Otthonszülés! Geréb Ágnes (beszélgetés)
ez eredetileg ott lenne praktikus állítólag ahol mondjuk magas emeleten nincs szemétledobó ,a sima konyhai kukában bűzölög a pelenkahegy míg le nem viszik vagy ilyesmi,állítólag jól elzárja a szagot stb...nem tudom én kertesbe laktam mindig az udvari kukából nem érzett a házig:D most meg mosom...
Belgiumban mondta egy csajszi,hogy imádja,de ott szelektív hulladékgyüjtés volt/van,és a csajszinak nem volt sok helye nem volt udvara külön gyűjtögetni,ő azt mondta nagyon jól zárja a szagot és ha az egész megtelik akkor dobta csak ki....nem tudom hány pelus fér bele de akkor is kakispelus rohadozik bent,guszta lehet:)))
Most megnéztem a gyerekeim súlygyarapodását.
Csenge: (született 3340g-mal) áprilisban (8 hós) 7650g, augusztusban (1 éves) 8000g. Ez tehát havi 10dkg körül van.
Csongor: (született 4360g-mmal) 8 hósan 6710g, 1 évesen 7900g. Ez meg 30dkg, viszont a nagyobb súllyal született csemete majdnem akkora súlyú, mint az 1kg-val kisebb súllyal született tesója.
Ezek szerint Csenge az első 8 hónapban figyelte, hogy mit vár el tőle a statisztika, utána meg elfelejtette, Csongor meg pont fordítva volt, őt 8 hónapos kora után kezdte érdekelni, hogy kövesse a statisztikát. :-))
A valóságban pedig van két gyerekem, akik annyit esznek, amennyit kívánnak, annyit mozognak, amennyit bírnak, más az anyagcseréjük, más a ritmusuk. A lényeg, hogy egészségesek, mozgékonyak, kiegyensúlyozottak, boldogok és magasról teszek rá (bocs), hogy a statisztika szerint mind a kettő kissúlyú a korához képest.
:-)
Ha így állsz hozzá, akkor ti lesztek a kivételek. Én (is) drukkolok nektek.
Hány D-s uh-ra mentek? Annyira izgi látni a babá(ka)t.
jaj, most olvasom! állítólag egy matrac egész felületét lefedi. intenzives tapasztalatomból kiindulva olyan nincs. :) használtunk mi is bébibélgzés-figyelőt, főleg a hosszú altatásból ébresztetteknél, kb egy kispárnányi területet bírt lefedni. ha akkor arrébb emelte a beteg a fejét,már visított is. és mivel naponta 20x keltette fel őket, ezért gyorsan ki is vontunk őket a forgalomból. :)
de egyébként sem életszerű, ha visít melyik gyereket kapod fel? :)) van ikres verziójú is, természetesen dupla áron :)))
ha átadod akkor sem kell :))) inkább add el és vegyél rajta pelenkátzacskóbarakó szemetest! :DDDD (másik nagy kedvencem és most akciósan adják az angelcare nevű majd 25ezres csodamasinához) majd megmondom,hogy 3at kérek, mindenkinek külön kukája is legyen! :))) és még nnnaaaggyon jó az ár, mert akuka 7000ft,mondta a néni :))) rajtam nem fog meggazdagodni azt hiszem! :))
sajna van. ahármasikrek a statiszikák szerint ált a 32-33 héten születnek. akkor pedig még nagyon picik.
de majd mi leszünk a kivételek! :) eddig olyan simán ment minden, bízom benne, hogy már igy is marad :) pénteken pedig újra látom a csajszikat :) remélem megmutatják milyük van :)
Egyik ismerősöm is így szült hármas ikreket! Alig voltak bent! Nagyon jól ki is húzták a végéig, ügyik voltak nagyon!!!!
Neked is így fog menni!! Főleg, ha ilyen pozitívan állsz hozzá!
kicsit hajlamos vagyok abba a hitbe ringatni magam, hogy rögtön együtt leszünk. bár valóban olvastam olyan élménybeszámolót is, ahol csak 1hetet voltak bent, a gyerekágyas osztályon...semmi intenziv, semmi lélegeztetés, remélem hasonlót produkálunk majd. .)
ráadásul nem kell messzire sem menni az egyetlenemnek, aklinikával szemben rötön két bababolt, valamint egy mindennel felszerelt gyógyszertár is van. gondolom, véletlen :))))
Azért mondom! Ritka azért a 35. héten születetteknél, hogy egyből mehessenek! A kórházban meg ki tudja mi lesz!
De nem azon az egy napon fog múlni a tej beindulása, amíg mondjuk férjed elszalad megvenni a mellszívót! Kíváncsi leszek Rátok!:D
igen, előre ne vegyél mellszívót, ráérsz, ha már meglesznek a babák!
bár ha az elején valószínű nem lesznek veled a babák mert nagy eséllyel előbb születnek
akkor pedig lehet, h otthon kell fejned
na majd, kiderül!
hpp ez igaz. erre nem gondoltam. lehet hogy hetekig nem is fogok tudni szoptatni.mindez attól függ, hogy mikor születnek.
na akkor ezt is félreteszem a "ráérhamegszülettek"című listámra :)