Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Omlós kevert kocka recept

Omlós kevert kocka recept

Az Omlós kevert kocka hozzávalói:
Hozzávalók az omlós tésztához : 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, fél mokkáskanál só, 10 dkg kristálycukor, 2 tojás, kb. 4 evőkanál zamatos fehérbor ( de lehet víz is )

A töltéshez : 25 dkg sütésálló lekvár

A kevert tésztához : 15 dkg margarin, 15 dkg kristálycukor, 4 tojás, fél citrom reszelt héja, 15 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor


Az Omlós kevert kocka elkészítési módja:
Az omlós tésztához a lisztet a hideg margarinnal gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a sót, a cukrot, a tojást, a fehérbort ( vagy vizet ) , és dolgozzuk jó össze. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és tegyük a tésztát fél órára a hűtőbe. Egy 23 * 31 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt úgy, hogy lógjon túl a tepsi szélein, mert így majd könnyen ki tudjuk belőle emelni a kész süteményt. A pihentetett omlós tésztánkat enyhén lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki tepsi méretűre, és szurkáljuk meg villával. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 8 percig süssük elő. Amíg sül, a kevert tésztához a szoba hőmérsékletű vajat a cukorral keverjük ki, a tojások sárgáját egyesével dolgozzuk bele. Adjuk hozzá a fél citrom reszelt héját, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül forgassuk bele egy fakanállal a keményre felvert tojásfehérjét. A jól kikevert lekvárral kenjük meg az omlós tésztánkat, majd simítsuk rá a kevert tésztát. Tegyük vissza a sütőbe, közepes hőfokon, kb. 20 – 25 perc alatt süssük készre.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az omlós kevert kocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook