Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Pácolt fokhagyma recept

Pácolt fokhagyma recept

A Pácolt fokhagyma hozzávalói:
15-20 fej fokhagyma
1 liter fehérbor
2 dl 10 %-os ecet
10-15 dkg kristálycukor
1 evőkanál só
1 kiskanál őröltbors
3-4 babérlevél
8-10 szem szegfűszeg (vagy 1 kiskanál tárkony,ezzel finomabb.)
oliva vagy étolaj


A Pácolt fokhagyma elkészítési módja:
A fokhagymát megtisztítom.(Ha melegvízbe áztatod kb. fél órát,könnyen fog menni) Egy megfelelő méretű edénybe teszem a hozzávalókat a fokhagyma és az olaj kivételével. Felforralom a páclét,beledobom az összes fokhagymát,és forrástól számított 5 percig erős tűzön forralom. Ha ez kész,akkor fedőt teszek az edényre,és másnapig hűlni hagyom az egészet. Másnap újra 5 percig forralom,és a lében hagyom kihűlni a fokhagymát. Ha kihűlt,kicsi üvegekbe rakom,ráöntöm a páclét, mindegyik tetejére 1 evőkanál olajat teszek,és lezárom az üveget.

1 hét után fogyasztható húsételekhez,szendvicseken.
A megmaradt páclé nagyon finom saláták ízesítésére.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A pácolt fokhagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook