Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával recept

Padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával recept

A Padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával hozzávalói:
1 kis fej vöröshagyma

1 csapott evőkanál só

durvára őrölt szemesbors

friss lestyán

majoranna

petrezselyemzöld

tárkony

3 kisebb fiatal padlizsán

8 nagyobb fej gomba

2 db paradicsom

50 dkg krumpli

olívaolaj

fokhagyma


A Padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával elkészítési módja:
A krumplit megtisztítjuk és nagyobb karikákra vágjuk. Kevés olívaolajon közepes tepsiben a sütőbe tesszük sülni. Kevés rozmaringot szórunk a tetejére. A 3 padlizsánt beirdaljuk, és szintén a sütőbe rakjuk. Amíg ezek sülnek, apróra vágjuk a hagymát, a gombát megtisztítjuk, a kalapokat félrerakjuk. A tönköket apróra vágva a hagyma mellé keverjük, és sózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Ezután apróra vágott petrezselymet, 1-2 lestyánlevelet, kevés tárkonyt és egy pici majorannát adunk hozzá. Egy közepes gerezd fokhagymát zúzva belerakunk. Kb. 30 perc múlva a megsült padizsánok belsejét kikanalazzuk, és összekeverjük a töltelékkel. Majd óvatosan megtöltjük vele a gombafejeket. A félig sült krumplira töltött gombafejeket és paradicsomot helyezünk, kb. még 20 percig sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook