Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Kati, nagyon szép gyűjteményed van. Gyönyörűek!
Én úgy tudom, hogy mindig nedvesnek kell lennie a földjének, aki jobbat tud írja ide.
Lányok egy kérdés. A virágzó karácsonyi kaktuszt szoktátok spriccelni és mennyire locsoljátok?
Kati, nekem is a miniken elszáradtak a bimbók. Most új szárakat hoznak, de nem tudom, ha bimbót is hoz, azokkal mi lesz. Csak az egyik tartott meg egy bimbót. Szerintem a fűtés az oka.
Nagyon szép, nagyon szeretem a sárga színt.
Az összes friss pici bimbó sárga. Ez van. Már nem is érdekel.
Sziasztok!! az orchidea virágaim albumba tettem fel három képet!!
Csajok ha akarjátok látni milyen hülye vagyok én igazából,menjetek a naplómba:O)))))))))))
Sziasztok!!! Rég voltam már fent!!! Vannak újdonságok,holnap hozok képet!!!
Szia Drágaságom. Gratulálok. No...ne vedd készpénznek amit mondok...szóval ha jól tudom, nyáron kint szeretnek lenni,félárnyékban, heti locsival. Egészen a fagyokig kint lehet hagyni, aztán 10 fok körüli világos helyen kell tartani. Ez a hideg turnus hozza a virágszárat. És állítólag a bimbók fejlődésekor mér melegebb helyre is lehet tenni 18 fok körüli helyre.
Ha valamit rosszul mondtam javítsatok.
1000 csók mindenkinek.
Sziasztok!! Rég voltam fennt!! Remélem mindannyian jól vagytok!!! :). Virágaim jól vannak, a 6-ból, amin virágszár indult, csak 3 virágzik, a többi megállt a fejlődésben :(. A másik, hogy tanácsot szeretnék tőletek kérni. Ma a férjemtől közelgő karácsonyra kaptam egy Cymbit. Azt szeretném megtudni, hogy milyen helyet szeret, és hogy hogyan kell locsolni stb. Képet majd holnap teszek fel róla, mert sötétben nem lesz igazi a kép minősége!!! Szóval örömmel fogadom a tanácsotokat!!
Pusziiii mindenkinek :)
Majd megfagyok!Ég a gáz,de semmi meleget nem ad!Itt nem kell spriccelni,örülök,ha penész nélkül megússzuk ezt a kétszínű évszakot!
Jaj de cukik lehetnek:O)) De sajnos nincs már kapacitásom. Pedig ha tehetném összeszedném mindet:O)) A multkor is idetévedt egy kis cuki,és meg kellett eröltetnem magam ,hogy meg ne engedjem a gyerekeknek,hogy befogadjuk. Aztán elszaladt,remélem hazament.
Sziasztok!
Itt most gyönyörü idö van, hideg, de nagyon szépen süt a nap és van kb 20cm hó. Tökéletes téli táj. :)
Nálam váltizatlan a helyzet, az egyiknek, amin jön alvórügyböl hajtás, még mindig növesztgeti. Lehet, hogy nem fogom látni, ha kinyílik? Mert szárdán megint utazunk haza anyuékhoz, mint mindig, megint ott karácsonyozunk. Már nagyon várom.
Apropó, vkinek közületek nem kell kiskutya?
Nagyon szép 2 kis labrador van még anyuéknál. :)
Sziasztok! Nálunk nagyon hideg van. Az orchideáim szenvednek a sötéttől és a párahiánytól.Állandóan spriccelővel járok, de ezerrel nyomja a távhő a meleget, ami minden párát megzabál. Nálatok mi újság?
Én is Láttam Éva a szép virágodat csak nem írtam hozzá még semmit:O)) Pótlom.
Kriszta köszönöm, imádom a sárgát.
Ha átültetted és jól vannak, akkor csak türelem és virágozni fognak. Most biztosan pihennek.
kinyílt a minikém (róla is leszáradt egy bimbó, hogy a fene enné meg), egész sötét lilásbordós, majd hétvégén próbálom leképelni
Olyanok amik már elvirágoztak és hónapokat álltak a polcon a boltban.betegségnek nincs nyoma csak látszik hogy azért nem az ott töltött napjaik voltak a legjobbak.szeretném őket virágzásra bírni.
Én már láttam!!!!!! :D
Gyönyörű!!!
Lányok kaptam ma egy csodás orchideát az eljövendő névnapomra. Érdekes neve van: Wilsonara Stirling Tiger.
Tettem fel képet róla.
Értem. Íróasztali lámpám sincs:O)))) Csak kérdeztem,nem tudtam elképzelni milyenről van szó:O) Na mindegy az enyémek lámpa nélkül fognak élni:O))
Elvileg vannak kimondottan növénylámpák. Azok más fényt sugároznak. Elég húzós az áruk. Én is szoktam íróasztali lámpával megvilágítani őket.
Nincs rá lehetőség sajnos:O) Egyébként milyen lámpáról folyik a szó? Egy egyszerű íróasztali is jó?
Nekem nyugati ablkban vannak,és mégis sárgul. Majd lesz tavasszal másik így van:O) És én is szeretem a havas tájat,de azért jó lenne már a tavasz:O)
Hiába van világos akkor is kevés. Az ablakokban is és máshol is nyáron 10-12 órán át van világos, télen meg max. 5-8 órán át. A nappalok rövidülésével van a probléma. Ezért kellene a pót fény.
A cymbik jól vannak. Virág sehol, de nekem így is szépek.
További ajánlott fórumok: