Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Öreganyáink módjára fórum

Öreganyáink módjára (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
128. a14deb9047 (válaszként erre: 127. - Invisible)
2012. okt. 25. 18:44
Igen. És házat épített, dolgoztak látástól-mikulásig a földeken, elfagytak a lábujjai, fizette a bankot, otthon, az állatok körül. Eltemette a szüleit, férjét, testvéreit, férjhez adta a lányát szép hozománnyal, és még tett is félre... Az ő takarékoskodásának köszönhetem, hogy ez a lakásom van...
127. invisible (válaszként erre: 125. - A14deb9047)
2012. okt. 25. 18:40
Bizonyára ő is az eső vizet használta és a házi kifőzésű szappant :) mert az én mamám is csak ezt használta.
126. invisible (válaszként erre: 119. - A14deb9047)
2012. okt. 25. 18:38
Erre csak azt tudom felelni hogy nem gyönyörű látvány lenne,mert meg sem tudnának élni a modern gépezetek nélkül :( sokan
125. a14deb9047 (válaszként erre: 124. - Invisible)
2012. okt. 25. 18:38
Nagymamám 81 évesen halt meg. Életében nem volt fodrásznál. Igaz, enyhén hullámos hajjal áldotta meg a természet. Csak úgy hívták, hogy a "széparcú Margit néni" :)
124. invisible (válaszként erre: 122. - Zsakagi)
2012. okt. 25. 18:36
És ne feledjük a régi öreganyáink találékony megélhetőséget is mert erre haladunk vissza ..........sajnos
2012. okt. 25. 18:36
Ennyi vegyszerre emlékszem: hypó, benzin, lúg, kékítő, főzött szappan, petróleum, oltott mész, rézgálic.
122. zsakagi (válaszként erre: 119. - A14deb9047)
2012. okt. 25. 18:30

Szia Zsóka:)

Hát nem épp a szoba-konyhát akarjuk felemlegetni és nem is a klottgatyát:)

Én a méreg és adalékmentes kajákat és vegyszermentes tisztítást keresem it...no meg barátokat :)

121. zsakagi (válaszként erre: 120. - Hannapanni)
2012. okt. 25. 18:29

Akkor te fél kg lisztből sütsz kenyeret?

Hányan eszitek? Kenyérsütőben sütöd, v máshol?

120. Hannapanni (válaszként erre: 118. - Zsakagi)
2012. okt. 25. 14:36

Kovász-tipp:

én fokozatosan álltam át a kovászra, meggyúrtam 1kg lisztből a kenyeret, élesztővel. A felét megsütöttem, a másik fele "öreg tésztát" a hűtőbe tettem. Innen kezdve mindig hozzátettem fél kg lisztet, vizet, sót, összedagasztottam a régivel, a fele kisüt, a fele a hűtőbe. Néhány alkalom után tuti jó kovászod lesz sk, tiszta homeopátia... :-)

2012. okt. 25. 13:06
Azért szeretném látni, amint a mostani fiatalok beköltöznek egy szoba-konyhás kis házikóba és ott úgy élnének, ahogy nagy- és dédszüleink tették.
118. zsakagi
2012. okt. 25. 12:41

Köszi, de most csak kérdésem lenne a kovászról :)

Végre találtam receptet....Azt írja, h pótolni kell annyival, amennyit kivettél...ezt nem értem: Annyi lisztet kell hozzárakni, amennyi kovászt kivettem??? Ha nem lisztet, ak mit?

117. invisible (válaszként erre: 115. - Zsakagi)
2012. okt. 24. 21:23
Itt olvastam róla ha jól emlékszem nézz be sokk jó dolog van ha szeretsz gyúrni keleszteni művészkedni én imádok és nyugtat csak nincs sok alkalmam rá... [link]
116. invisible (válaszként erre: 115. - Zsakagi)
2012. okt. 24. 21:20
Igen a palcsintára :)
115. zsakagi (válaszként erre: 114. - Invisible)
2012. okt. 24. 20:14

A palacsintára gondolsz?

Csemár a kovászról tudsz valamit???

2012. okt. 23. 23:23
De jó témába fogtatok hisz meghozza az étvágyam :)) csak legyen aki sütiiiiii én meg eszem :D
113. csemár (válaszként erre: 112. - 34c48a3825)
2012. okt. 18. 10:22

Így igaz!

(Egyik gyermekem tavalyelőtt ráállt a vegázás egy "drasztikus" módjára: tojást sem fogyaszt... Kísérleteztem elejében, hogy tojás nélkül süssem a palacsintát - hisz az anyja vagyok, ő pedig az én "kosztosom"... Már az sem volt az igazi, úgyhogy mostanság már figyelmeztetem inkább, hogy tartsa magát távol tőle... A tejet is szokták helyettesíteni vízzel, mondjuk... :-D ...És öreganyáink aszonták olyankor, hogy "kakastej"...)

112. 34c48a3825 (válaszként erre: 111. - Csemár)
2012. okt. 18. 09:05
A stílus maga az ember.
111. csemár (válaszként erre: 110. - 34c48a3825)
2012. okt. 18. 08:29
Én sem "szeretek" büdösíteni, kedves, de néha elkerülhetetlen... (Mondjuk, egyenesen undorodom a lakás hagymaszagától, viszont mégsem jut eszembe hagyma nélkül készíteni a - pörköltet. Bocs!)
110. 34c48a3825 (válaszként erre: 106. - Csemár)
2012. okt. 18. 08:16
Én főzés közben sem szeretek büdösíteni. Olaj nélkül semmilyen szaga nincs a palacsintasütésnek.
109. csemár (válaszként erre: 108. - 116199a424)
2012. okt. 18. 07:17

:-D

Bennem is felötlött a szagosodás kapcsá, hogy szóba hozom a palacsintasütödét mint "megoldást"... :-D

(Csak visszaszívtam idejében, mert öreganyáink nem hiszem, hogy oda hordták volna a családot egy-két ízes palacsintára...)

108. 116199a424 (válaszként erre: 97. - Zsakagi)
2012. okt. 18. 06:54

:D Reg nevettem ilyen jo izut..... :D

Akkor ugy latom, jol megelnek, ha a hazatok kornyeken nyitnek egy palacsinta sutodet :D

Majd priviben osszehozzuk, jo?! ;-)

2012. okt. 18. 06:49
En bekapcsolom a szagelszivot a tuzhely folott, amikor fozok/palacsintat sutok, az is megteszi.
106. csemár (válaszként erre: 99. - 34c48a3825)
2012. okt. 18. 04:54
Megoldás az is, hogy kiszellőztetünk utána, én azt szoktam.
105. csemár (válaszként erre: 96. - 116199a424)
2012. okt. 18. 04:50

:-DD

(Nem a levegőben fordítom, hanem egy késsel... Persze a kés nem hegyes, hanem tompa végű)

104. csemár (válaszként erre: 95. - Zsakagi)
2012. okt. 18. 04:48
:-)
103. mafalda (válaszként erre: 101. - 34c48a3825)
2012. okt. 17. 18:32
Köszönöm,kipróbálom!
102. szabot.88 (válaszként erre: 101. - 34c48a3825)
2012. okt. 17. 13:54
Én is azt használom, pedig a fiam kamionok között dolgozik, és elég jól kiszedi a fekete zsírt is...:)
101. 34c48a3825 (válaszként erre: 100. - Mafalda)
2012. okt. 17. 13:53
Ugyanazt tudja Caola folttisztító szappan is és nincs 200ft.
100. mafalda
2012. okt. 17. 13:44
Kösz a mézes receptet és a folttisztítósat is!Nem ismertem őket.A foltokkal mindig bajban vagyok.Legtöbbször a Wa...szappan vált be férjem ingeihez.Állandóan leeszi:((
2012. okt. 17. 13:39
Sem a palacsinta alá, sem a tésztájába nem teszek olajat, így szaga sincs sütés közben. A titka a tapadásmentes serpenyő, így könnyebb, egészségesebb az étel.
1 2 3 4 5 6

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook