Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Almaecet házilag recept

Almaecet házilag recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almaecet házilag hozzávalói:
tetszőleges mennyiségű alma, a hozzáadangó víz a darált alma kétszerese, kb 3-4 evőkanál vegyes virágméz a darálék kilójához.


Az Almaecet házilag elkészítési módja:
Az egészséges, - nem rothadt, nem penészes, -almát kicsumázzuk, összezúzzuk, majd néhány órás pihentetés után vizet adunk hozzá és kipréseljük. A levet széles szájú befőttes üvegbe töltjük, és némi kenyérhéj hozzáadásával meleg helységben gyakori keverés mellett erjesztjük. Általában az erjedés 10 nap alatt lezajlik; ekkor a nyers ecetet a mézzel összekeverjük, leszűrjük,és kb 5-6 hétig érleljük. Ez alatt az idő alatt az üvegek alján sűrű, zavaros lé képződik amelyről az ecetet óvatosan leöntjük, majd üvegekbe tesszük és hűvös helyen tároljuk a felhasználásig.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei

A receptet beküldte: , okt. 21. 20:36

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook