Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Igen, a mai naptól még 2 hét :)
Nekem kb. 7 cm a hegem, ami egyébként szépen gyógyul.Szerintem a későbbiekben alig fog látszani:)
Sziasztok!
Beléptem én is a facebookos csoportba. :)
Szia Barbi!
Nagyon helyes, hogy kiírt a háziorvos 2 hét táppénzre, remélem a kórházban töltött napon kívűl 2 hét, főleg, hogy pénteken mész "csak" varratszedésre. Jobbulást kívánok, pihenj sokat! Neked mekkora heged kb?
Wica53 a csoport neve: Pajzsmirigy műtét után
BuNnY85 nem fogok emelgetni nehezeket, én is furcsáltam ezt a tanácsot.
Anita_89 pénteken megyek varratszedésre. Nem tudom, hogy mikor lesz meg a szövettanom. Egy másik doktornő 2-3 hetet mondott. A házi dokim 2 hét táppénzre írt ki, főként az influenza szezon miatt...
Sziasztok.
Úgy tudom, hogy műtét után jó pár hétig nehez munkát nem lehet végezni,csak is konnyebbet. A 10 kilogramm súlyú dolog emelés elég nehéz munka, így szerintem kerüld meg.
Szia Barbi!
Mikor lesz varratszedésed? Tényleg furcsa egy kórház, más orvos és más instrukciók. Én semmiképp sem ajánlom, hogy ilyen hamar visszamenj dolgozni. Háziorvos mit mondd, voltál már nála? Ez a 3 hét egyébként azért is kell, hogy összeforrjon a seb. Szövettani eredményed mikor lesz?
Nekem azt mondták, hogy ez az altatás miatt van. Meg is sérülhetett valami, amikor lenyomták a csövet a torkunkon. A facebook csoportban láttam, hogy más is 2-3 hónapig szenvedett tőle.
Lekopogom, de nekem kezd múlni.
Sziasztok!
Köszönöm, hogy írtatok :)
Anita_89 én az ügyeletes orvostól kaptam meg a zárójelentést. Egyedül akkor tudtam beszélni a dokimmal, mikor kihúzta a csövet a nyakamból, de akkor is egy kérdés után feladtam, mert úgy éreztem, hogy hülyeséget kérdeztem. Nagyon sok mindenben ellent mond hozzátok képest ( pl. nem kaptam vérhígítót, szerinte 1 hét múlva nyugodtan lehet 10 kg-ot emelni és nyugodtan lehet menni dolgozni is...). A jegelést és a fenti dolgokat is onnan tudom, hogy a másik két csajjal szedtük össze, hogy ki mit húzott ki a doktornőből.
1Anikó, bízom benne, hogy varratszedesnel én is több infot kapok majd az utókezeléssel kapcsolatban.
Ti hogy voltatok műtét után egy héttel? Néha úgy érzem, hogy mintha misem történt volna, néha meg elhagy az erőm egyik pillanatról a másikra. De leginkább ez a dagadás készít ki lelkileg. A varrat felett pár centivel megkemenyedik és megdagad (mikor milyen mertekben), persze feszíti is rendesen a torkom. De nem tudom, hogy ezzel fel merjem-e hívni az orvost, tartok tőle, hogy erre is ez kézlegyintést nyom...
Szia Kajocska!
Nekem fél pajzsmirigy eltávolítással kb 3 hétig nem lehetett emelni illetve hajolni.
Szia Mva!
Dr. Boér András műtött engem.
Szia Mva!
Én csak Budapestit tudnék neked ajánlani, Országos Onkológia Intézet, itt mindenkit ellátnak országosan. Vizsgálatokat és a műtétetek is itt egy helyen végzik a fej-nyak sebészeten. Szerintem átlagosan egy hónap kell "csak" időpontra várni.
Sziasztok!
Pajzsmirigy túlműködést (Basedow-graves) diagnosztizáltak 1 éve. A problémát súlyosbítja, hogy cukorbeteg vagyok. Miskolcra járok endokrinológushoz, aki műtétet javasolt.
Szeretném más orvos véleményét is kikérni. Tudnátok ajánlani endokrinológust, aki nem egy fél év múlva fogadna?
Szia Barbi!
Örülök, hogy ma már hazamehetsz. Nekem úgy volt, hogy utolsó nap konzultáltam az orvossal, amikor odaadta a zárójelentést, akkor mondta el, hogy mi volt a műtétnél illetve, hogy hogyan tovább. Jövőhéten fogják kivenni a varratokat neked az biztos, 6 hét múlva lesz kontroll vizsgálat, szerintem az még az Onkológián. Furcsa tényleg h nem írt ki vérhígitót, nekem is úgye csak az egyik lebenyt vették ki és 10 napig kellett magam szúrkálni, hát nem volt egy leányálom, anyuval mit össze nem szenvedtünk. :) Szerintem a kontroll után kell majd menned endokrinológushoz, de a többiek szerintem jobban meg tudják neked mondani, mert én a mai napig az Onkológiára járok, mert a doktorúr mondta h maradjak nála, szeretné végigkövetni az esetemet. Én csak a kontrollt követően kaptam gyógyszert, szerintem neked is úgy lesz, így kiderül h a bent maradt pajzsmirigy mennyire tudja átvenni a szerepet. Én nem híztam semmit műtét óta, azóta is tartom a súlyommat, én előtte híztam kb 8-10 kgt. Jobbulást kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?