Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Otthonszülés! Geréb Ágnes fórum

Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)

❮❮ ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... ❯❯
11178. jozsi.38
2011. máj. 25. 10:25
nem hiszem hogy elolvastad amit leírtam, vagy nem tudsz értelmezni. olvass újra!leírtam azt is mi volt a második gyerek születésénél és nem veszed figyelembe! elsiklasz a dolgok fölött és nem veszel tudomást róla!
11177. Nikolett5 (válaszként erre: 11176. - Jozsi.38)
2011. máj. 25. 10:19

az lehet :)

de, nézzük a tényeket (mármint ami a hozzászólásban szerepel) a rohammentős végig gagyog a gyerekhez és szórakoztatja őket. Nem csinál semmit, nem kell beavatkoznia. ez nekem felettébb gyanús.

Valamint, az a tény, hogy a kórházban, esetleg egy ilyen-olyan váladékban (orr-garat, fül) találnak tüdőgyulladást is okozó bacit, számomra még nem jelent indokot arra, hogy gyógyszerekkel tömjék a gyerekem. ezek a bőrönkön élnek és az újszülött a szülőcsatornában-mentőben, akárhol találkozhatott vele. Mire a kórházba ért, addigra vált beteggé...a rohamkocsiban kutyabaja sem volt, leszámítva azt, hogy ahelyett, hogy pihent volna rázkódott és idegen helyen, idegen emberek között volt :(

11176. jozsi.38 (válaszként erre: 11175. - Nikolett5)
2011. máj. 25. 10:05
már leírtam ha nem érted nem az én problémám hanem a tiéd. ezért mondom hogy sok otthon szülő egyszerűen nem ért meg bizonyos dolgokat mert letagadja a létezését. keress vissza! leírtam egy korábbi hozzászólásban csak feledékeny vagy mint az ilyen emberek nagy többsége
11175. Nikolett5
2011. máj. 25. 09:58

ha jól emlékszem, hiszen még nem élhettem át, de a felkészítőn ez is elhangzik, a bábák mindenre (!) felkészülten érkeznek. Hoznak magukkal bármit ami az azonnali beavatkozáshoz szükséges, bár az esetek 90%ban csak sétáltatják a felszerelést. Továbbmegyek. A szülés után legalább 2órát töltenek el az anya és a baba mellett (kórházban ennyi időt kell a szülőszobán eltölteni)és pontosan dokumentálnak is mindent.

Vagyis egy felelőségteljesen, választottan, felkészülten otthonszülőt legalább ugyanaz várja, mint egy kórházban! Lehet magzati szívhangot hallgatni, magzatvizet ellenőrizni, köldökzsinór-áramlást mérni. Ha szükséges. A nagy különbég ebben rejlik. Kizárólag akkor, ha szükséges. nem nyakra-főre különféle vizsgálatok, vérvételek, infúziók, mint egy kórházban.

Azt pedig változatlanul nem értem, miként lett egy egészségesen megszületett babából beteg, mire a kórházba értek vele.

Ez marad az én üldözési mániám. :))

11174. jozsi.38
2011. máj. 25. 07:51
kecskemét megyei kórház. rárakták pár másodpercre a hasamra, majd elvitték fél órára. ahány kórház annyi féle
11173. Mágika75
2011. máj. 25. 07:33

Háááát, nálunk az APGAR-vizsgálat úgy zajlott, hogy az éppen kibújt babá(ka)t a doki rakta a mellkasomra, közben mondott egy APGAR értéket (Csengénél 9, Csongornál 10), majd amikor mérni-öltözni vitték (tőlem kb 3 méterre), akkor mondott mégegy APGAR-t (Csenge akkor már több mint 30 perces volt, Csongor 10-12 perces).

Ennyit az APGAR-vizsgálatról. Kézbeveszi a doki a gyereket és ránézésre, érzésre mond valamit. Kórházban.

Mivel a dokinak van tapasztalata, többezer kisbabát látott, fogott ezért nem vizsgálgatja fölöslegesen. Gondolom, ha elsőre lát valami a "normálistól" eltérőt, akkor vizsgál. De nem szedik el az újszülöttet fölöslegesen az anyukájától. Bp, Szt.Imre kórház.

11172. jozsi.38
2011. máj. 25. 06:45
dodica én eddig ezen a fórumon azt láttam, csak azt veszed figyelembe ami neked szimpi. ami nem, azt egyszerűen nem veszed figyelembe. szülés után nem ránéznek a babára és megvan az apgar 10-10 es érték, hanem bőrszínt, légzést, szívműködést, reflexet és izomtónust néznek kétszer egymás után 1perces és 5perces életkorban. véleményem szerint a legtöbb otthon szülőnek eddig csak simán mázlija volt hogy nem kapott egy baba sem tüdőgyulladást, vagy nem állt le a légzése a babának. én ezt mázlifaktornak hívom. a 11hetesemnek sincs semmi baja, pedig a nagyfiam két hetente itthon van valami bacival az oviból hozza haza, ragasztja át az öccsére és rám. húsvét előtt lázas beteg voltam és antibiotikumot szedtem a babának semmi baja nem lett mindenki beteg volt körülötte, neki nem lett semmi baja. ugyanakkor szomszédasszony tavalyelőtt szülés után két héttel vihette vissza a babát a kórházba tüdőgyulladással.
11171. Méz111 (válaszként erre: 11168. - DODICA)
2011. máj. 25. 00:12

A te véleményed is sokat számít!:))) Éppen, mint GÁ-é,ha a realitás talaján akar maradni az épeszü szülő nő.

Kissé komolyan veszed itt a kompetenciádat,sőt lassan kizárolagosnak..:))))

11170. Méz111 (válaszként erre: 11169. - DODICA)
2011. máj. 24. 23:59

Ki itélkezik helyetted???Mi a nem fer?Neked is üldözési mániád van?

Szerintem én,vagyis magam egy személyben ítélkeztem,és pedig abban,hogy felelőtlen a gondolkodás,vagy felfogás az osz...ahogy tetszik!

Olvass már újra,ha kell többször,hátha átjön.

Annyira egyértelmüen írtam pedig!Túl nagy kombinálást se igényelt.De ha magas,akkor magas,de legalább ne magyarázd meg!:))

Nyugi,szerencsére nagyon kevesen vannak osz-osok! ;)

11169. DODICA (válaszként erre: 11167. - Méz111)
2011. máj. 24. 22:31

Lehet, hogy nekem rövid a memóriám (azért annyira nem), de neked viszont szövegértési képességed nem sok. :(

Nikolett által írottakra reagáltál, akkor citáltad elő a nevem minden alap nélkül. Én ugyan Nikolett beírására éppenséggel nem válaszoltam, s pláne nem neked szánva.

Amit írtam, az ennél korábban volt, így megint nem fer dolog összemosni dolgokat. Még akkor se, ha netalán egyetértek Nikolettel, vagy nem, ítélkezni helyettem nagyon tudsz...

Ami pedig az osz-es felfogásomat illeti: köszi, nagyon jól megvagyok vele, s rajtam kívül több ezren idehaza, több százezren nyugaton, több millióan a világon. Éppenséggel számodra és a hozzád hasonlóan gondolkodóknak nehéz felfogni, hogy a szaksegítséggel kísért osz semmivel se veszélyesebb egy kórházi szülésnél. Vannak ilyen szemellenzős emberek, tudom...

11168. DODICA (válaszként erre: 11166. - 67691d8c26)
2011. máj. 24. 22:24

Nem. Én mondodm. S mivel nekem - veled ellentétben - mindkét oldalról van tapasztalatom (beleértve a felkészülési időszakokat is, a rengeteg ál- és tévinformációt, amit a kórházakban adnak), így nyugodtan kijelenthetem: tény.

Te erről csak akkor nyilatkozhatnál, ha mindkét dolgot pro és kontra ismernéd. Viszont messze vagy ettől, de nagyon... Így aztán fogalmad sincs, hogyan és miként lehet egy-egy szülésre felkészülni.

11167. Méz111 (válaszként erre: 11153. - DODICA)
2011. máj. 24. 21:56

Tényleg rövid a memoriád! :)))

Pl.11137.csak a legutobbi...

De írhatnék hivatkozásul még jo párat,ahol köztünk éppen arrol folyik a vita,hogy szerinted felelősen dönt az osz-os anya,szerintem pedig felelőtlen,és nem kicsit.Arrol beszélek,aki valoban az otthonában tervezi a szülést,és nem ott éri váratlanul.

Ez a tüdőgyulladásos történet is példázza a korházi ellátás szükségességét,és mennyi minden még!

A naivitásod,vakmerőséged a 10x-es,nem a tudásod.

Mert a tudásod elfogult és egyoldalú.

Ha még mindig nem értenéd(pedig nem célozgatok),az osz-os felfogásra gondoltam!

11166. 67691d8c26 (válaszként erre: 11165. - DODICA)
2011. máj. 24. 21:01
Ki szerint tény? Ágika? Mert ő azt mondta? Ugyan már...
11165. DODICA (válaszként erre: 11163. - 67691d8c26)
2011. máj. 24. 20:47
Hát persze. Aki nem úgy gondolkodik, mint te, az mind buta. :) Annak ellenére is, hogy 10x több információ birtokában van a szülése előtt, mint azok, akik kórházba mennek. Ez pedig tény.
11164. DODICA (válaszként erre: 11156. - Bb23ebc0ae)
2011. máj. 24. 20:42
Pont úgy, mint ő. Ránézéssel. :)
11163. 67691d8c26 (válaszként erre: 11142. - DODICA)
2011. máj. 24. 19:25
Akkor bizony elég sok a buta ember a társadalom minden rétegében....
11162. jozsi.38
2011. máj. 24. 18:32
ha a magzatvízbe belekakilt a magzat, zöldes színű lesz, ha tiszta olyan sárgás áttetsző színe van, szaga nincs! erre egy tipp amit utólag így megtanultam, ilyen esetre legyen nálad fehér törölköző, ha arra csorog és nem hisznek neked, bemutathatod, mint bizonyítékot. különben ráfogják hogy biztos pisiltél akaratlan vizeletcsorgás a terhesség végén előfordul ugyanis. én így jártam a kisebbemmel, másnap szültem meg a fiam antibiotikumot nem kaptam csak szülés előtt közvetlen de akkor már veszett fejsze nyele volt
11161. bumble-bee (válaszként erre: 11158. - Nikolett5)
2011. máj. 24. 18:25
Pfuu neked uldozesi maniad van. Szerinted azert,mert az a baba otthon szuletett azok a "szemet orvosok" indok nelkul orvosi ellatasban reszesitettek????
11160. jozsi.38
2011. máj. 24. 18:23
az én tüdőgyulladásos babám is rögtön felsírt ezt nem így kell elképzelni, hanem úgy hogy születéskori vizsgálatkor nézi ugyebár a neonatológus és csak tippelek de kimaradó lehetett a légzése vagy nehezen szedte a levegőt, nekem csak annyit mondott nem tetszik a légzése ezért megfigyelik. nagyon egyszerűen gondolkodsz erről, te tényleg azt hiszed hogy diploma és képesítés nélkül ezt felismered akár a saját babádon, akár másokén? egy újszülött nem náthás és nem lázas ne viccelj
11159. Nikolett5 (válaszként erre: 11157. - Bb23ebc0ae)
2011. máj. 24. 18:06

kérhetnék tüneteket is? láz, nehéz légzés, kiütés, köhögés, akármi?

Magzatvíz szine, állaga, szaga?

nem kötekszem, tájékozódni szeretnék!

az említett anyuka ezek közül egyet sem említ, csak azt, hogy megérkeztek akórházba, elvitték a babát és azt mondták. nem kellett volna látni rajta vmit?

ezt csak a józan parasztival gondolom...

11158. Nikolett5 (válaszként erre: 11154. - DODICA)
2011. máj. 24. 17:52

pont erre céloztam én is. egy szülés után számomra az volna a természetes, hogy pihenünk. én is és a baba is. kicsit később pedig szopizhat. úgy pár perc múlva. ennél az anyánál mi történt? megszületett a kicsi, becsomagolták, összrázták egy mentőben, nem pihenhetett, nem szopizhatott. az anyukája dettó. berángatták egy kórházba, ahol (tisztelet a kivételnek!) szionte azonnal betegként kezelték, vizsgálgatták, teletömték gyógyszerekkel és 2 napra elszakították az anyjától.

azt pedig, hogy valóban volt-e bármi baja kétlem. Csupán otthon született,tehát kizárt, hogy egészséges legyen.

egy valódi tüdőgyulladásos baba nem hiszem, hogy végig ordítja az utat, ficánkol. Ha baj lett volna alégzésével, már a rohammentősök kezelni kezdték volna, nem pedig babusgatják. Ők ugyanis azért érkeztek. Holott csak taxiszolgáltatást nyújtottak. Biztosan buta vagyok, sőt felelőtlen őrült, de nekem ezek az apró tények nagyobb szöget vertek a fejembe, mint az otthonszülés.

11157. bb23ebc0ae (válaszként erre: 11152. - Jozsi.38)
2011. máj. 24. 17:27

Jól mondod, pneumoniát már intrauterin is kaphat a magzat:

1. anyai vérből történő fertőzés útján

2. fertőzött magzatvízen keresztül

Azt is jól mondod, hogy idő előtti burokrepedés után az idő elteltével exponenciálisan nő a fertőzés veszélye, ezért is kell megindítani a szülést záros határidőn belül.

Aki azt hiszi, hogy az újszülöttkori pneumóniák etiológiájában a iatrogén fertőzések vannak túlsúlyban, az buta.

11156. bb23ebc0ae (válaszként erre: 11154. - DODICA)
2011. máj. 24. 17:23
Te milyen módszerrel állapítottad meg a serum Hgb szintjét, hogy cáfolod az icterus diagnózisát? Ránézéssel?
11155. jozsi.38
2011. máj. 24. 11:16
én TUDOM miről írok, két gyerekem is kikötött a koraszülött osztályon, pedig kórházban születtek, van tapasztalatom hidd el és mind a kettő normál időre született viszonylag. arról pedig hogy az otthoni környezet mennyivel jobb csak annyit, hogy én a háromnapos lányomat két hörghurutos lázas gyerek mellé vittem haza és csak imádkozni tudtam hogy ő ne kapja el. volna mit mesélnem miért kötnek ki a koraszülött osztályon időre született babák, egyik se ok nélkül kerül oda elhihetitek!
11154. DODICA (válaszként erre: 11150. - Nikolett5)
2011. máj. 24. 11:10

Ne reménykedj, vannak, akik sose fogják megérteni, miről beszélsz... :( Ők a legkevésbé tudják és fogadják el azt, hogy a tüdőgyulladás esélye a kórházakban jóval gyakoribb...

Egyik osz-es babámra, mikor oltásra be kellett vinnem a kórházban (6 napos korában), azonnal ráfogták, hogy eszméletlen sárga, életveszélyben van, azonnal maradjak bent vele, stb.... Merthogy kiderült, otthon hoztam világra. Amíg az adminisztráció során (az első negyed órában) ez a tény nem került napvilágra, érdekes módon senki se pánikolt, és senki nem jegyezte meg, hogy mennyire sárga, szabad szemmel persze. :) Majd mikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem kórházban született, jött a fenyegetés... A lányomnak a világon semmi baja nem volt, legkevésbé se volt kórosan sárga, ugyan minek tettem volna ki magunkat felelsleges stressznek napokon át? Épp elég macera volt bemenni a kórházba. (Akkor már nem adták ki az oltóanyagot a gyerekorvosnak, a 90-es években még igen, s akkor egy szopi alatt be is lehetett oltani a kicsit, ami jóval humánusabb annál, amikor anyja kezéből kirángatják.)

11153. DODICA (válaszként erre: 11149. - Méz111)
2011. máj. 24. 11:02

Már megbocsás,, nem tudom, miféle alapon idézed a nevem. Nem mondtam erre semmit... Miféle felfogásra célzol egyáltalán?

Inkább az az elképesztő, hogy gazdasági érdekek miatt papíron csalnak az orvosok. Nem is kicsit. Nem is ritkán.

11152. jozsi.38 (válaszként erre: 11150. - Nikolett5)
2011. máj. 24. 10:49
nikolett elképesztően buta vagy azt kell hogy mondjam. tüdőgyulladást kaphat szülés után bármelyik baba gyakorlatilag! mert, magzatvíz jut szülés során a tüdejébe, vagy meconiumos magzatvizet nyel, megreped a burok és egy napot úgy van bent nyitott burokkal és a bacik szabadon bejutnak hozzá, ehhez nem kell kórházi bacit elkapni egy babának sem. ja még a sorból kimaradt az hogy a kismama valamilyen fertőzése esik át, vagy megbetegszik és attól is lehet
11151. 67691d8c26 (válaszként erre: 11150. - Nikolett5)
2011. máj. 24. 10:29
Netán ott voltál, hogy ennyire tudod azt, hogy otthon semmi baja nem volt?
11150. Nikolett5
2011. máj. 24. 10:24

az egészségesen megszületett baba a mentőben kapott tüdőgyulladást? Vagy akórházban? mert otthon még semmi baja nem volt, sőt a mentőben is jól volt....

inkább csak otthon született, ezért nem lehet egészséges, hiszen egy otthoni környezet az mocskos. Igaz, 9hónapig az anyukája által csak ezzel érintkezett, ide érkezik haza, a családtagok piszkosak...stb. A kórház maga a tökély az MRSA, Staphyco, Coli és egyéb baktériumaival.

11149. Méz111 (válaszként erre: 11147. - Nikolett5)
2011. máj. 24. 10:09
Na,erre a felfogásra mondja DODICA,hogy felelőssételjes?! Elképesztő! :(((
❮❮ ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook