Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Otthoni kenyérsütés-áldás vagy átok fórum

Otthoni kenyérsütés-áldás vagy átok (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
77. virgilius (válaszként erre: 76. - 754c7e07c3)
2007. nov. 3. 22:15
Nem a sima kenyérlisztben, hanem a keverékekben. Jó drágák. Elvben csak vizet kell hozáátenni. Sose sikerült nekem, egy ragacs lett belőle úgy.
2007. nov. 3. 22:14
Nincs benne élesztő. A kenyérlisztbe. Tudtommal. Én ugyanúgy élesztőzöm azt is.
2007. nov. 3. 22:13

Mondjuk a géptől is függ szerintem.

Mi ez a jó liszt?

74. 754c7e07c3 (válaszként erre: 72. - Virgilius)
2007. nov. 3. 22:13
Nem futtatok semmit, és bármelyik élesztővel elérem a hatást. A legjobban a sima élesztővel sikerülnek a kenyereim. Simán bele a liszt közepébe, és kész.
2007. nov. 3. 22:12
én soha nem futtatom fel...és fini,mármint így hogy jó a liszt
72. virgilius (válaszként erre: 59. - 754c7e07c3)
2007. nov. 3. 22:11
Hideg? És nem is futtatod fel előbb az élesztőt a tejben/vízben? Nekem úgy még egyszer sem sikerült, hogy csak beleraktam a porélesztőt, sem a bekevert kenyérliszttel nem lett jó (amiben elvben van élesztő). Csak ha előtte normálisan felfuttatom.
71. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 69. - 6a062297d0)
2007. nov. 3. 22:09
az én uram parasztlegény,má hogyne látott vóna!!!Ha nádat tud aratni,csak kezd valamit a búzámmal is:))
70. 754c7e07c3 (válaszként erre: 67. - Ccd9bb7d17)
2007. nov. 3. 22:08
Sokat érek el vele. Bár imádja a kenyeremet. IGAZ???
69. 6a062297d0 (válaszként erre: 67. - Ccd9bb7d17)
2007. nov. 3. 22:08
Az urad még nem is làtott kaszàt!:)
2007. nov. 3. 22:07
jaj,most offoltam....bocsi
2007. nov. 3. 22:07
ez neméééééér...az én uramat akarom!!!!
66. 754c7e07c3 (válaszként erre: 62. - 6a062297d0)
2007. nov. 3. 22:06

:DD


Pappzé.

65. 754c7e07c3 (válaszként erre: 63. - Ccd9bb7d17)
2007. nov. 3. 22:05

Nem tudom, mi lehet az oka. Talán próbáld jeges vízzel.

Vagy vess búzát. Küldöm az uramat aratni :)))

64. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 60. - 754c7e07c3)
2007. nov. 3. 22:03
Lehet ismeritek egymást?:))
2007. nov. 3. 22:02
Nemtom,biztos béna vagyok,de nem lett szép,sem a tescós,sem az arós,a hajdu kenyérlisszttől gusztustalan lett....bizti béna vagyok:)a vízre még nem gondoltam,majd figyelek arra is...mostanában Dundi liszztel sütök,az vagyok én is,így sikerül:)ha mást nem bevetem a kert végét....
62. 6a062297d0 (válaszként erre: 60. - 754c7e07c3)
2007. nov. 3. 22:00
Igen? Ki volt az? Biztos ismerem!:)
61. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 58. - 6a062297d0)
2007. nov. 3. 22:00
:)Szia!
60. 754c7e07c3 (válaszként erre: 58. - 6a062297d0)
2007. nov. 3. 21:57

Hé!!! :)))

Az egyik ismerősöm Debrecenből pont ezt ajánlotta.

59. 754c7e07c3 (válaszként erre: 57. - Ccd9bb7d17)
2007. nov. 3. 21:57

Nekem igen. Bibi.


Miért nem? Anyósomnak is jó, pedig ő nagyon válogatós.

Nekem mindegy milyen a liszt, az élesztő, a kenyerem tökéletes.

Az tuti, hogy a tej, vagy víz amivel csinálom szigorúan nagyon hideg kell legyen, mert, ha langyos, akkor nem lesz szép a kenyér, hanem beesett.

58. 6a062297d0 (válaszként erre: 57. - Ccd9bb7d17)
2007. nov. 3. 21:56
Akkor vegyél egy darab foldet, vesd be buzàval, arasd le, csépeld ki, és kész a fini hàziliszt!:)
57. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 56. - 754c7e07c3)
2007. nov. 3. 21:52
:)De nekem nem jóóó a tescós liszt:)
56. 754c7e07c3 (válaszként erre: 55. - Ccd9bb7d17)
2007. nov. 3. 21:45
Rokonlelkek vagyunk. :)))
2007. nov. 3. 21:44
Én is egy picit hagyom benne,aztán melegen kiborítom és úgy hül ki,csak leterítem egy konyharuhával...
54. 754c7e07c3 (válaszként erre: 53. - Virgilius)
2007. nov. 3. 21:42
Én várok 10 percet, és utána veszem ki. Eddig ez egy jó módszer volt. Könnyebben kijön, és még szép a teteje is.
53. virgilius (válaszként erre: 21. - Nike)
2007. nov. 3. 21:39

Nálam abból van gond. ha a gépben hagyom kihűlni a kész kenyeret. Gyorsan, még forrón kell kiszedni, különben betöpped a teteje.

De többnyire én is inkább a sütőben sütöm, a gép csak dagaszt.

52. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 50. - 754c7e07c3)
2007. nov. 3. 21:27
:)
2007. nov. 3. 20:17
Én is sok lisztet kipróbáltam,mire rá találtam az igazira.Kisérleteztem is sokat.Lassan két éve megvan a kenyérsütőm,és nagyon megszerettem.Isteni a kenyér illata mikor sül.Sokkal gyorsabban elfogy mint a bolti.
50. 754c7e07c3 (válaszként erre: 47. - Ccd9bb7d17)
2007. nov. 3. 20:13
Köszi. :))
49. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 48. - Ec63a7fc29)
2007. nov. 3. 19:33
Sok lisztet kipróbáltam,míg találtam egyet amiből bejön a kenyér....sok laposka,kemény maradt,mindegy milyen élesztőt használtam....ebből pedig majd kiszalad a sütőböl akkora:)
2007. nov. 3. 19:29

Nincs kenyérsütő gépem, de hét végén itthon sütöm, gáztűzhely sütőjében. Mert olyan finom az illata.



Csak egy baj van vele: Hiába sütök másnapra is, általában hamarabb elfogy.


De jó liszt kell hozzá.

( Gyermekkoromban láttam kenyérgyárban hogyan csinálják, s sütöttük hagyományos búbos kemencében is. A mostaninak ugyanolyan az íze, állaga.)

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook