Otthoni kenyérsütés-áldás vagy átok (beszélgetés)
Nem a sima kenyérlisztben, hanem a keverékekben. Jó drágák. Elvben csak vizet kell hozáátenni. Sose sikerült nekem, egy ragacs lett belőle úgy.
Nincs benne élesztő. A kenyérlisztbe. Tudtommal. Én ugyanúgy élesztőzöm azt is.
Mondjuk a géptől is függ szerintem.
Mi ez a jó liszt?
Nem futtatok semmit, és bármelyik élesztővel elérem a hatást. A legjobban a sima élesztővel sikerülnek a kenyereim. Simán bele a liszt közepébe, és kész.
én soha nem futtatom fel...és fini,mármint így hogy jó a liszt
Hideg? És nem is futtatod fel előbb az élesztőt a tejben/vízben? Nekem úgy még egyszer sem sikerült, hogy csak beleraktam a porélesztőt, sem a bekevert kenyérliszttel nem lett jó (amiben elvben van élesztő). Csak ha előtte normálisan felfuttatom.
az én uram parasztlegény,má hogyne látott vóna!!!Ha nádat tud aratni,csak kezd valamit a búzámmal is:))
Sokat érek el vele. Bár imádja a kenyeremet. IGAZ???
Az urad még nem is làtott kaszàt!:)
jaj,most offoltam....bocsi
ez neméééééér...az én uramat akarom!!!!
Nem tudom, mi lehet az oka. Talán próbáld jeges vízzel.
Vagy vess búzát. Küldöm az uramat aratni :)))
Lehet ismeritek egymást?:))
Nemtom,biztos béna vagyok,de nem lett szép,sem a tescós,sem az arós,a hajdu kenyérlisszttől gusztustalan lett....bizti béna vagyok:)a vízre még nem gondoltam,majd figyelek arra is...mostanában Dundi liszztel sütök,az vagyok én is,így sikerül:)ha mást nem bevetem a kert végét....
Igen? Ki volt az? Biztos ismerem!:)
Hé!!! :)))
Az egyik ismerősöm Debrecenből pont ezt ajánlotta.
Nekem igen. Bibi.
Miért nem? Anyósomnak is jó, pedig ő nagyon válogatós.
Nekem mindegy milyen a liszt, az élesztő, a kenyerem tökéletes.
Az tuti, hogy a tej, vagy víz amivel csinálom szigorúan nagyon hideg kell legyen, mert, ha langyos, akkor nem lesz szép a kenyér, hanem beesett.
Akkor vegyél egy darab foldet, vesd be buzàval, arasd le, csépeld ki, és kész a fini hàziliszt!:)
:)De nekem nem jóóó a tescós liszt:)
Rokonlelkek vagyunk. :)))
Én is egy picit hagyom benne,aztán melegen kiborítom és úgy hül ki,csak leterítem egy konyharuhával...
Én várok 10 percet, és utána veszem ki. Eddig ez egy jó módszer volt. Könnyebben kijön, és még szép a teteje is.
Nálam abból van gond. ha a gépben hagyom kihűlni a kész kenyeret. Gyorsan, még forrón kell kiszedni, különben betöpped a teteje.
De többnyire én is inkább a sütőben sütöm, a gép csak dagaszt.
Én is sok lisztet kipróbáltam,mire rá találtam az igazira.Kisérleteztem is sokat.Lassan két éve megvan a kenyérsütőm,és nagyon megszerettem.Isteni a kenyér illata mikor sül.Sokkal gyorsabban elfogy mint a bolti.
Sok lisztet kipróbáltam,míg találtam egyet amiből bejön a kenyér....sok laposka,kemény maradt,mindegy milyen élesztőt használtam....ebből pedig majd kiszalad a sütőböl akkora:)
Nincs kenyérsütő gépem, de hét végén itthon sütöm, gáztűzhely sütőjében. Mert olyan finom az illata.
Csak egy baj van vele: Hiába sütök másnapra is, általában hamarabb elfogy.
De jó liszt kell hozzá.
( Gyermekkoromban láttam kenyérgyárban hogyan csinálják, s sütöttük hagyományos búbos kemencében is. A mostaninak ugyanolyan az íze, állaga.)
További ajánlott fórumok: