Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Szóval akkor van pótvilágosításod is?
Nekem is jó lenne....de túl sok van, így nem tudom megoldani. Már mint megoldani megtudnám....de a számlánkon biztosan megmutatkozna.
Azt meg azért már nem. Ki kell bírniuk tavaszig.
Szia!
Köszönöm Neked is!
A fény biztos elég nekik-már az a része,ami rajtam múlik...remélem azért szépek lesznek!
:-)
Szia!
Köszönöm a választ!
Nekem keleti fekvésű ablakban vannak,állandó helyen,viszonylag távol a konvektortól,de igyekszem állandó hőmérsékletet tartani-amerikai konyhás nappali,így a pára is adott-remélem megszűnik ez a dolog és a megmaradtak karácsonyra szépek lesznek!
Köszi,igen,és készítem a ruhákat!
Van honlapom is,ott több is van,elküldöm a címét,ha van kedved nézegesd meg!
Szia!!
Bármi lehet,de szerintem leginkább a fűtés beindulása. Nincs melegebb mint szokott? Nálam is volt ilyen,mert nekem közvetlen a konvektor fölött vannak. És ,hogy egy kicsit hidegebb lett csak jobban fűtött. Legalább is én gondolom hogy ezértr.
Megnéztem az adatlapodat. Csodásak a táncruhák. Te varrod mindet?
Sziasztok!
Csak úgy futtában olvasgattam az írásaitokat,nekem is vannak orchideáim,de most olyan dolog történik amivel eddig nem találkoztam:készülődnek 16-ból 10-en a karácsonyi virágba borulásra,de akad köztük olyan,amelyiknek a bimbója 2-3 nap alatt elsárgul és lepotyog,még mielőtt kinyílhatna.Nem tudjátok véletlenül,mi lehet az oka?
feltettem egy tegnapi képet.
amúgy meg türelem, lányok, ki kell tapasztalni, hogy kinél mi mit szeret, ez a téli fűtéses, fénytelen időszak nagy próbatétel.
Értelek. Majd tavasztól jobb lesz nekik is. Legalább is szerintem. Mi fával fűtünk. Vegyes tüzelésű kazánunk van.Igaz van gáz is, de nem szeretjük. A fa sokkal jobb. Melegebb, sokkal olcsóbb, teljesen más a hőérzete az embernek. Bár azt nem tudom, hogy az orchik éreznek-e különbséget?!
Mi tervezünk a teraszon egy jó kis kialakítást az orchiknak.Állítólag szeretnek tavasztól kint lenni. Majd meglátjuk.
Úúúúúúúúúúúúúúúú :((
Ott akkor valami nem kóser. Mi baja?
Sziasztok.
Én olvasok, de csak erre van időm
HOlnaptól szabin vagyok, már cswak jövőre megyek dolgozni, ha a gyerekem hagyja, többet leszek gépközelben.
Orcdijaim bebolondultak. A vadiúj száron a vadiúj virágok 2-3 napig élnek és leszáradnak.
Múlt idő!!volt 8 cserép orchideám,és 2 él belőlük.
Kati barátnőmmel viszont élünk,és virulunk!
Majd a tavasszal...már lesz rengeteg pénzem :-))
és veszek orhikat,újakat!
Amit a naplódban lehet látni azok nem orchideák?
Én büszkélkednék velük!
Sziasztok!
Nem szeretik a virágaim ezt a sötétséget, nagyon nehezen fejlődnek,azért egy meglepim kinyílt.
Keveslik a fényt és a párát. A panelban kevés a pára, pedig minden lehetséges módon párologtatok.
én is vagyok, csak kapkodok összevissza :-)
lepkéim nyílogatnak kifelé, majd próbálok fotózni, csak kevés a fény
Én itt vagyok. Csak kézműveskedtem egy kicsit. Végtermék a naplómban. Nálam szépen fejlődnek a virágok. Remélem egyik másik be is neveli a szárakat. Az új denrtóm nem nagyon érezheti magát jól. Majdnem az összes bimbó leesett. Szerintem is megfázott amíg hazaért a bicikliben:O( Amúgy azt már akartam kérdezni tőletek,hogy az új virágszárnál tapasztaltátok e ,hogy vastagabbak mint a régiek? Én mintha ezt látnám.Minden új mintha erősebb lenne kicsit a réginél.
Ja és nálunk is esik a hó. Végre. A gyerekeim visítanak örömükben. Pedig még csak vagy két centi:O)) De már fehér a táj:O))) Szeretlek titeket csók:O)♥♥♥♥
Rám törtek az érzelmek. Bocsi:O))
Mi van veletek csajok?
Mindenki eltűnt?
Katie, Geridina, szty, hol vagytok?
Nincs semmi újság?
Igaz nálam sincs....esik a hó!!!!!!
Nekem van ékszerorchim. Azt vettem észre,nem igényel nagy gondoskodást,félárnyékot szereti és elég hetente 1x locsolni.Egy hosszú virágszárat növeszt,amelyen kb 30 picike virág van :) Nagyon ki aranyos a virágja,de hamar elvirágzik :(
Jut eszembe,ne tedd az ablakba,azt nem szereti :)