Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Padlizsánkrémmel töltött gombafejek rozmaringos krumplival recept

Padlizsánkrémmel töltött gombafejek rozmaringos krumplival recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Padlizsánkrémmel töltött gombafejek rozmaringos krumplival hozzávalói:
1 kis fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál só
durvára őrölt szemesbors
friss lestyán
majoranna
petrezselyemzöld
tárkony
3 kisebb fiatal padlizsán
8 nagyobb fej gomba
2 db paradicsom
50 dkg krumpli
olívaolaj
fokhagyma


A Padlizsánkrémmel töltött gombafejek rozmaringos krumplival elkészítési módja:
A krumplit megtisztítjuk és nagyobb karikákra vágjuk. Kevés olívaolajon közepes tepsiben a sütőbe tesszük sülni. Kevés rozmaringot szórunk a tetejére. A 3 padlizsánt beirdaljuk, és szintén a sütőbe rakjuk. Amíg ezek sülnek, apróra vágjuk a hagymát, a gombát megtisztítjuk, a kalapokat félrerakjuk. A tönköket apróra vágva a hagyma mellé keverjük, és sózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Ezután apróra vágott petrezselymet, 1-2 lestyánlevelet, kevés tárkonyt és egy pici majorannát adunk hozzá. Egy közepes gerezd fokhagymát zúzva belerakunk. Kb. 30 perc múlva a megsült padizsánok belsejét kikanalazzuk, és összekeverjük a töltelékkel. Majd óvatosan megtöltjük vele a gombafejeket. A félig sült krumplira töltött gombafejeket és paradicsomot helyezünk, kb. még 20 percig sütjük.

90 napos keményítőnapjára :)


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A padlizsánkrémmel töltött gombafejek rozmaringos krumplival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook