Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Padlizsánkrém juhsajttal recept

Padlizsánkrém juhsajttal recept

A Padlizsánkrém juhsajttal hozzávalói:
2 darab kb. 30 dekás padlizsán,
3 evőkanál olivaolaj,
4 gerezd fokhagyma,
25 dkg Feta sajt,
1 evőkanál citromlé,
1 kiskanál friss oregano (vagy fél kiskanál szárított),
só,
feketebors.


A Padlizsánkrém juhsajttal elkészítési módja:
A sütőt 220 fokra előmelegítem. A padlizsánokat megmosom és hosszában kettévágom. A vágási felületüket olajjal beecsetelem. Egy tepsit kibélelek alufóliával (fényes felületével felfelé) és a padlizsánokat a vágási felületel lefelé belefektetem. Betolom a sütő középső szintjére és fél óráig sütöm. A padlizsánokat kiveszem és eltávolítom a szárait és meghámozom. A fokhagymát megtisztítom és mindezeket a fetával együtt mixerben pürésítem. Az így kapott krémet citromlével, sóval, borssal, oreganoval ízesítem és fél órára hidegre teszem.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A padlizsánkrém juhsajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook