Nyugdíjasként dolgozni (beszélgetés)
Rengeteg katona, rendőr,színész,balettos stb. helyezteti magát korkedvezménnyel 40-45 évesen nyugdíjba. Ezek általában 120 000 és 500 000 Ft közötti nyugdíjjal rendelkeznek.
Mindezek után, nemhogy elmennének pecázgatni vagy kertet gondozni, dolgozni mennek nyugdíj mellett és elfoglalják más bevétel nélküli emberek helyét. Sőt vállalkozásokat vezetnek! Vagyonvédelmi cégek nagy részét teszik ki az ehhez hasonló vállalkozások. Mostanában nagy divat a katonai és rendőrségi tiszti berkekben, hogy reaktiváltatják magukat fél évre, mint tanácsadók, de be sem járnak dolgozni, viszont fél év után újra megállapítatják a nyugdíjuk mértékét pld-l 380000 Ft-ról 450000 Ft-ra. Mindezt a mi adónkból.
Én szüleim is nyugdíjasan dolgoznak, pontosabban már cska apum, anyum szeptembrebn hagyta abba, marasztalták még, de elege lett és tavaly született az első unokája.
Apukám teljes munkaidőben dolgozik, nagyon ragaszkodnak hozzá, nagy bajban lennének ha eljönne. Mikor kórházban volt akkor is mentek be hozzá tanácsokért meg munkával.
Ja,azóta változott az adórendszer-bocsi:O
Még a pár évvel ezelőtti volt az agyamban.
Igen,anyám orvos volt,és dolgozott nyugdíjasként,mert szükség volt rá,behívták-hiány volt azon a szakterületen,neki meg kellett a pénz.
Nem a fiatalok elől vette el a munkát.
Azért lassacskán már elfogy a Marxista Estit végzett nemzedék.
Inkább a hozzáértő diplomások dolgoznak még, személyesen is ismerek ilyen embert. Kimagasló a szaktudása és a tapasztalata, ráadásul mellé osztják be a pályakezdőket, akik boldogan tanulnak tőle.
Általában nem új munkaerőként veszik fel őket, hanem a pótolhatatlanokat megtartják ha lehet hisz nagy szükség van a tudásukra és tapasztalatukra.
Miért adózna duplán. Régen adóalap növelő volt, de most már egy kulcsos adó van így ez nem számít.
Hol alkalmaznak nyugdíjasokat?65 év felettieket.
Azt hallom,hogy mindenhol a fiatal,agilis munkaerőt keresik,és többnyire 40 felett már öregnek számít az ember.
Aztán,a nyugdíjas duplán adózik,hozzácsapják a fizut a nyugdíjához,és szinte nem éri meg neki munkába állni.Úgyhogy, nem egészen értem:OO
Szia!
Én is akartam már nyitni ilyen fórumot. Nem értem, hogy minek engedik dolgozni a nyugdíjasokat, annyi fiatal munkanélküli van, csak kiszorítják őket a munkahelyekről. Mindig nekik mindn pénzt, majd ők beosztják a "gyerekeknek?"
Nekem sem tetszik!
Akkor mikor dolgozniuk kellett volna táppénzre mentek, most meg tepernek...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Ha valakiről tudom, hogy jogtalanul lett nyugdíjas, azt hol jelezzem?
- Mit gondoltok azokról a nyugdíjas szinészekről akik "sírnak" hogy nem tudnak megélni, és ezért kell dolgozniuk?
- 40 év szolgálati jogviszonnyal nyugdíjasként dolgozni...