Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ötletek finom zöld körethez fórum

Ötletek finom zöld körethez (tudásbázis kérdés)


aug. 12. 23:13
Köszi a válaszokat, gyakorlom tovább 😀.
aug. 12. 19:26
Nyers zöldséget fogyasztok salátaként.
aug. 12. 09:57
Sokszor csak feldarabolom a zöldségeket, megkenem pici olajjal, esetleg teszek rá némi fűszert, és betolom a sütőbe. Nagyon szeretem így. Nem összefonnyad, hanem finomra sül.
aug. 12. 09:25
Attól is függ miben csinálod. A vastag fém"betétes" teflonos edény a jó. Én hidegen kevés szűz oliva olajba teszem a zöldséget és együtt melegítem és pici sóval szépen párolódik, csak a zöldség saját nedvében. Meg is kóstolhatod, mennyire akarod ropogósra. Úgy finom, ne engedd hogy nagyon puhuljon. Bazsalikom, kevés bors más nem is kell.
aug. 12. 06:49

Én semmiféle szószt, hasonlót nem szoktam rátenni, és nem is lesz olyan fonnyadtas, szép finom roppanósak maradnak a zöldségek. Először mindig a leghosszabb idő alatt párolódót rakom a serpenyőbe, pl. karfiol, karalábé, cékla, répa, ezek mehetnek együtt, utána a káposztafélék és vöröshagyma, borsó, zöldbab, utolsóként a cikkekre vágott paradicsom... mikor mi van, vagy éppen mihez van kedvem. Fűszerek tetszés szerint, só, bors, bazsalikom. Nem kell egyszerre sok félét rakni bele, mindig más-más ízt ad ki, ha másféle zöldségeket raksz össze.

Persze én szeretem önmagában a zöldségek ízét érezni.


Ha nyers hús van, akkor először azt forgatom át a serpenyőben, és úgy adagolom hozzá a zöldségeket.

Ha már főtt-sült hús maradék, vagy éppen virsli, kolbász, akkor azt a legvégén, hiszen percek alatt kész.


Jó az ötlet, régen csináltam, pedig most van a zöldség-szezon. Köszi. :)

aug. 11. 23:46
Ha kis pirított hagymán kezded a zöldségköretet, az is ad ízt. Szójaszósz is. A keményítő sem csak sűrít, hanem olyan mint a rántás,plusz ízt is ad. Ebben a szószban mondjuk kockából készült leves is van, a nátrium-glutamátot nem használom tisztán, a szójaszósz meg a leves kis mennyiségben tartalmazza.
aug. 11. 23:43
Nézd meg az édes-savanyú csirkét, amit feltöltöttem, szerintem annak finom a zöldsége.
aug. 11. 23:08
Tud valaki olyan bevált receptet, amitől a wokzöldség/párolt zöldség nem lesz olyan se íze, se bűze, összefonnyadt izé? Nekem soha nem sikerül finomra, pedig pár receptet már próbáltam a netről.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook