Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Alessandro fokhagymás flekkenje recept

Alessandro fokhagymás flekkenje recept

Elkészítési idő 80 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Alessandro fokhagymás flekkenje hozzávalói:
50 dkg szeletelt sertéstarja,
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál sült sertészsír,
ízlés szerinti mennyiségű flekken fűszersó


Alessandro fokhagymás flekkenje 1.Alessandro fokhagymás flekkenje 2.


Az Alessandro fokhagymás flekkenje elkészítési módja:
A zsiradékon a húsok mindkét felét elősütjük 3-3 percig. Majd egy kisebb tepsibe halmozzuk a húsokat. Mindkét oldalukat befűszerezzük és vékony fokhagymaszeletkéket teszünk a tetejükre. Ráöntjük a zsírt is, amiben sültek és megspricceljük kevéske vízzel is. Ezt követően egy alufóliával lefedjük a húsokat és 200 C-on 40 percig sütőben sütjük légkeveréssel. Az utolsó 5 percben levesszük róluk a fóliát és anélkül sütjük tovább, hogy színt kapjanak.

Tálalás előtt egy fél órát érdemes pihentetni a húsokat.
Tetszőleges körettel tálaljuk. Én vajas főtt krumplival tálaltam és kovászos uborka volt mellé.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


Az alessandro fokhagymás flekkenje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook