Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Önszeretet, hogy tényleg megbecsüld önmagad fórum

Önszeretet, hogy tényleg megbecsüld önmagad (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Önszeretet, hogy tényleg megbecsüld önmagad

28. globus (válaszként erre: 27. - K.gizella)
márc. 20. 20:35
Kapcsold ki a tévét és a telefont - mindjárt kevesebb a plasztika számla :)
márc. 20. 20:16
a média tönkre teszi a maradék megbecsülésünket is.
26. syria (válaszként erre: 25. - Jessica32)
2017. okt. 10. 08:38
A face tipikus példa arra, hogyan lehet egy jó eszközt kártékonyan, rombolón is használni. Ráadásul tömegesen.
25. Jessica32 (válaszként erre: 24. - Syria)
2017. okt. 8. 08:11

Alapvetően szerintem is jó a face sok mindenre, de ami rossz benne, az viszont nagyon az. Pl. hányan haltak már meg, mert extrém helyeken csinálták magukról a selfie-ket. És mindezeket csak azért, hogy oda feltegyék, vagy nagyrészt azért, mert nem maguknak csinálták az asztalfiókba. És mindezt szerintem a like-vadászat motiválja. Vágy arra az "elismerésre", amit csak ezzel tud elérni. Meg sokan a látszat boldogság megmutatása miatt felrakott szétretusált csókolózós fotókkal, egy hét múlva meg a nagy szánalmas lelki fröccsel, hogy szakítottak. Lassan ott tartunk, hogy az ilyen emberek akkor érnek valamit a saját szemükben, ha a valóságtól teljesen eltérő fotójukat jó sokan like-olják.

Nekem akkor volt sikerem a pasiknál, fiatalabb koromban a fiúknál, amikor igazán önmagam voltam, és valahogy görcsök nélkül éltem. Most meg nem függ az önértékelésem másoktól, mert túl vagyok olyan számomra mérföldkövet jelentő megmérettetéseken (iskolák, egyéb eredmények), amiket sikerült egyedül megoldanom és ezáltal nem függ az önbecsülésem mások megerősítésétől. A facén is csak egy fotóm van :)

24. syria (válaszként erre: 23. - Jessica32)
2017. okt. 8. 07:41

Csak az utolsó? ;)

Kezdem hinni: a like-olási lehetőség legalább akkora pusztítást visz végbe az agyakban, a lelkekben, mint a gyűlöletplakátok. A face-t jó dolognak tartom, de kiirtanám belőle a szerintem romboló like-olást. (Köszönöm, nem kérem a megjegyzést, hogy jó, hogy nem rajtam múlik! :D) Biztosan lehetne találni valami olyan alternatív megoldást, ami nem viszi félre emberek önértékelését.

Na igen, a kisugárzás.

Az első szülésemig lapos kis béka voltam, mégis nagyobb sikerem volt a fiúknál, mint a szerintem nálam csinosabb lányoknak. Valószínűleg azért, mert képes voltam elfogadni, „viselni” magamat olyannak, amilyenek születtem, s a kinézet nem dominált, ha beszélgetni, kapcsolatot teremteni kellett.

23. Jessica32 (válaszként erre: 22. - Syria)
2017. okt. 7. 10:18
Az utolsó mondatod nagyon ott van :) és tényleg. Bizonyos emberek egy olyan szépségideálnak próbálnak megfelelni, ami szerintük a világban általános szépségideál és csodálatot vált ki másokból, ha nekik ez vagy az olyan, mint amilyen a szerintük ideálnak. Nagyon alacsony az önbizalmuk és ez mekkora üzlet másoknak. Meg a retusált fotók felrakása mindenhova és a like-vadászat. Ebben benne van, hogy minél többen tetszikeltek, annál inkább elfogadom magam. De ez nem belülről fakad. Az ilyen embereknek a kisugárzásával gond van, ami pedig a szépséget jelenti - számomra. Lehet bármilyen mások által szabályosnak tartott orra, fülcimpája valakinek, vagy szilikonos cicije, mit sem ér a kisugárzás nélkül.
22. syria (válaszként erre: 18. - Jessica32)
2017. okt. 7. 09:37

Valóban vannak nárcisztikus emberek. Nem biztos, hogy tehetnek arról, hogy ők olyanok.


Azt szoktam mondani: „alkatrészenként” vagyok szép: szép a szemem, a fülem, meg még egy-két dolog. Összességében biztosan nem a szépségemért szeretnek, aki szeretnek.

A lényeg az önelfogadás, amit mindenki valószínűleg más és más életkorban, és más-más módon tud elérni.

Van, akinek soha nem sikerül, többek közt ezért élnek jól a plasztikai sebészek.

21. Miss Angel (válaszként erre: 20. - Jessica32)
2017. okt. 7. 06:47
igaz,én is leírtam SZABADON ! ;)
20. Jessica32 (válaszként erre: 19. - Miss Angel)
2017. okt. 6. 20:06
Csak a cikk írója tudja, mire értette, és ide mindenki leírja az ezzel kapcsolatos gondolatait SZABADON, bármi is az. Ha nem érted, hát nem érted :)
19. Miss Angel (válaszként erre: 18. - Jessica32)
2017. okt. 6. 17:48
szerintem a cikk írója a normális "hétköznapi emberekre" értette,amit irt,h mindenkiben képes meglátni a szépet,nem a rothadó fogú,büdös koszos,igénytelen emberekre,teljes más kategória,nem is értem,hogy jön ez ide.Aki ápolt ,igényes,úgymond normális kinézetű...igenis mindenkin van vmi ami szép,kin több,kin kevesebb,én is így tartom és igenis fontos,hogy ki legyünk békülve magunkkal,a realitás talaján mozogva.Sztem ez a cikk is félre lett értve elég keményen....
18. Jessica32 (válaszként erre: 17. - A03dd05915)
2017. okt. 6. 12:22

Önimádat = nárcizmus. Annak meg már köze nincs a belülről fakadó szépséghez, csak látszatra, egy ideig, amíg megtéveszt másokat. De ez már szélsőséges eset.

Én sem látom mindenkiben a szépet, pl. van egy ápolatlan, igénytelen, rothadó fogazatú, zsíros hajú ember, aki belülről szinte rohad. Miért lássam szépnek? Azért, mert a megjelenésével, és a belőle áradó bűzzel megmérgezi a környezetét? Legyen egy kicsit igényesebb, ápoltabb, önmagára és a környezetére. Belőlük is csak az vetül kifelé, ami legbelül van.

Vagy a rosszindulatú emberek. Mit lássak bennük szépnek?


Ha valaki mindent és mindenkit szépnek lát, az nem a realitás talaján mozog. Igen, vannak kifejezetten igénytelen emberek, akik akár fertőzőek is. Sok mindent tudnék írni a munkám kapcsán. Amit az ember tenni tud, ha van rá kompetenciája és lehetősége, az az, hogy amennyiben az ilyen egyén (aki már a végsőkig lecsúszott, piától és cigitől bűzlő stb.) segítséget kér, akkor segít elindítani a változás útján bármivel. Fontos, ha van rá lehetősége.


Én nem bizonygatom magamnak, hogy szép vagyok. Van, aki szerint igen (és nők is szokták mondani), van, aki szerint nem. A lényeg, hogy jóban legyek önmagammal, ne tegyek olyat, amivel ártok magamnak és a környezetemnek, és mindig legyek annyira igényes, hogy ne az izzadtság szagomtól fanyalogjanak a kollegák. Ez az önelfogadás vagy van vagy nincs, nem függ külső megerősítéstől, párkapcsolattól, semmitől.

17. a03dd05915 (válaszként erre: 13. - Jessica32)
2017. okt. 5. 19:57

Veled értek egyet és nem a cikk írójával.


Ha bent, az ember lelkében nincs béke és rend, akkor beszélgethet éveken át a tükörrel, sosem fogja magát szépnek látni. És másokat sem.


Amit nem értek, hogy miért is kéne mindenkit szépnek látni?


Miért lássam szépnek azt részeget a villamoson, aki bűzlik a mocsoktól és a piától?

Ezen csak sajnálkozni lehet, hogy egy élet ilyen szintre le tud süllyedni.


És százával, ezrével vannak csúnya, ronda, gusztustalan dolgok/történések az életben - ezek elől nem lehet elbújni, csak magunkkal foglalkozni, mert akkor ilyen jövőt adunk a gyerekeinknek.


Szóval nem gubózhatunk magunkba, az önimádatba.

16. syria
2017. okt. 5. 13:47
Végül is ki szeressen minket, ha mi nem tudjuk magunkat?
15. Sirga
2017. okt. 5. 06:34
Nagyon tetszett az írásod! Fontos (lenne) szeretni magunkat! Próbálkoztam már hasonlóval, de sajnos a siker elmaradt. Lehet, teszek egy próbát ezzel a módszerrel is. :)
2017. okt. 4. 16:06

önmagunk elfogadása nagyon nagyon fontos dolog és az,hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben....ezt eddig is így tartottam,de most nem erről szeretnék elsősorban nyilatkozni...


pár sor megragadta a figyelmemet a cikkedben :"Elnéztem a velem együtt tömegközlekedő embereket és észleltem, hogy egyre szebbnek látom őket. Rájöttem, hogy mindannyian szépek vagyunk, különbözőek és csodálatosak. Mindenkiben megláttam az érdekeset, a gyönyörűt, kortól nemtől függetlenül. "


elsősorban ehhez szeretnék mélyen gratulálni.Az emberek többsége csak a hibákat látja a másikon és csak azt nézi,mibe tudna bele kötni,tisztellek azért,hogy te nem ilyen vagy,hogy mindenkin -mindenkiben látsz szépet,mint ahogy írtam,sajna az emberek többsége erre nem képes.VIGasztal,hogy van még kivétel....

2017. okt. 4. 13:54
Én nem úgy fogalmaznék, hogy szeretem, inkább teljes mértékben elfogadom, elfogadtam magam és igyekszem másokat is úgy, ahogy vannak. Régen nagyon útáltam a külsőmet, ma már azt is elfogadtam, alig sminkelek. És igaz az, hogy "ami belül van, az van kívül." Ha alapvetően pozitív vagy, nem panaszkodsz, szitkozódsz, gyűlölködsz, árad belőled mindenféle jó tulajdonság, akkor az látszik rajtad és így fognak viszonyulni hozzád. Egy szép arc semmit nem ér, ha a viselője lelke nem jó és elfogadó másokkal.
2017. okt. 4. 13:25

Gratulálok, hogy teljesítetted ezt a "kihívást!" :)


Szeresd magad tovabbra is!

2017. okt. 4. 12:01
Illetve csak próbálják, bocsy
2017. okt. 4. 12:00
Sokan a külsejükkel kompenzálják a belső űrt vagy mocskot.
9. lovelyly (válaszként erre: 8. - Jasmine24)
2017. okt. 4. 11:37
Így van :)
8. Jasmine24 (válaszként erre: 6. - Lovelyly)
2017. okt. 4. 10:48
Ez mind igy van ahogy mondod, nem vonom ketsegbe mert igazad van. A tukor csak egy utmutatas, de lehet mast is hasznalni. Ez is egy modszer a sok kozul es valakinek hasznal. Rosszabb ember nem lesz tole az biztos. :)
7. Zamila (válaszként erre: 2. - Lovelyly)
2017. okt. 4. 10:25
Ezzel én is így vagyok,de a korral egyre toleránsabb vagyok önmagammal szemben :D
6. lovelyly (válaszként erre: 5. - Jasmine24)
2017. okt. 4. 10:25

Én is így gondolom, ebben egyet értünk.


Önszeretethez és önmagunk megbecsüléséhez egyébként az is hozzá tartozik szerintem, hogy kiállunk önmagunkért. Pénztárnál, buszon, munkahelyen, párkapcsolatban, családban, mindenhol.

Elmondjuk, mi nem jó, és feltesszük, hogyan lehetne változtatni. És hát ez se a tükrön múlik szerintem.

5. Jasmine24 (válaszként erre: 4. - Lovelyly)
2017. okt. 4. 10:04
Nyilvan magunkon dolgozni is kell ez egyertelmu. Attol meg semmi sem fog valtozni, de minden az onszereteten es elfogadason alapul. Ha magadat nem szereted nem szerethetsz masokat sem igazan. Ez igy mukodik.
4. lovelyly (válaszként erre: 3. - Jasmine24)
2017. okt. 4. 09:46

Attól, hogy a tükörnek mondogatod, még nem leszel jobb, kedvesebb, megértőbb, segítőkészebb.

Az igazi tükör ilyenkor a környezeted. Az mutatja meg, hogy milyen vagy. Vagy úgy jelez vissza, hogy többnyire minden oké (mert rossz napja bárkinek lehet), vagy állandó konfliktushelyzet van.

3. Jasmine24 (válaszként erre: 2. - Lovelyly)
2017. okt. 4. 09:41

En azt gondolom ez a 'gyakorlat' nem csak a kulsorol szol. Ha valaki nem tud a sajat szemebe nezni, mikorben tukorbe nez, mert belsoleg vannak gondjai magaval azt is eppen igy tudja kezelni.

Ha valaki nincs megelegedve a belso tulajdonsagaival eppen olyan nehezen nez tukorbe es eppen olyan nehezen tudja elfogadni magat. Mindenkinek ezt kellene csinalnia napi szinten tobbszor is, hogy belenezni a tukorbe es kozben azt mondani: szeretem magam!!!

2017. okt. 4. 09:34

Ez így szép és jó, az igaz.

Ha valaki a külseje alapján szereti vagy nem szereti önmagát.

Vannak, akik a külső elégedetlenségük miatt gyűlölik az egész világot, sajnos.

És sokszor észre sem veszik ezt.

Nekem a belsőm sokkal fontosabb. Sokkal elégedetlenebb és sokkal kevésbé elfogadóbb tudok lenni önmagammal szemben, ha úgy érzem, hogy valamit nem jól teszek/tettem, mint a rakoncátlan hajtincsemért vagy a karikás szemeimért.


Szóval a hibákat nem önmagamON, hanem önmagamBAN keresem.

A jó tulajdonságaimért pedig szeretem önmagam.

Fogynom azért kéne ... :D

2017. okt. 4. 09:08
Milyen gyakran nézel tükörbe azzal a céllal, hogy hibákat keress önmagadon? Hogy számolgasd a ráncaid? Hogy igazgasd a hajad, mert sehogy sem jó? És milyen gyakran nézel bele azért, hogy dicsérd önmagad? Hogy... szeresd?

Ugrás a teljes cikkre: Önszeretet, hogy tényleg megbecsüld önmagad

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook