Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Sziasztok. Kaptam ma az egyik vendégemtől egy ékszer orchideát. Az újdonságok naplómban van.
Ha valakinek van, szívesen meghallgatnám a használatit. Köszönöm.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem annak kampec. A levelein lévő foltok sem biztatóak. De azért szorítok. Ha a gyökerek rothadása a fő gond akkor szerintem ne locsold egy darabig. De ebben én nem sokat tudok segíteni. Remélem a többiek majd tudnak valami okosat.
Viszont a miltóniádnak a 20 fok is sok. Az enyém is ilyen hőmérsékleten van és elég hamar elvirágzik. Sajnos.
Köszönöm a gyors válaszokat, remélem jól érzi majd magát nálam, ilyenkor télen állandó 20 C fok körüli hőmérséklet van a szobában, a nyár miatt viszont aggódok...panel lakás. A gyökerein néhol sötétzöldes elszíneződés van, remélem ez normális.
Van egy törpe phalaenopsisom(legalábbis annak árulták), aminek sajnos csak itthon vettem észre, hogy el van rothadva a gyökere.Jól álcázták az eladók (orchidea kiállítás a Vajdahunyad várában), nyakig rakták az ültető közeggel, és a nagy forgatagban nem volt időm jobban megnézni,a virágai pedig még akkor gyönyörűek voltak. Most a virágait ledobálta és erősen sárgulnak a levelei.
Tehetek valamit a megmentéséért, vagy bízzam a természetre?
Tettem fel róla képet.Ha esetleg valaki megszakértené...
Előre is köszönet!
Miltónia: nem szereti a nagyon meleget. Ha túl meleg van neki, hamarabb ledobálja a virágokat. Nem szabad túllocsolni, viszont azt sem szereti ha a közege teljesen kiszárad. Folyamatosan nedvesen kell tartani.
Remélem tudtam segíteni, én ezeket a tanácsokat kaptam hozzá.
Többiek javítsatok ki ha valamit rosszul mondtam! :D
Szia!
Szerintem miltónia, árvácskaorchidea, de várd meg a többi véleményt.
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.Tegnap kaptam egy orchideát, de nem tudom, hogy milyen fajta.
Csak annyi volt ráírva, hogy: közepes fényigény, közepes vízigény, 16-24C fok.
Ennyiben ki is merült a tájékoztatás.
Ha valaki bővebben tudna írni róla,azt megköszönném.
(képek feltöltve)
Mikulásomtól kaptam két orchideát. Az egyik sárga piros ajakkal, a másik cirmos bordó zárt a virága.
Nem tudom ki fog-e nyílni, vagy ilyen marad. Szerintem nagyon szépek.
Tettem fel képet a naplómba.
A két megmosdatott orchim még él, remélem megmaradnak.
A rovarölő megszabadította az élősködőktől, amit nem is láttál. Élvezték a növények!
Ha gyorsan lemostad, talán nem lesz bajuk. Jó bő vízzel.
Szorítunk!
Sziasztok! Most aztán imádkozhatok két orchimért.
Az történt, hogy reggel sötétben megfogtam a locsolót és elkezdtem spriccelni. Valami furcsa szag ütötte meg az orromat. Odanézek, hát látom, hogy az én drága férjem a locsolóm mellé tette az ablakpucolót és azzal spricceltem. Gyorsan a fürdőkádba tettem őket és lemostam. Hogy ebből lesz-e még orchi? Igaz a leanderemet meg chemotox-szal fújtam be és azóta még szebb.
Lehet imádkozni!