Ősz hajszálak, segítsetek!! (beszélgetés)
Ez sokmindenből tevődik össze, bőrszín, hajszín, szemszín. A típusodtól függ, hogy bizonyos színek milyen fényt vetnek az arcodra, ez lehet meleg vagy hideg, és a nyár/tél-nek a hideg színek állnak jól, a tavasznak/ősznek a meleg színek. Ebből is ugye a nyárnak a halványabb, a télnek erősebb, tavasznak halványabb, ősznek erősebb színek.
Ennél sokkal több van a témában ugye mert pl a kék az egy hideg szín, és paradox, de a kéknek is van olyan árnyalata, ami "meleg". Gyakorlatilag mindenki hordhatja az összes színt (ruhában), csak annak a színnek a neki megfelelő árnyalatát kell választania.
Pl a piros, ez egy meleg szín, a tél és nyár csak olyan pirosat hordhat, ami hideg (dinnyepiros), míg az ősznek jobban áll egy narancspiros szín és így tovább.
Egy jól megválasztott színárnyalat (haj, ruha) nagyon sokat dob egy arcon, kihangsúlyozza az előnyeit, míg egy rosszul megválasztott betegessé is teheti az arc színét. Mert minden, ami közel van az arcunkhoz, az visszaverődik rajta. Vannak ilyen könyvek, ahol kész paletták vannak, érdemes vásárláskor figyelembevenni a saját színeidet.
Amúgy meg nem az dönti el, hogy valaki szőke vagy barna mert vannak szőkék, akik nyárba tartoznak(én), és vannak szőkék, akik tavaszba. Pl a lányaim közül a vöröshajú az sem ősz típus, hanem tavasz, a másik lányom meg nyár típus. Tök más áll jól nekik, pedig még kicsik, mégis látszik a különbség.
A mediterrán típusú nők között is van ősz típus (mogyoróbarna szem, sötét vörösesbarna haj, kreolos-bronzos bőr) és tél típus (a hófehérke típus vagy azok, akik lebarnulva nem bronzos a bőrük, hanem tejeskávé színű).
Köszönöm, angyal vagy ♥
Neked is, csodásat ! ♥
Fekete volt évekig. Kékes meg lilás. A kék azért nem volt jó mert indigó színűre festette az ősz hajakat egy idő után.
Tetszik a szőke amúgy. De elengedtem. :D
A dinnyepiros haj viszont még játszhat :D
Ez érdekes dolog, a tél típus és a szőke. Én nyár típus vagyok és az eredeti hajszínem is hamvas ezért nekem az áll jól, volt már precedens, hogy aranyszőke tincseket tettem vagy akár olyan bemosóval mostam de a hamvas jobban állt (és ipari mennyiségben fogyott nálam a schauma reflex silber:D).
Namost mivel nyár vagyok, az a közös a nyár és a tél típus között, hogy a hideg színek állnak jól, pl pirosból is a dinnyepiros és nem a cseresznye, stb, és tapasztalatom, hogy a "nyár" hordhat pár dolgot, amit a tél, de nem mindet, viszont a "tél" szinte mindent hordhat, amit a nyár, csak annyi, hogy az élénkebb hideg színek jobban fognak neki állni úgyis, mert ugye az a tél igazi színskálája.
A szőkével ugyanez a helyzet, ki kell próbálni és vannak nők, akik tél típusba tartoznak (sőt, gyereknek szőkél voltak), és néhány szőke akár jól is állhat nekik. Oké, te kipróbáltad, azt mondod, nem állt jól, sápasztott, ennyi. Lehet, hogy csak a tónus amit választottál, nem volt az igazi, de az is lehet, hogy te csak ilyen vagy, nem jó és kész. Szerintem ezt csak próba után lehet mondani, de egy kifejezetten hamvas-szürkés szőke neked is jól állhat, csak évek óta vörösre festve a hajad már a vörös pigmentek benne vannak a hajszálban, szóval így egyik napról a másikra megvalósíthatatlan lenne a tökéletes szín, a neked való szőke. Meg hát na, te vámpírszív vagy, ammeg nem szőke:DDD
Csak egy javaslat volt!
Ide már szinte sehová sem lehet írni, mert
a kedves jóindulatú hoxás társak mindent
kiforgatnak :(
Ha cinikus lettem volna a fene fárad, hogy keressen neked jó példát !
Egyébként igazán ritka az az ember akinek
68 éves korában nincs ősz haja!
(én nem tartom tragikusnak, nem fáj és teszek ellene ☺)
Neked meg sok fekete hajszálat kívánok !
Nem mert imádok vörös lenni :)
És azt is hogy bármilyen színű lehet ha akarom :l
Amúgy nem roncsolt a hajam. Ápolva van :l
:))))
Én is őszültem nagyon anno, aztán lemondtam.
É voálá, most alig van ősz hajszálam. :)
De te nem nyafizol, hogy festeni kell. :)
én festem. otthon, magamnak. havi 700 forintot kibír az ember...
elöl egy egész fehér tincs van, viszont ronda a saját hajszínem (ezt dobta a gép) így inkább válogatok a színek között :)
ma már nagyon jó kis kímélő festékek vannak, nem ártasz vele :)
Azt nem tudom, hogy hosszú hajnál használható-e, de elvileg miért ne, ha óvatosan húzza.
Nekem rövid hajam van. Időnként két helyre járok, és mindkettőnek van. Kevesebb és több lyukkal is. A többlyukas jobb.
Nem vagyok ősz hajszál, nem tudok segíteni!
(vagy ez nem felszólítás volt?)
További ajánlott fórumok:
- A gyakori hajvágás erősíti a hajszálakat?
- Ismeri valaki a Schwarzkopf színvisszaállító festékét? Állítólag fokozatosan eltönteti az ősz hajszálakat, vissza"festi"? barnára?
- Ősz hajszálakra milyen festéket ajánlotok?
- Mitől jelenhetnek meg gyerekkorban ősz hajszálak?
- Szerintetek a Casting szőke hajfesték befedi az ősz hajszálakat?
- Melyik középbarnás hajfestéket ajánlanád, ami tényleg elfedi az ősz hajszálakat?