Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigy alulműködést lehet természetes gyógymódokkal helyrebillenteni? fórum

Pajzsmirigy alulműködést lehet természetes gyógymódokkal helyrebillenteni? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5
112. Guruljka (válaszként erre: 111. - _Berry_)
2020. jan. 8. 01:16

Nyilván nem.


Már csak azt kell(ene) leküzdeni, hol vesz az ember naponta friss szárzellert. Én még az életben sem láttam.

111. _Berry_ (válaszként erre: 110. - Guruljka)
2020. jan. 8. 01:06
Itthon is lehet kapni olyan olcsóbb változatot, ami ugyanúgy megfelel a célnak. Azért nem mindig a legdrágább a legjobb.
2020. jan. 8. 00:55

Tovább böngészve: a szárzeller rostos, a szükséges mennyiséget (470 ml) csak a jó darálókkal lehet elérni. Mindjárt ajánlanak is egyet.

Olyan 1600 Euró az olcsóbbik változata.

109. _Berry_ (válaszként erre: 105. - Guruljka)
2020. jan. 8. 00:52
Hát, az ember sokszor könnyedén ki tudja jelenteni, ha éppen nincs baj, hogy ezt vagy azt nem tenné, de pl. ha már a gyógyszerek és a műtét sem megoldás, akkor akik súlyosan betegek, azok sokszor belekapaszkodnának bármibe csak segítsen.
108. Guruljka (válaszként erre: 107. - _Berry_)
2020. jan. 8. 00:48

Igen, általában van néhány alap-cikk, és abból ollóznak össze egy újabbat.

Hát ezt a zöldség-gyümölcs koplalást itt biztosan nem lehet kivitelezni. Már csak a választék szűkösségére gondolva.

Engem a frász tört ki tőle, hogy őszinte legyek.

107. _Berry_ (válaszként erre: 106. - Guruljka)
2020. jan. 8. 00:37

Mostanság elég sok táplálkozással kapcsolatos könyv van a piacon. Ha az ember egyik másikba beleolvas, (de akár a neten az egészséges étkezéssel kapcsolatos cikkekbe) akkor annyi azért kiderül, hogy bizonyos átfedések, ismétlések találhatóak benne. Egészen biztos, hogy ha valaki pl. az áfonya jótékony hatásait ecseteli, akkor annak lényegi részéről máshol is -ha más szavakkal is- ugyanazt írják. Az pedig, hogy az egyes alapanyagokat ki milyen arányban tartja megfelelőnek az étkezésben, adja az alapját a különböző irányzatoknak. Pár szélsőségestől eltekintve, (emlékszem volt valami húst hússal diéta)egyébként is az egyén szervezetétől függ, hogy számára beválik-e.


Szerintem azzal soha nincs baj,ha valaki még több és több információt igényel mielőtt dönt. A butaság szerintem az, amikor valaki úgy mond előre véleményt valamiről, hogy tulajdonképpen semmit nem tud róla.

106. Guruljka (válaszként erre: 104. - _Berry_)
2020. jan. 8. 00:19

Manapság azért ritka, hogy egy ember mondja meg a tutit. Rendszerint kutatócsapat van mellette.

- Nem az a lényeg, hogy érdekel vagy nem érdekel (úgyis utánanézek, mert kíváncsi vagyok), de hadd maradjak inkább nehezebben meggyőzhető szkeptikus, mint az átverhető tömeg része.

2020. jan. 8. 00:16

Beleolvastam egy német nyelvű blogba, ahol a blog-író kipróbálta Williams 28 napos "méregtelenítő" diétáját, és kedvezőek a tapasztalatai.

Én aránylag engedelmes embernek tartom magam, de inkább dögöljek bele a pajzsmirigybajba vagy bármibe - de én ezt ugyan meg nem teszem.

Még soha ilyen mondatot le nem írtam, és remélem, nem kapom a Jóistentől a fejemhez vágva, de én ezt nem követem el magammal.

28 napon át csak nyers gyümölcs és zöldség - megőrülnék. Még csak magvak sem, mert azok olajosak.

104. _Berry_ (válaszként erre: 103. - Guruljka)
2020. jan. 8. 00:10

Nem tudom, hogy mit végzett, de azért a történelemben volt pár olyan feltaláló, alkotó, akinek nem volt végzettsége, mégis jelentősen hozzátett a Föld fejlődéséhez. Csak gondolj bele abba, amikor az ember elkezdte megismerni a növények gyógyító tulajdonságait és annyi volt a végzettség, hogy egymásnak adták tovább a tudást.


Ha meg úgy vagy vele, hogy lehet, hogy hiszel, lehet, hogy nem, akkor miért olyan fontos, hogy médium vagy sem? Ha érdekel, akkor miért nem az a fontos, hogy milyen ismereteket kínál? Ha meg nem, akkor teljesen mindegy, hogy mit végzett és minek nevezi magát.

103. Guruljka (válaszként erre: 101. - _Berry_)
2020. jan. 7. 23:45

Ha médium, akkor nagy valószínűséggel nincs komolyabb végzettsége, és ezt már lehet hiányolni.

Nem azt írtam egyébként, hogy nem hiszek benne.

102. Guruljka (válaszként erre: 20. - Enissa)
2020. jan. 7. 23:44

Nem tudom, készült-e a Miskolci Egyetemen vizsgálat.

Egy árva egészségügyi karos szakdolgozatot találtam Gyuri bácsi teái témában.

[link]


Nem tudok róla, hogy különösebb élelmiszer-analitikai labor lenne Miskolcon. Van egy egészségügyi kar, de az egyetem elsődlegesen ma is nehézipari profilú.

Kutatgatnak az EÜ karon diabetes témában, de inkább szűrésekre vonatkozóan.

101. _Berry_ (válaszként erre: 100. - Guruljka)
2020. jan. 7. 23:31
Attól, hogy magam nem olvastam, de hallottam róla és ismerek olyat, aki csinálja és a pozitív tapasztalatait, (ahogy ezt írtam korábban) szerintem pont, hogy ez alapján ajánlhatom a könyvet. Utána már az érdeklődőn múlik, hogy utána néz-e bővebben vagy sem. Nem nagy dolog ma bemenni egy könyvesboltba, leülni és kicsit beleolvasni egy könyvbe, hogy egyáltalán érdekes-e adott ember számára. Ha használja valaki az internetet, akkor számos egyéb információt, csoportokat is találhat az ilyen jellegű könyvekről. Teljesen mindegy, hogy médium vagy sem, ha rákeresel a nevére, akkor kidobja a blogját, benne receptekkel, az alapján értelmes ember el tudja dönteni, hogy számára vállalható, követhető-e vagy sem. Hiányolod a bővebb információt, de további tájékozódás nélkül jelented ki, hogy nem hiszel benne. A gondolkodó ember előbb legalább körbejárja, majd összegzi és csak utána jelenti ki, hogy "kéri-e" vagy sem.
100. Guruljka (válaszként erre: 99. - _Berry_)
2020. jan. 7. 22:36

Ha te magad sem olvastad, akkor nincs mi alapján ajánlanod. És ajánlgatod, pedig nem tudsz még példákat sem mondani belőle.

A médiumoknak nem hiszek jobban, mint más gyalogembernek, de legalább tudni kellene, mit ajánl.


A szárzellert én is hallotam egészségesnek mondani, ahogy sok más növényt is.

99. _Berry_ (válaszként erre: 98. - Vadrózsa_)
2020. jan. 7. 21:57
Látom nem olvastad a topik elejét, ahol én is említettem tőle a pajzsmirigyes könyvet. Na majd hamarosan megkapod a magadét és kezdődik az egész elölről, mert ilyen könyvet itt nem lehet ajánlgatni, mert egyes korlátolt gondolkodásúak számára az általa ajánlott étkezés az ördögtől való és pusztítja a szervezetet. :)
2020. jan. 7. 19:25
Amit még ajánlani tudok az a szárzellerlé. Anthony William, amerikai médium mindenre ajánlja. Sokan fogyasztották különböző betegségekre nagy sikerrel. Van egy könyve, ami kifejezetten a pajzsmirigyről szól. Van egy másik ami pedig a szárzellerléről. Egy másik a májméregtelenÍtésről. Vannak más könyvei is. Megtalálhatók magyar fordÍtásban könyvesüzletekben, interneten. Vannak magyar Facebook csoportok is amelyek Anthony módszereit tárgyalják. Persze neki megvan az amerikai, hivatalos csoportja. Youtube-on nagyon sok hasznos videója van, de angolul. Sok sikert!
97. Bözsi néni (válaszként erre: 96. - Vadrózsa_)
2020. jan. 7. 17:14
Ugyan drága, de ez jó ötlet.
2020. jan. 7. 14:10
A méhmempő lehet egy megoldás. A Mannavita méhpempőt nagyon dicsérik. Én nem próbáltam, de többször utánanéztem és nagyon dicsérik. Jó egészséget !
95. Bözsi néni (válaszként erre: 94. - _Berry_)
2020. jan. 7. 12:06
Hahaha:-))
94. _Berry_ (válaszként erre: 92. - Bözsi néni)
2020. jan. 7. 10:57
Írtam én ilyet itt magamról? De tudod mit, még mindig jobb okosnak lenni, mint okoskodónak, mint amilyen te vagy, és jobb humorosnak lenni, mint negatív, szűk látókörűnek, mint amilyen te vagy.
2020. jan. 7. 09:57

Nem tudom megállni hogy ne mondjam el a saját esetemet. Túlműködést kezeltek így eltávolították a pajzsmirigy nagy részét. Azért, mert az alulmúlódért sokkal könnyebb kordában tartani. A tabletta ugyanazt a hormont tartalmazza amit az emberi szervezet termel. Igen, életem végéig ezt szednem és ellenőrizni kell. Jelenleg a második babámat várom. Az egyik fő hormon a pajzsmirigy, amit mindenkinek néznek, mert a kicsi fejlődéséhez elengedhetetlen.

Több, mint 10 éve történt a pajzsmirigy problémám. Anno utánajártam és az én esetemben nem volt opció az alternatív út. Nagyon ajánlom hogy szakértő véleményét kérje ki a fórum indító mielőtt akupunktúrára áldoz. Szívből ajánlom a doktor urat, akár magánrendelésen is megkeresnem. A blogjan nagyon sok ertekes informacio van a pajzsmirigyrol. [link]

92. Bözsi néni (válaszként erre: 91. - _Berry_)
2020. jan. 7. 00:29

Örülök, hogy szörnyen okosnak és humorosnak tartod magadat.

Legalább te.

91. _Berry_ (válaszként erre: 90. - Bözsi néni)
2020. jan. 6. 23:29

Senki nem írta, hogy ennyire egyszerű lenne a pajzsmirigy betegség, hogy ha túlműködik, akkor rögtön kikapják, ez megint csak ferdítés és okoskodás, így valóban felesleges, hogy tovább tépjétek a szátokat.


Az evés valóban egy nagyon kétes kimenetelű módszer, holnaptól már ne tedd, főleg ha sok egészségtelent eszel, mert jó esélyed lesz rá, hogy valóban tönkre menjen a szervezeted. :)

90. Bözsi néni (válaszként erre: 89. - _Berry_)
2020. jan. 6. 23:19

Ez azért nem így van ám, hogy túlműködés esetén csak egy részét távolítják el.


Az a túlműködés okától, a pm. állapotától függ mindig, hogy kell-e eltávolítás és ha igen, akkor részleges (csak az egyik lebeny) csaknem teljes (ahol pici szövet marad) vagy teljes eltávolítás.


Egyénenként a vizsgálati eredmények alapján dönti el az orvos, mit kell alkalmazni, nem az van, hogy "túlműködik? akkor lecsípünk belőle egy kicsit, oszt jóvan".


Bármelyik is, a maradék - ha van - nem termel elegendő hormont, pótlás kell, amit rendszeresen ellenőriznek.


Alternatív gyógymódok nincsenek, mert a hormonhiány nagyon komoly bajokat okoz a szervezet működésében.


Ha van maradék lebeny, azt rendszeresen ellenőrzik, nem gyulladt-e, nem alakulnak-e ki göbök, mert akkor azt is el kell távolítani.


Én biztos, hogy nem kockáztatnék semmiféle kétes kimenetelű alternativ módszert, hogy még a maradék is tönkremenjen.


Részemről ennyi, te pedig még olvasgassál kicsit utána.


Fórumindítót úgy látszik, nem érdekli, meg nem is tudhatjuk, mi okozza az alulműködést, milyen a pm állapota, szoval felesleges a további szájtépés.

89. _Berry_ (válaszként erre: 86. - Bözsi néni)
2020. jan. 6. 22:11

Akkor kezdjük ott, hogy akinek rákja volt, annak nem a hormontermelés csökkentése miatt távolítják el. Channa azt írta, hogy neki túlműködés miatti eltávolításról volt szó, de biztosan tévednek az ezzel foglalkozó könyvek/cikkek és honlapok, hogy azt írják, hogy ebben az esetben egy részét távolítják el. És így igaz, hogy a gyógyszer szedésétől nem fog meggyógyulni, mert az nem gyógyítja meg a kiváltó okot. Viszont, honnan tudod, hogy az ilyen beteg is nem gyógyulhatna meg?


Csoda diétázhattok itt, én nem írtam itt semmi ilyenről. Én az étkezésnél egy nem beteg ember számára is azt tartom megfelelőnek, hogy amíg még van zöldség és gyümölcs, növény, építsen be minél többet az étkezésébe. Persze lehet, hogy 1-2 évtized sem kell és valóban csodaszámba jut, ha az ember hozzájut majd még ilyenekhez.

88. Channa* (válaszként erre: 87. - _Berry_)
2020. jan. 6. 22:04
Köszönöm, ha befejezed, mert így talán megmenekül még egy valaki az ilyen tanácsoktól és esetleg lesz annyi esze, hogy orvoshoz menjen és ne a csodára várjon kóklerektől.
87. _Berry_ (válaszként erre: 84. - Channa*)
2020. jan. 6. 21:53

Úgy látom te eltévedtél, de nagyon. Ha nem kéred senki tanácsát, akkor mit pofátlankodsz be egy olyan topikba, ahol valaki pont, hogy más emberek tanácsát kéri a természetes gyógymódokkal kapcsolatban????


Nem beszéltem bele az életedbe, nem neked ajánlottam a könyvet, hanem a topik indítójának. Te vagy az, aki rosszindulatúan, hisztis gyerekként csak ahhoz ragaszkodik, amit elképzel és számára minden más rossz. Most már kezdem érteni a szomszéd tehenezésedet, magadból indultál ki, mert valahogy nagyon nem tetszik neked, hogy vannak, akik más módszereket keresnek és esetleg még meg is gyógyulnak, mert nekik nem elég az a megoldás, ami neked, a gyógyszer. Attól, hogy te nem tudsz azonosulni az alternatív módszerekkel, miért fáj neked, ha valaki keresi az ilyen lehetőségeket? Talán azért, mert ahogy írtad, te nem szeretsz hónapokig várni, vagyis te nem rendelkezel azzal amivel ők, akár a hónapokig tartó kitartással, a türelemmel és mondhatjuk, hogy a hittel?


Na most meg már a szomszédnak van ismerőse, a korábbi hozzászólásodban még a szomszédtól tájékozódtam, a következőben meg a szomszéd ismerősének az ismerősétől? Megint csak a szavak kiforgatása... Nem voltam 0 információ birtokában, te vagy lusta tovább is olvasni és leragadtál az első hozzászólásomnál. Attól még senkinek nem lett ronda a bőre és hullott a haja, mert gyógyszer további szedése mellett -ÉRTED? sikerül most vajon végre megértened, hogy senki nem ajánlotta, hogy egy pm-es álljon le a gyógyszerrel az alternatív módszer alkalmazása alatt- változtat az étkezésén. Nem kenyeret és vizet, vagy napfény táplálkozást ajánlottam.


Itt be is fejeztem veled, mert egyre nevetségesebb a kirohanásod. Ilyen emberrel pedig nem lehet értelmesen beszélgetni, aki kijelenti, hogy nem hajlandó tájékozódni, mert nem érdeklik más lehetőségek és csak azt képzeli, hogy az az 1 út létezik, amin ő jár. Még szerencse, hogy sok ember nem így gondolja és a világ ezért is fejlődhetett az elmúlt évszázadokban. Neked pedig szerintem ideje lenne valami más gyógyszert is szedned...

86. Bözsi néni (válaszként erre: 83. - _Berry_)
2020. jan. 6. 21:14

1. Nem is a kérdezőről írtad a meggyógyulást, hanem Channának, aki írta, hogy kivették a pm-ét, azért szed gyógyszert. Szó szerint ezt írtad neki:


"Ha te 200 Ft-os gyógyszerrel (amit valaki nagyon jól megfogalmazott, hogy azzal kampányolsz) akarod magad szinten tartani életed végéig, akkor tegyed, mert gyógyult persze attól nem leszel."


2. De, van olyan, hogy kiveszik sz egészet, még a mellékpajzsmirigyet is. Pl. rák esetén. De nekem is kivették mindkét lebenyt, mert olyan göbös volt.


És ami nincs, az nem tud " meggyógyulni", se hormont termelni.


Csoda diétával sem.


Fórumondítónál még azt sem lehet tudni, mennyire és mitől alulműködő. Különben srm diétáról kérdezett, hanem akupunktúráról.

85. Channa* (válaszként erre: 81. - _Berry_)
2020. jan. 6. 18:45

A 200 Ft-os gyógyszer nem kampány, hanem az egyetlen módja annak, hogy pótolják a hiányzó hormont, hogy teljes életet tudjon élni a beteg.


Azt írtad, hogy nem olvastad az általad ajánlott könyvet, azaz 0 információ birtokában voltál és úgy ajánlgattad.


Én nem olvasok ilyen könyveket. Nem tudok azonosulni az olyan diétával, ahol bizonyos élelmiszereket ki kell iktatni. És senki nem is ajánlanék ilyet.

84. Channa* (válaszként erre: 83. - _Berry_)
2020. jan. 6. 18:37

Na, ebben is nagyon okos vagy.


Szerinted, ha egy eltávolított pm után a hormonszint a pótolt hormonnal van normális tartományban, akkor mit csinál az a pici, amit meghagytak?


Én nem szeretek a csodákra várni évekig/hónapokig. Nem szeretnék elhízott tehén lenni, akinek alig van haja, ronda a bőre, és nem mellesleg nem csak az anyagcseréje, de a gondolkodása is lassú. Ha te ilyen akarsz lenni, vagy azt szeretnéd, hogy mások olyanok legyenek a tanácsaid hatására, akkor munkálkodj ezen, de nekem és sok-sok pm. betegnek ne beszélj bele az életünkben. Mi már rutinosak vagyunk, nem kérjük ki senki tanácsát, elég nagy lányok is vagyunk ahhoz, hogy tudjunk dönteni.


Ajánljak olvasmányokat, hogy képbe legyél az anatómiával és a pm. működéssel? Esetleg ilyet is lapozgathatsz, ha már annyira véleményt akarsz mondani egy olyanról, amiben csak olyan tapasztalatod van, hogy a szomszédnak van egy ismerőse....

83. _Berry_ (válaszként erre: 82. - Bözsi néni)
2020. jan. 6. 18:14
1. Én nem olvastam, hogy a témát indító kérdezőnek kivették volna. Viszont ha valakinek eltávolítják, én úgy olvastam, hogy akkor is csak egy részét, (tehát nem teljesen) hogy a mirigy hormontermelését ezáltal csökkentsék. Ebből adódóan 2. amíg van esély valamire, addig van remény is, még akkor is, ha az nagyon apró. Hiszen számos gyógyulásos eset bizonyítja, amikor valakiről már lemondtak és mégis meggyógyult.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook