Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
nem kaptál császár után oxit??
infúzióba kaptunk először, majd a szuri
nem ért oda a vasútállomásra, onnan akart telefonálni a nő, h kihívja a mentőket
nem ért el odáig, ezért becsöngetett az utcában egy családhoz. a férfi, aki hívta a mentőket mondta, h kint volt a feje a gyereknek.
bőven belefér, h a mentő nem ért ki és előbb megszületett a baba
Én pedig nem tartom rossz dolognak a védőoltásokat
ez nem divat
prevenció
Ugyanúgy mint a taxis bácsi januárban! Ő is olyan szépen örömmel beszélt!
Apa oda is jött hozzám, és mondta, hogy mennyire szeretné Ő is ezt átélni!:)
Ha már oltásokról van szó, akkor megkérdem, 6 hós tanácsadáson(októberben), mondta a drnőnk, hogy volt valami továbbképzésen, és és ott javasolták, hogy adja be az agyhártyagyulladás elleni oltást! Tudja valaki ennek a hivatalos nevét?? Utánaolvasnék, mielőtt...
Azt mondta következő hónapban menjünk vissza és beadja, de nem mentünk még!:OO
2 db oltásból áll, kaptunk receptet is, de úgy ír, hogy nem tudom kiolvasni a nevét rajta...:((
Akkor leírom nálam, hogy mértek...(ami miatt, nem hiszek ezeknek a méréseknek)
Betöltött 40.hét hétfő uh: 3800 gr, szerdán uh: 4600 gr, erre mikor látja a doki, hogy kicsit meglepődtem, megkérdezi, hogy hétfőn is ekörül mértek, én közlöm, hogy mennyit mértek akkor, Ő leméri újra, kicsit arrébb helyezi azt a kis jelzőt, ami alapján mérnek és láss csodát már csak 3900 gr...erről ennyit...
Ha 4kiló mondjuk az osz határértéke, akkor én emiatt már ki is estem belőle...
Végig azzal riogattak, hogy nagy baba lesz, egyedül a dokim volt az aki mindig mikor kérdeztem mit gondol, megfogta a hasam és azt mondta 3800 körül lesz, nem lesz nagyobb...3760-nal született Bende...
Véleménye szerint a legfontosabb feladat a bábák regisztrációja és a képzési program kidolgozása (ez utóbbira a rendelet-tervezet december 3-i megvitatásakor Szócska Miklós államtitkár lényegében ígéretet is tett).
A reggeli műsorban is ezt mondta a doki. Szerintem is ez nehéz lesz.
Kiemelek pár mondatot belőle...
Konszenzus nyilvánvalóan nem, megállapodás azonban rövid időn belül létrejöhet
Bár a tervezet alapján korántsem beszélhetünk a háborítatlan születés lehetőségéről, nyilvánvalóan bármilyen megállapodás jobb a mai áldatlan állapotoknál
év végig megalkotják a rendeletet - ha másként nem megy, akkor megállapodást nélkülözve fogják kihirdetni az új szabályozást (saját megj: 2011 januárjától hatályba lép egy törvény, melynek értelmében a törvényhozók kötelesek bevonni a civil szervezeteket a törvényalkotásba.
Így simán összerakható a kép: "gyorsan meghozzuk a törvényt, még mielőtt beleszólhatnátok". Azt pedig leshetjük, hogy "egy vagy két év múlva" fölülvizsgálják)
az államtitkárság talán nem vette számításba, hogy a felszín alatt valójában sokkal mélyebbek a törésvonalak, mint azt sokan gondolnák.
A kormányrendelet-tervezetből nem mindennapi adminisztrációs kötelezettség is kiolvasható.
A jogszabály-tervezetben nem arról szólnak az elvek, hogy az otthonszülést az eddigi szülészeti gyakorlattól eltérően, háborítatlan formában engedélyeznék. Azt is mondhatnánk, hogy lényegében hasonló módon történhet minden - azzal a különbséggel, hogy a szülésre a szülő nő otthonában adnak lehetőséget. Amikor azonban az a kérdés merül fel, hogy a szülő nőnek otthonában vajon lesz-e módja arra, hogy visszautasítson valamely orvosi beavatkozást, nyilvánvalóan az általános betegjogok kérdéseinél tartunk már.
Szócska Miklós államtitkár nevesítetlenül a jehovistákra utalt az egyeztetésen, amikor megkérdezte: velük vajon mi történik, ha elutasítják a transzfúziót?... inkább a szemlélettel adódnak gondok. Annak a régi, atyáskodó, az orvos ma már nem létező terápiás privilégiumára hivatkozó orvos-beteg viszonynak a színtéren tartásával, amelyben a beteget mintegy tárgyként kezelik, de legalábbis olyan tudatlan személynek tekintik, aki informálatlansága folytán nem alkalmas arra, hogy döntsön a saját testét és lelkét érintő ügyekben. Pedig a törvény értelmében együtt kellene dönteni. Megfelelően tájékoztatni, ezzel adva lehetőséget számára az önrendelkezésre, amelyben bizalom esetén a leghangsúlyosabb elem nyilván a kezelőorvos véleménye lenne.
Ettől azonban manapság sokszor még igen távol vagyunk - a szülészeti ellátásban is. Az otthonszülés régóta tartó vitájában a mostani kormány célja a népszaporulat növelése, amelyhez azonban az is hozzá tartozik, hogy a szülés igenis vonzó, ne pedig akár traumatikus élmény legyen egy rideg intézményben. Szócska Miklós a december 3-i egyeztetésen is megismételte azt a korábban már többször hangoztatott véleményét, hogy a nőknek igenis joguk kell legyen arra, hogy megválasszák annak helyszínét, hol kívánják világra hozni gyermeküket. Ha ugyanis van erre vonatkozó társadalmi igény, azt támogatni kell, de "Semmelweis országában azonban az anya és a magzat biztonsága morális tétel" -- fogalmazott.
Egy nappal korábban, a Semmelweis Mozgalom által szervezett "A szülészet újjászületése, avagy az anya és babarát szülészeti ellátás lehetőségei"" című konferencián az államtitkár a többi közt úgy fogalmazott: az otthonszüléssel kapcsolatos mozgalom nem egészen az otthonszülésről, hanem inkább a szülészet mai állapotáról, a humánus szülés igényéről szól. Mindennek megoldásához azonban kulturális változásra van szükség. Bár Szócska Miklós elsősorban arra utalt, hogy Magyarországon "kialakult egy olyan kultúra, amely minden eszközzel próbálja akadályozni a népszaporulatot" -- sokan a munkahelyük megtartása érdekében nem vállalnak gyermeket, miközben a hazai fiatalok gyermekvállalási hajlandósága a franciákénál is nagyobb --, másfajta kulturális változásra is szükség lenne. Annak elfogadására például, hogy a szülés nem betegség, hogy a szülő nő nem beteg, s hogy orvosi beavatkozásra csak akkor van szükség születés közben, ha az valóban indokolt.
Mindettől függetlenül sokan vélik úgy: megoldást jelenthet, ha az otthonszülés kérdése integrálódik a hazai egészségügyi rendszerbe. Mikola István ex-miniszter - aki minisztersége, már az első Orbán-kormány idején kijelentette, hogy semmi nem tiltja az otthonszülést, s kérte a szülészeti orvosszakmát a szabályok kialakítására; hiába - úgy tartja, hogy a bábáknak is rendelkezniük kellene úgynevezett szakmai kóddal. Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának fideszes elnökéhez hasonló véleményt fogalmazott meg a konferencián Lesley Page angol bábaprofesszor is, aki szerint a szülészeti ellátás reformjához általános rendszerváltásra van szükség. Véleménye szerint a legfontosabb feladat a bábák regisztrációja és a képzési program kidolgozása (ez utóbbira a rendelet-tervezet december 3-i megvitatásakor Szócska Miklós államtitkár lényegében ígéretet is tett).
Hát nem sok köze van :-)
Ez olyan mintha mintha azt mondaná vki hogy minden balkezes meleg :-D BAROMSÁG! :-)
Ügyes!
Sajnos én már csak akkor eszméltem rá erre a dologra, mikor későn volt, különben nem kapták volna meg.
(Ebből is látszik, a védőoltás nem beadatásának semmi köze GÁ-ékhoz! Sokan ezt is összemossák az ő nevével. :( )
Állitólag az abszolút tej- és gluténmentes étrend csodát művel az ilyen gyerekekkel.
Ez az anyuka sem akarta hinni, akiről irtam, és a szünetek után újra és újra bepróbálkozott a tejjel és azt mondja, orditó volt a különbség, a gyerek szinte azonnal visszazuhant. Persze tudod ez az, amire nincs magyarázat hogy miért - ahogy egy immunológus barátunk fogalmazott, még mindig nagyon keveset tudunk az emberi immunrendszerről!