológust.

20011. Gemmafortuna (válaszként erre: 20010. - Gemmafortuna)
2019. jún. 22. 17:28

Szia Barbi!

Veled minden rendben?

20010. Gemmafortuna (válaszként erre: 20009. - Barbi08)
2019. jún. 19. 09:59

Szia!

Köszönöm, már túl vagyok rajta. A műtét után sajnos nem voltam jól, de másnapra jobb lett, ma délután haza is mehetek. Szövettan 2 hét.

20009. Barbi08 (válaszként erre: 20008. - Gemmafortuna)
2019. jún. 17. 15:08

Szia!

Remélem már túl vagy a műtéten és minden jól ment :)

Majd írj, ha lesz erőd!

A szövettanra azért kell ennyit várni, mert sok a beteg és kevés a patológus :)

Elvileg műtét közben is csinálnak fagyasztásos szövetvizsgálatot.

De ha ki kell venni a másik oldalt, akkor a két műtét között legalább 8 hétnek el kell telnie :)

Tudtam zuhanyozni, de nagyon bénán és óvatosan :D

20008. Gemmafortuna (válaszként erre: 20007. - Barbi08)
2019. jún. 11. 17:38

Szia!

Hú, ez nem túl biztató! :)

Hétfőn lesz a műtét, remélem szerdán már hazamehetek. Szövettanra miért kell heteket várni? (Ettől függ, hogy a jobb lebeny megmaradhat-e) Zuhanyozni tudtál a csővel a nyakadban?

20007. Barbi08 (válaszként erre: 20006. - Gemmafortuna)
2019. máj. 30. 18:01

Szia! Csak most láttam, hogy írtál. Ez orvos függő, illetve, hogy mennyi nyirok termelődik a nyakadban. Van kórház, aki műtét másnapján kiveszi a szívócsövet és 3. nap lehet hazamenni.

Első műtétem: vasárnap este befeküdtem, hétfőn műtét, csütörtökön haza.

Második műtétem: hétfőn befeküdtem,kedden műtét és hétfőn engedtek ki ( lezuhant a kalcium szintem és vénásan kellett pótolni). Inkább több napra pakolj a biztonság kedvéért :)

20006. Gemmafortuna (válaszként erre: 20005. - Barbi08)
2019. máj. 23. 17:24

Szia!

Köszönöm, hogy válaszoltál. A műtéttel együtt 2 napot kell a kórházban tölteni? (Nekem így mondta az orvos, aki műteni fog). Van még valami, amire fel kell készülni lelkileg?

20005. Barbi08 (válaszként erre: 20004. - Gemmafortuna)
2019. máj. 21. 12:18
Szövettan általában 3-4 hét. A műtét napján fájni fog, de jól csökkenthető az infúzióba adott fájdalomcsillapítóval. Másnap már csak éjszakára kértem gyógyszert. Aznap este pépeset ettem, másnap már mindent csak lassabban és kisebb falatokban. Általában 48 óra után kiveszik a szívócsövet és másnap hazaengednek. Otthon sokat kell pihenni (én 2 hétig maradtam otthon,de ülő munkát végzek), nem szabad hajolni, nehezet emelni.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook