Otthoni kenyérsütés-áldás vagy átok (beszélgetős fórum)
Másfél éve van kenyérsütőgépem, azóta próbálkoztam már mindennel - tuti receptek, gépben sütés, sütőben sütés, itt kelesztés-ott kelesztés, bekevert liszt, de sosem sikerült emberi fogyasztásra alkalmas kenyeret sütnöm:((( Kb. a huszadik próbálkozás után most jutottam el arra a szintre, hogy feladom....Én erre nem vagyok képes...És nagyon irigylek mindenkit, akinek sikerül!
Nekem akkor lesz jó a kenyér, ha beprogramozom a gépet éjszakára, úgy hogy akkorra süljön ki, mire felkelünk reggel. Elvileg nem befolyásolhatná a huzat, vagy ajtónyitogatás, de lehet hogy mégis?
Kíváncsi vagyok, bejön-e a tippem. Majd írd meg, mi lett az eredmény...:)
én kalácsot is szoktam...az is tömörebb a boltinál. Majd teszek fel egy receptet, e most fáradt vagyok begépelni...de haamrosan, ígérem.
Nekem is van kenyérsütőm, de még nem próbáltam ki.
De viszont már ettem otthon nsült kenyeret és nem jött be, nem szeretjük a tömör kenyeret.
Esetleg kalácsot nem lehet benne sütni? Nincs valami fini receptetek?
értem...egy lisztből 2 kenyérke szokott kijönni..tehát a liszt változatlan, az élesztő is azno csomag...így biztos a konyhával lehet valami.... pont attól kapok gutaütést, hogy még az alapanyagokat sem változtatom meg, és mégis más az erdemény... majd megfigyelem én azt a konyhát, tuti ő lesza bűnös. :D
Lehet, hogy a liszt minősége nem ugyanolyan, esetleg az élesztő sem. Lehet, hogy picit több víz került bele és túlkelt, akkor is ilyen szokott lenni. Esetleg a konyha hőmérséklete vagy páratartalma sem ugyanolyan, a kenyérsütő gépek (vagyis a tészták) állítólag erre is "érzékenyek".
Nekem is van kenyérsütőgépem, de még nem próbáltam ki:-(
Van valami jó receptetek?
HA már kenyérsütés, lenne egy kérdésem.
Mitől van az, hogy egyszer gyönyörű a kenyér, ropogós, szépen feljön és úgy is marad, a belseje is tökéleters. Aztán ugyanazokat az alapanyagokat használva a követekző alkalommal meg behorpad, pedig hozzá sem nyúlok...stb. Nem értem..de iylenkor mindig úgy elmegy a kedvem tőle...
Én a kenyésütőbe bekészítem,és hagyom ott megsülni.Azért kenyérsütő,hogy süsse is meg.Mi így szeretjük.
Én is nagyon szeretek kenyeret sütni otthon. Teljes kiőrlésű lisztből, magvakkal...
Sajnos a rendes sütőnk szinte mindenféle sütési funkcióra alkalmatlan..valami gond van vele, így leszoktam a sütögetésről, csak a husikhoz, rakott dolgokhoz, pizzához használjuk (annaka tésztáját is a kenyérsütőben dgasztom, kelesztem)
Sokkal jobb ízű az otthoni kenyér, és tényleg mindig lehet frisset enni. :)
Én is a kenyérsütőben szoktam dagasztani, és a sütőben megsütni. Sokkal finomabb, olyan igazi kenyér. A gyerekeim is sokkal jobban szeretik. Én szoktam ugyanebből a tésztából zsemlét is sütni, nagyon finom!
Én jobb szeretem a kenyérsütőben dagasztani ls keleszteni a tésztát, aztán a rendes sütőben sütni. Nekem jobban tetszik így, kellemesebb, ropogósabb a héja és nem olyan tömény vagyis nedves. Manapság "sajna" mindennapos dolog lett a kenyérsütés, mert a lisztérzékenységem most derült ki.
Huhh kicsit tényleg macerás, de mindjárt elkezdek számolni.
Mit értesz azalatt, hogy a sütőben jobb eredményeket lehet elérni?
Szia! Én nagyon szeretem a saját készítésű, tömör kenyereket teljesőrlésű lisztből, de inkább a sütőben sütöm, ott jobb eredményeket érek el. Persze a dagasztást a gépre bízom. A kenyér tápanyagtartalmának kiszámolása egyszerű, csak macerás. Minden hozzávalót lemérsz, egyenként összeadod a tápanyagtartalmakat, és a végén megméred a kisült kenyeret. Az össz tápanyagtartalmat osztod a kenyér súlyával és pl. felszorzod 100-zal, ha 10 dkg-ra akarod megadni a tápértéket. Ezt láthatod a boltokban megadva is. Ebből ki tudod számolni az egy szeletre vonatkozót is. Fogyókúrában nagyon óvatosan kell bánni ezzel a kenyérrel. Nekem például a friss kenyér illata nagyon csábító, és sajnos egy-két szelet kenyérrel nem szoktam beérni. Ezért is sütöm szilikonformába, mert igy kisebb szelet lesz belőle.
Sziasztok!Mi kb. 1 hónappal ezelőtt vettünk egy kenyérsütőgépet. Nagyon szeretjük, imádjuk az otthon sütött jó tömör kenyereret, ami nincs tele tartósítószerekkel, különféle szabályozóanyagokkal.Ti miként vélekedtek ezzel kapcsolatban?
A másik kérdésem az lenne, vajon hogyan tudnám meghatározni az otthon sütött kenyér tápanyag-/ energiatartalmát?
További ajánlott fórumok: