Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Nyúlpaprikás gombával recept

Nyúlpaprikás gombával recept

Elkészítési idő 120 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Nyúlpaprikás gombával hozzávalói:
50 dkg csont nélküli nyúlhús,
30 dkg csiperkegomba,
2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
2 dl főzőtejszín,
3 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
1 ek. liszt a stauboláshoz,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika


Nyúlpaprikás gombával

A Nyúlpaprikás gombával elkészítési módja:
A gombákat előzetesen megtisztítottam és feldaraboltam. Azt követően pörköltalapot készítettem a zsiradékokon a megtisztított és aprítógéppel felaprított hagymákból és fokhagymákból. Utána beleszeleteltem a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem és a darált paprikát is hozzáadtam. Néha megkevergetve fedő alatt pároltam kis lángon kb. 10 percig. Majd beletettem a feldarabolt gombákat.
10 perc párolás után ment bele a felkockázott nyúlhús és egy kis pirítás után 1,5 dl víz. Majd fedő alatt lassú tűzön, néha megkevergetve puhulásig főztem. Akkor a liszttel megstaubultam és kevertem rajta néhányat. Hozzáöntöttem a tejszínt és pár perc alatt készre főztem.
Én durumlisztből készült kiskagyló tésztát főztem mellé, de aki szeret bíbelődni a nokedlival, hát készítsen azt köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 31. 18:30
A nyúlpaprikás gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook