öt millió forinttal mit kezdhetnék? (tudásbázis)
Bocsánat, általánosítottam. Persze, mindenhol vannak ilyenek is, olyanok is. De azért az igaz, hogy a románok (és itt nem az erdélyi magyarokra gondolok!!!) nem igazán szeretik a magyar embert. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Ugyan nem voltam kint, de találkoztam épp elég románnal a munkám során. És azért az is elgondolkodtató volt, mikor a magyar ügyfél velem szemben ülve elpirult és remegő kézzel adta oda a román útlevelét, merthogy erdélyi. Azt hitte, én is úgy fogok rá nézni, mint egy leprásra.
Erre gondoltam.
lehet hogy nem mennék sokra vele de nem is a fiókba tárolnám egy jó szakmával költöznék olyan hejre ahol fizetnek és így lépnék tovább egy lakás felé ha most nem teheti meg
Értem.Én érettségi után fogtam magam és jöttem.Cseppnyi honvágyam sincs...igaz,itt a nővérem is.
Itt tudtam véghezvinni amit otthon nem:saját lakás,tanulás.
Te egyedül vagy?
ez az iskola dolog, nem egy rossz ötlet...
Így egy kicsit megértelek, h. vágysz vissza, mi nem mennénk, az biztos.
Hargita megyébe születtem ma már kettős állampolgár vagyok jelenleg bp mellett de nem érzem magam otthon:(
Kamat? Azzal nem sokra mész!
Szocpol?Azt is lehet igényelni,nem?4 órára tuti,hogy nem kapsz hitelt.
mit bánom én ha utálnak a lényeg hogy a gyerekeim jövőjéért dolgozzak meg hogy a magam ura legyek.A magyarok is utálják a románokat(és néha keverik a székelyekkel) N a de ha már nem utazna és lakást sem tud venni akkor pl egy részét bankba tenném kamatozni a másik részéből iskolát végeznék pl nyelvtanfolyam és valami komolyabb szakma ami fizet is.
Az túlzás, hogy utálják, de van köztük is, mint mindenhol olyan aki a másikat nem szereti. Én éltem ott (nem Székelyföldön) 30 évet. Tehát megtapasztaltam a dolgokat, akkor még jobban "szorított a cipő". Láttam ilyet is - olyat is, tudtunk egymás mellett békében is élni, de megtapasztaltam az érem másik oldalát is.
De azért utánajárhatnál! Max. azt mondják, hogy nem. Többet nem veszíthetsz!!!
Na meg az emberek...(t.i.a kivételnek,a székelyek igenis EMBEREK!)a betolakodókra gondoltam...
hát ettől tartok én is :(
indítanék én, csak tudnám mit, ami be is jönne
Te hol élsz?Székelyföldön?Ha nem titok:)
4órára viszont nem hiszem, hogy adnak hitelt. :(
Nekem is ezzel van a nagy bajom... Sajnos Romániához tartozik, azok meg féltik a seggüket és ezért utálják a magyarokat.
én is onnan jöttem és vissza is mennék ha lenne 5 millióm és persze a férjem is jönne:)
4 órában dolgozom, sajna eddig mást nem igen találtam, de keresem
Hát,hát, tényleg gyönyörű Székelyföld, de kétszer meggondolnám, hogy kimenjek-e oda lakni, mert mégis csak Romániában van még.
szerintem meg nem lenne pénzkidobás:) és még mindig jobb mint itt gürizni másnak csak hogy hónapról hónapra élj.Legalább adnék egy esélyt hogy a magam ura legyek bármikor belevágnék
Jogos, igazad lehet. Ez most hirtelen nem jutott eszembe...
Na igen. Ha az ember nem az épp legfelkapottabb város- vagy falurészen vesz egy mondjuk 10éves házat, azt meg lehet úszni egész olcsón.
Azt kéne körülnézned (de ehhez kell a kapcsolat), hogy melyik az a környékbeli falu, ami most még kicsit elmaradottabb, de azért a közlekedés megoldott, és mondjuk 3 éven belül fejlesztik. (Ha 3 év a terv, úgyis lesz vagy 5 belőle.) Így hosszú távon még nyereséges is lenne a befektetés.
Vagy mellékállása van csak.
Egy garzont? - hát.... nem tudom melyik városban maradna még belőle. 35-40 m2 -es Pestem min.10millió, de más városokban sem adják sokkal olcsóbban, sajnos.
Szerinted olyan egyszerű gyerekkel kivándorolni Erdélybe? Én onnan jöttem,de semmi pénzért nem mennék vissza az biztos! Ráadásul neki tök ismeretlen az a környezet,egyedül nekivágni,hát azt megnézném!
Lehet hogy nem is dolgozik csak othon van a gyerekekkel és úgy jön ki annyi nem?
pffffffffffffffff,remélem sosem lesz annyid erre mert pénzkidobás lenne az egész.Hidd el!
Ez attól füg hogy hol lakik.Nálunk pl van egy jó pár falu ami nincs túl messze sem,max 30 perc busszal.És ott igenis 5 milláért lehet venni olyan házat ami városba sokkal több.
További ajánlott fórumok: