Ősz hajszálak, segítsetek!! (beszélgetés)
De a melírt nem úgy értettem, hogy először befestik az alapszínre, aztán azt leszivatják a melírral, hanem úgy kell csinálni, hogy először felteszik a melír színét az akármilyen hajszínedre, de nem leszivatós melír, hanem egy adott szín, pl egy fehéres, vagy a barna hajon egy ezüstszőke.
Ezután ami kimaradt a fóliából vagy melírpapírból, a tövét (vagy ha színt változtatsz, az egészet) befestik az alapszínnel. Így sokkal kevésbé rongálod a hajad mert nem jut ugyanoda 2x festék egy alkalom alatt, plusz a lenövés nagyon sokára lesz feltűnő. Ezt kifejezetten az ősz hajaknál szokták.
Pont ez az, hogy ha ôszülsz, akkor kerülni kell az egyenletes színt az egész hajra mert sokkal feltűnőbb a fehér csík vagy fehér szálak. Sőt, minél sötétebb színt választasz, annàl jobban látszik, a vörösnél szintén nagyon. Ezért írtam rögtön azt, hogy olyan színt válassz, amibe beleolvad (hamvas szőke de akár világosszőke is, ezüstös beütéssel, bármi, ami VILÁGOSABB, nem pedig sötétebb).
Szerinted a nénik közül, akik festik a hajukat 80 évesen, kinek fog hamarabb látszódni a lenövés? A platinaszőke néniknek vagy azoknak, akik feketére festik? Logikus, nem?
Ha meg egyébként is szőke vagy, miért sötétítenél? Én természetes szőke vagyok, nem őszülök, világosabb ombrém van csak a hajvégeken, de majd ha egyszer elkezdek őszülni, nem sötétíteni fogom, az tuti. Inkább egy még világosabb színt választok az egészre, mondjuk nem hiszem hogy hamar fel fog tűnni a hajszínemben az ősz.
És akkor miért nem akarsz szőke lenni?
Nem olyan rossz az.
akkor tényleg a festék rossz.
nekem a festett rész jó, felül a töveknél jönnek hamar elő az ősz részek, mert gyorsan nő a hajam.
azóta se nő lassabban, hogy festem (15 év)
ha gyorsan lenő a haja, a melír se jó.
mellesleg nekem mondjuk kreolos a bőröm, sötét a szemöldököm, ritka hülyén néznék ki világosabb hajjal.
Miért vagy pipa?
Senki nem bántott.
De akkor az elkenodik?
Az akkor nem jó.
Szerintem pihenj bele, hogy a genetika őszülő hajat dobott neked.
A vitalitásunkat - egészséges lélekkel - egészen biztosan nem a hajunk színe határozza meg.
Fikáztak engem is eleget, hogy: őszülsz, miért nem adsz magadra, miért nem fested a hajad?
Bedőltem, aztán hamar megbántam, mert tönkrement a hajam a sok idióta vegyszertől.
Akik szeretnek, akiknek tetszem, akik elfogadnak tojnak a hajam színére. :D Ami sötétbarna, ezüsttel vegyítve. :D
:DDDDD
De hát ő nem akar annyit festetni!
Akkor inkább fogadja el.
Amúgy nekem nyolc!
Ui.: Ha nem akarsz, ne fésülködj! :D
Lehet kapni hajlenövés elleni korrektorokat is, az is egy gyors segítség lehet.
Ez olyan pld., mint a szempillaspirál, áthúzod vele az ősz hajszálkat:
Világosbarna a hajam, enyhén őszül néhol. Kissé elütő sötétszőke melírrel, kímélő festéssel oldja meg a fodrászom, kb.félévente. Jól mutat és nem zavaróak az ősz szálak.
A sötét hajnál nem biztos, hogy beválik a melír.
Sötétbarna hajú sógornőm 30 évesen kezdett őszülni erőteljesen és nem bírta elviselni, nem is állt jól neki. Festetett és már nem is ismerjük máshogy, csak a festett hajjal. Már nincs egy szál eredeti sötétbarna hajszála sem.
Gyakran kell festenie, néha megoldja házilag.
További ajánlott fórumok:
- A gyakori hajvágás erősíti a hajszálakat?
- Ismeri valaki a Schwarzkopf színvisszaállító festékét? Állítólag fokozatosan eltönteti az ősz hajszálakat, vissza"festi"? barnára?
- Ősz hajszálakra milyen festéket ajánlotok?
- Mitől jelenhetnek meg gyerekkorban ősz hajszálak?
- Szerintetek a Casting szőke hajfesték befedi az ősz hajszálakat?
- Melyik középbarnás hajfestéket ajánlanád, ami tényleg elfedi az ősz hajszálakat?