Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
Lehetne egy konkrétabb linket kérni??
A "nagy a valószínűsége" megfogalmazás elég morbid számomra. A "nagyobb a valószínűsége" hihető lenne.
A nagyja totál marhaság... Mármint úgy értve, hogy miatta ne lehetne otthon szülni. Persze mindent a konkrét esetben érdemes mérlegelni.
Én ez alapján egyik lányomat se szülhettem volna intézeten kívül, s életem legcsodásabb emlékeivel lehetnék szegényebb. Még jó, hogy GÁ személyre szabottan dönti el, kit vállal, kit nem.
GÁ-nél kb. ugyanannyi a kórházbaszállítás (az otthon elkezdett szülések 10 %-a), mint bárhol másutt, csak épp az elmúlt 22 évben nem volt médiaszenzáció, leszámítva az utolsó pár évet. Ezért tűnhet olyan kevésnek. :)
Dodica, mesélj, mi volt, már annyira kíváncsi vagyok! :-)
Nem mondtam, hogy ő a felelős. Bár ha valakit muszáj felelősnek kikiáltani (MIért is?), akkor ebben az esetben én inkább az anyára szavaznék, ő volt a babája mellett. Számomra fura, hogy nem tűnt fel neki a gyermek állapota. De mivel nem voltam jelen, így nem ítélem el, ki tudja, hogyan is történtek a dolgok...
Nagyon-nagyon hosszu! Eler Pragaig, Berlinig, Parizsig, Londonig, sot, meg Californiaig is!:)
nem ! az otthon szülők azt mondják ,hogy a kórház rossz,az orvosok rosszak...de ha baj van azért jó ha bemehetnek
Szerintem most ott tartunk, hogy az otthonszülő pártiak azt mondják, hogy mindenki szüljön ahol szeretne, a kórház pártiak, meg, hogy az otthonszülők felelőtlenek és szánalmasak, ja és kényelmesek.
Ti mind értelmes nők vagytok, szerintetek ez normális?
Jajj, ezt már ezersze leírtuk, olvass vissza!
Nevezz meg csak egy elméletet :-)))
nem olvastam...de ez a normális,a tesóm két fiút szült kórházban és ő sem fizetett,és persze tökéletesen ellátták,a híres császármetszés nélkül
írtam korábban, hogy nem fizettem, mégis tökéletesen elláttak....kórházban :)
kell vagy nem kell,én inkább fizetek hogy a babám minden orvosi segítséget megkapjon.a másik meg az hogy minden kórház baba-mama barát már ,és azt a pár napot kilehet bírni,nem?
hát nem tudom mekkora lesz az a lánc....
jajj...mosmá télleg csúnyák vagyunk ezzel
De ha majd nézed a hiradóban ezt az élőláncot, olyan lesz mint a klónok támadása.
a kórházban nem kell fizetni...de ez már volt téma
ahányan nem akarnak az orvosnak,nővérnek ,csecsemősnek ,szülésznőnek fizetni
Én nem tudok pontos adatot, de mintha olvastam volna, hogy 2009-ben 170 körül volt. De ez csak rémlik.
én is megkérdezném, de mondja meg valaki, hog hányan vállalkoznak rá???
Objektív, reális????? Furcsa szavak egy olyan paranoid, összesküvés elméleteket gyártó személy szájából mint amilyen te vagy.
aszta...akit én ismerek ő is ilyen, eskü...:)
Na,,ezek csendben kuksolnak....
Hadd ne írjam le a véleményem...
Kitiltanának érte...
mondj egy érvet...elolvasom
osztom.
Én nem kaptam oxitocint, nem repesztette burkot (de más történet, hogy miért) 24 órát vajúdtam, 5-öt feküdtem a szülőágyon. De ha nem kórházban vagyunk lehet, hogy otthagytuk volna a fogunkat úgy gondolom. Ugyanis képtelen volnam kitolni, mindenki azt hitte, hogy a fáradtságtól. Végül kiderült, hogy a farokcsontom olyan szögben állt, hogy a baba nem tudott átjutni. Nem lett császár, a csontom viszont tört. És a 3 orvosból akik ezt közösen elkövették ellenem egyikre sem haragszom, nem hibáztatom semmiért.
Biztos nekem csekély az önérzetem...
Én 2 otthonszülőt ismerek, éffolyamtársaim voltak. Egy kaptafára készültek, tarisznyát hordanak, zsíros fonott hajat - egy sajátos szubkultúra részei. Egyébként értelmesek, csak e tekintetben mintha agymosáson estek volna át.
Na ebből a hozzászólásból pont az jön le, hogy Te nem is akarod objektiven és reálisan látni a kérdést!
senki nem mondta, hogy a kórházban garancia van rá, azt mondjuk, hogy nagyobb az esély a veszély elhárítására, mivel a műszerek, felszerelt műtő kéznél vannak...és persze a szakamber
mert szánalmas minden olyan anya aki nem a gyermeke életét tarja fontosnak egy világrajövetelnél
További ajánlott fórumok: