Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Olyan süti receptet keresek, amiben liszt helyett pudingpor van, tudtok ilyet? fórum

Olyan süti receptet keresek, amiben liszt helyett pudingpor van, tudtok ilyet? (tudásbázis kérdés)


23. tasli
2011. jan. 27. 14:53

100 000 és még több köszönet a Pille szelet recepjéért!!!!!!!!

Gyerekkorom kedvenc sütije volt, de egy költözéskor elveszett a recept /legalább 15 éve!/ és azóta kerestem! Minden ünnep alkalmával ez volt az egyik süti, amit készítettünk, mert nagyon mutatós és nagyon finom is. Köszi még egyszer!!!

2009. febr. 10. 07:59
Nem tudom miért jobb,az meg keményítő.Habár a liszt is keményítő javarészt!
21. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 18. - 3a35a2b906)
2009. jan. 6. 18:28

"mivel jobb az agyontöményítőzött puding por, mint a liszt"

Ammeg mia macskafarka?

2008. dec. 21. 06:18

Pudingos süti Tészta:

======

6 tojás sárgáját kikeverek 20 dkg kristálycukorral, a tojások fehérjét kemény habbá verem. 4 csomag csokoládés pudingporban elkeverek 1 sütőport, majd ezekből piskótésztát sütök.


Krém:

=====

Fél liter tejet felfőzök egy vaníliás pudingporral, 1 kanál liszttel, 4 tojás sárgájával. Ha kihűlt( ha meleg kicsapja!) jól elkeverek benne 1 margarin és 20 dkg porcukor keverékét.

A megmaradt 4 tojás fehérjét gőz fölött 20 dkg porcukorral felverem.


A pudingos piskótát kettévágom( legszebben vékony damillal v. erős cérnával lehet), megkenem a krémmel, a tetejére rásimítom a tojásfehérje habot. Erre csokidarát szoktam szórni. Kockára vágom

2008. dec. 19. 14:46
Tök jó hogy feltettétek. A többit is légyszi!
2008. dec. 18. 06:28
mivel jobb az agyontöményítőzött puding por, mint a liszt?
17. vaczila (válaszként erre: 16. - pesmár)
2008. dec. 18. 05:59
Föltettem a receptekhez az extra kockát, nagyon finom, ünnepi süti.
2008. dec. 16. 18:58

A Zebra szeletbe se kell liszt,és nem kell sütni.

A receptet feltettem.

2008. dec. 16. 18:47

Edd meg szelet:

3 cs. pudingpor(eper,puncs,meggy),

4 db tojás,

4 kanál cukor,

pici szalalkáli,-ezt két lapban kisütjük.

Krém:1 cs. vaníliapudingot 3 dl tejben felfőzünk,

20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra kavarunk,és ha a puding kihűlt,a kettőt összekavarjuk.Megtöltjük vele a lapot.

Tetejére:fehér máz(tejföl és porcukor),és csokimázból rácsot készítünk.

14. vereskati (válaszként erre: 5. - vereskati)
2008. dec. 16. 11:45

Egy kb. 20 cm átmérôjû edényben 10 percig lefedve, további 8 percig fedô nélkül 600 W-tal sütjük.



Minden mikró máshogy süt, én már a háromszor tanultam újra. Remélem tudtam segíteni!

2008. dec. 16. 10:03

[link]



sütemény liszt nélkül:Hoxa


nézd meg ezt a linket.Hoxa is küldött be ilyet

12. fiti48 (válaszként erre: 5. - vereskati)
2008. dec. 16. 09:50

Milyen fokozaton, hány W-on kell sütni???

Köszi a választ!

2008. dec. 15. 15:18
ezeket jó lenne, ha betennétek a receptek közé.
2008. dec. 13. 23:24

Közben én is találtam egy receptet Pille szelet


Rózsaszín tészta:

6 tojás fehérjét 20dkg kristálycukorral gőz fölött kemény habbá verünk.

Hozzáadunk 6 tojássárgáját, majd 3 csomag puncs pudingport.

1 kanál lisztet és fél csomag sütőport keverünk még bele.

Közepes méretű tepsiben, lassú tűzön sütjük.


Krém:

20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk habosra.

3 dl tejből 3 kanál lisztből 3 tojássárgájából és 1 csomag vaniliás cukorral krémet főzünk. Ha kihűlt összekeverjük és kevés rumot öntünk hozzá.


Hab:

3 tojásfehérjét 18-20 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verünk.


Összeállítjuk a rétegeket és reszelt étcsokival vagy tortadarával szórjuk meg a tetejét.

2008. dec. 13. 20:53
Szivacs süti. Hozzávalók: Tésztához:6db tojás,21 dkg porcukor,16dkg csokipuding. Tojásokat a porcukorral habosra keverjük,10 percig gőz felett, hozzáadjuk a pudingport,tepsibe tesszük és megsütjük. Ha kihült megkenjük baracklekvárral és elkészitjük a krémet. Krém hozzávalói: 15dkg rámát,15dkg porcukrot, 3 tojás sárgáját,1 kanál rumot habosra keverjük és rákenjük a lekváros tészta tetejére. A tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz felett felverjük és a krémre kenjük.
2008. dec. 13. 20:35
Szerintem a búzadara lisztnek minősül, hiszen ugyanabból van mint a liszt. Gondolom a kérdező a szénhidrátmentes süteménykészítésre gondolt, amikor feltette a nagy kérdést.
7. cirmesitompika (válaszként erre: 5. - vereskati)
2008. dec. 13. 09:01

Ez bennt van a receptek között?

Úgy könnyebb elmenteni. :-)

2008. dec. 13. 08:27

Pudingos sütemény


Hozzávalók:


4 tojás

10 dkg kristálycukor

fél csomag sütőpor

2 és fél csomag pudingpor (nálam: 1 csomag csokis, 1 csomag karamell, fél csomag vaníliás)

A krémhez:

1,5 dl tej

fél csomag pudingpor (a tésztához használt vaníliás pudingpor másik fele)

10 dkg kristálycukor

2 tojás sárgája

50 g vaj


Elkészítés:


4 tojás fehérjét 10 dkg kristálycukorral gőzön felverünk. Egyenként hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját. Hozzáadjuk a sütőport és a pudingporokat, összekeverjük és kivajazott zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, közepes hőn kb. 35 percig sütjük.

A hozzávalókból (a vaj kivételével) krémet főzünk, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük és hidegen a krémhez adjuk.

A lapot kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd szeletelve tálaljuk.


Forrás: lisztérzékenyeknek szóló receptgyűjtemény

2008. dec. 13. 08:12

Hozzávalók:



» 7 dkg Rama

» 40 dkg túró

» 10 dkg cukor

» 3 tojás

» 5 dkg búzadara

» 2 ek. vaníliás pudingpor

» 2 ek. tej

» reszelt citromhéj

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés módja:

A margarint kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk búzadarával, majd belesimítjuk a túrós keveréket. 10 percig sütjük a mikróban, majd kevés ideig állni hagyjuk, kiborítjuk a formából és porcukorral vagy kakaóval megszórva tálaljuk.


Egynek jó.

2008. dec. 13. 08:06
Ilyen recept nekem is jól jönne. Nekem van egy zabkorpás muffin receptem (innen a Hoxáról), és arra gondoltam, hogy kevesebb korpát teszek bele és teszek bele pudingport.
2008. dec. 13. 08:02
Az ilyen recept mindig jól jön(ne), ha lenne. Majd én utána nézek. Bár a puding sem rossz, s mint tudjuk:, próbája az evés.
2008. dec. 13. 07:54
Ez nekem is jól jönne. Okos kérdés:-)
2008. dec. 13. 07:53
Olyan süti receptet keresek amibe liszt helyett pudingpor van.

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook