Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ismeri valaki azt az almáspite receptet amiben az almát pudingporral kell összefőzni és csokimáz van a tetején? Ha igen, leírhatná nekem. fórum

Ismeri valaki azt az almáspite receptet amiben az almát pudingporral kell összefőzni és csokimáz van a tetején? Ha igen, leírhatná nekem. (tudásbázis kérdés)


2009. jún. 25. 16:11

Nézd csak, én ezt itt találtam a hoxán! :)



Név: Kekszes almás sütés nélkül

Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz - ha lehet akkor szögletes forma, 3 csomag főzni való vaníliás pudingpor, 20 dkg kristálycukor vagy méz, 8-10 evőkanál víz, 8 dl víz, 1,25 kg alma. A tetejére: 5 dkg margarin, 4 evőkanál porcukor, 4 evőkanál keserű kakaópor.

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vízet ráöntünk, cukorral ízesítjük,8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt már a puha almához keverjük. Közben a vaníliás pudingporokat 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy kb. 28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik,hanem össze is áll,így lehet majd szeletelni.


Egyszerű és nagyon finom! Jó étvágyat!

Felvitte: banyoka, 2008-11-01, 08:27

10. vviki2
2009. jún. 25. 15:32

Ez az!!! Köszi! (Bár én úgy ismertem, hogy együtt kell főzni a pudingport a pár. almával...de így is biztos jó)

Köszi-köszi-köszi:-)))))))

2009. jún. 25. 14:13

Meg is van! Ez volna az:


Tészta:

45 dkg liszt

30 dkg vaj vagy margarin

15 dkg porcukor

2 kisebb tojás sárgája


Krém:

5 db alma

9 dl tej

3 csomag vaníliás pudingpor

20 dkg cukor

20 dkg vaj vagy margarin

1 citrom lereszelt héja


Máz:

olvasztott csoki kevés olajjal egyneműsítve, vagy házi csokoládémáz az alábbi recept szerint: 5 dkg margarint, 5 dkg kakaóport, 3dkg cukrot és 4 cl vizet összekeverünk, óvatosan felmelegítjük, félretesszük, ha kicsit hűlt és sűrűsödött, felhasználhatjuk a bevonásra.


A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozzuk, és két vékony lapot nyújtunk belőle, majd lisztezett sütőlemezen megsütjük, de ne szárítsuk ki túlságosan. (Ha nyújtáskor illetve a tepsire emelésnél nagyon szakadna a tészta, nyújthatjuk magán a sütőlemezen is)


A krémhez a cukor feléből és a tejből a pudingporokkal pudingot készítünk, kihűtjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a maradék cukorral puhára pároljuk, és ezt is kihűtjük.

A mrgarint habosra keverjük, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a citromhéjat, majd a kinyomkodott reszelt almával könnyű, habos krémmé keverjük. A kész krémet a tésztalapok közé kenjük, bevonjuk a csokoládémázzal, és csak másnap szeleteljük, hogy a lapok megpuhuljanak.



Viszont ha mégsem erre gondoltál, akkor nekem sincs más ötletem :-(

2009. jún. 25. 13:55
Ez a lányom "Almás krémese", legalábbis a leírás ráillik. Előkeresem a receptet, aztán küldöm.
2009. jún. 25. 13:39

Köszi, de nem erre/ezekre gondoltam...:-(((

Ezeket én is megtaláltam. Amit én keresek az pitetészta, erre jön a krém, majd tészta, s a csoki. Na mindegy. Kösz mégegyszer!

2009. jún. 25. 08:29

Hozzávalók: 2 csomag négyzet alakú háztartási keksz, 4 csomag vaníliás pudingpor, 1 kg alma, 11 dl víz, 40 dkg cukor, 10 dkg tortabevonó csoki, 3 evőkanál olaj.


Egyik csomag kekszet szorosan tepsibe rakjuk. Az almát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, cukorral, 7 dl vízben megfőzzük. /Ha nem fő szét az alma, turmixolni szoktam./ A pudingport 4 dl vízben simára keverjük, és az almába főzzük. Jó sűrű legyen. Forrón a kekszre kanalazzuk, vagy lassan öntjük, hogy a keksz ne csússzon szét. Másik csomag keksszel befedjük, tetejére a csokit felolvasztjuk az olajjal, és rásimítjuk. Jól lehűtjük, és szeleteljük, ahogy a keksz kockák vannak.

2009. jún. 25. 08:19

Különleges almás süti.

Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: Hozzávalók: kb. 1 kg alma.

Tészta:

18 dkg cukor,

8 tojássárgája,

3 kanál víz. Habosra keverni.

Hozzáadunk 20 dkg lisztet,

1 sütőport,

8 tojás keményre vert habját.

Krém : 25 dkg margarint kikeverünk

18 dkg porcukorral.

1/2l tejből

2 cs. vaníliás cukorral pudingot főzünk, és a krémmel kikeverjük.

Elkészítés: Szeletekre vágott almával kirakjuk a fóliával bélelt tepsit. Szorosan egymás mellé.


Tészta: A cukrot, a tojássárgáját és a vizet habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tojások keményre vert habját. A tésztát megfelezzük, az egyik felébe kakaót teszünk. Előbb a sárga, majd a kakaós tésztát az almára teritjük. Előmelegitett sütőben sütjük.



Máz: 10 dkg étcsoki, 5 dkg vaj, 1 citrom leve.


A tepsiben kihűlt tésztát kiborítjuk, rákenjük a krémet, és erre a mázt.

Tanácsok: A fóliát ki kell kenni egy kevés olvasztott vajjal.

2009. jún. 25. 08:18
Ez az almás kekszesz. Megcsinálod a pudingos almát és kekszel kell lerakni.
2009. jún. 25. 08:14
Az nem az almás-kekszes? Az bent van - szerintem - itt a recik között.
2009. jún. 25. 08:13
Kerestem már a mindmegettén, de nem találtam. :-(
2009. jún. 25. 08:12
Ismeri valaki azt az almáspite receptet amiben az almát pudingporral kell összefőzni és csokimáz van a tetején? Ha igen, leírhatná nekem.

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook