Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nyíregyházi babák és mamáik fórum

Nyíregyházi babák és mamáik (beszélgetés)

68. Szimpátia (válaszként erre: 66. - Bancsa1981)
2010. márc. 6. 14:26

Boldog névnapot kívánunk a párodnak! :)Enyémnek tegnap a szülinapja volt. Ráadásul tegnap született meg a szomszédasszony kisfia, így végre kint tudjuk Andris játszópajtását is. "Jó" gyerekek lesznek... :D

Még én se tudom hogy megyünk. A párom anyja esetleg vigyázhatna a kicsire, de nem valószínű hogy fog, így magunkkal kell vinni. Apa majd tologatja míg nézelődök. Jobbat nem tudok kitalálni. :) Vagy egyedül megyek. Alszok rá még egyet...

Amíg kajázok velem is ott van a kisfiam, de sajnálom sokéig a hordozóba préselni...féltem a gerincét. Vagy túlaggódom? Néha nehéz eldönteni mi a jó. Petra már nagylány, ő már könnyebben elücsörög ugye?

És ha a férjed hordaná haza a kaját? Azt nem próbáltátok?

Uhh...izgis lehet ez a hozzátáplálás. Ettől is félek előre. Még a teát se fogadta el eddig. Majdnem rámköpte...

Tanácsadáson hallottam hogy itt is a főzeléket erőltetik nagyon.. Az almától pl. nekem fáj a hasam. Tudom hogy a fiamnak is fog. :/

Andrisnak meg nagy haja van, képzelheted milyen ádáz küzdelmet vívtunk a koszmóval.. :( 5 centis haj, már sehova nem áll. :D Lehet hogy nem tudja mi az ott a fején azért kaparássza állandóan. Mivel kened a fejbőrét?

67. Edina0077 (válaszként erre: 62. - Bancsa1981)
2010. márc. 6. 14:22
Tudom igen.Nem Nati az elsö gyerek akit bánt.Nem akar vele senki sem játszani,mert ennyire vad.
66. bancsa1981 (válaszként erre: 65. - Szimpátia)
2010. márc. 6. 12:18

Most gondolkodom, hogy még ha akarnék, sem tudnék menni:( Egyrészt a férjem névnapja lesz, tutira jönnek anyósék köszönteni...A másik dolog, hogy a teherautóval jön haza Tamás, amit én nem vezetek, a babát meg abban nem vihetjük. Úgyhogy maradok a turinál. Oda is jó lenne bejutnom jövő héten...

Jó neked, hogy tudsz honnan rendelni, itt nem igazán jó a menü. Minden levesnek ugyanolyan az íze, és a husiból keveset adnak. Úgyhogy főzök, addig Pötty kinn van velem a konyhában.

A férjemék a Tirpák csárdából rendeltek egy darabig, most nem tudom, mindig kísérletezgetnek.

Eddig kapott Petra almát és krumplit, persze a banánon kívül. Az almára volt egy kis grimasz, de mikor krumplival turmixoltam össze, az nagyon ízlett neki.Csak még nem merek sokat adni, mert mintha attól fájna a hasa. pedig a gyerekorvos szerint a déli szopit ki KELL váltanom valami főzivel. Hát nem fogom, legalábbis amíg a pelusban szinte egy az egyben visszalátom, addig nem. Ugyanis az azt jelenti, hogy még nem tudja megemészteni. Nem fogom kínozni, főleg hogy tejem is van bőven.

A fejvakarásra visszatérve: nem biztos, hogy nálatok is lesz. Petrának nagyon érzékeny, száraz bőre van, amit naponta többször is kennem kell. Főleg a buksiját. Szerintem ez nála egy rossz beidegződés. Bár azt nem értem, hogy a fülét miért marja...

65. Szimpátia (válaszként erre: 64. - Bancsa1981)
2010. márc. 6. 11:54

Holnap reggel 8-kor kezdődik és ha jól emlékszem 15 óráig tart. A belépő 500 ft volt ősszel ha jól emlékszem. Az árak változóak.. Ott vannak a bababoltok is ilyenkor, ők is kicuccolnak és akcióznak ezerrel.

De leginkább az anyukáktól érdemes vásárolni. Ki lehet fogni szinte új dolgokat. Persze vannak igénytelen tyúkok is..

Ősszel igazi babajátékokat vettünk 200, 300 ft-ért. Olyanokat amiknek a bolti ára 2000-3000 ft. Kimostam és olyanok mint az újak. Andrisnak nem is kellett még azóta semmit venni. Most is szeretnék vadászni párat, mostmár "komolyabbakat".:)

Egyetlen hátrány a tömeg. :(

Pfúúú...ez a házimunka dolog ez nekem is nagy mumus. Vagy sikerül megcsinálni vagy nem. :D Apa már abból tudja hogy milyen napunk volt amikor belép a házba.

Főzni nem szoktam még, menüt rendelünk a Stellából. Így mindenki azt eszik amit szeret. Olcsóbban nem hozom ki én se és a legfontosabb hogy ezt az időt is a kicsivel tölthetem. Aztán ha már lesz igazi napirend akkor újra átveszem a hatalmat a konyhában. :)

Banánon kívül adtál már valamit neki? És abból mennyit adsz? Ízlik a manódnak? Van fintorgás? :)

Vakarás? :o Jaj..:D Előre félek hogy mi jön még...

Itt annyira nem fúj a szél. Nemsoká ébred töki szerintem. Eszik és megyünk egy nagy sétára. :)

64. bancsa1981 (válaszként erre: 63. - Szimpátia)
2010. márc. 6. 11:23

Akkor nekem szerencsém volt, mert Pötty fél 8-ig durmolt. Bár épp hogy elaludtam, mehettem hozzá, mert felsírt, és nem tudtam megnyugtatni csak cicivel. Hatalmasakat rotyogott, tutira fájt a hasa, pedig sosem volt hasfájós baba. Valószínűleg a banántól van. Mindenesetre ma még kevesebbet fog kapni.

Tudom, hogy nem tesz jót a TV, de ha haladni akarok a házimunkával, akkor nincs más ötletem...Én mondjuk nem mertem mondani a gyerekorvosnak, mert féltem, hogy letol...

Ha ráérek, akkor elbabázok, de a kaja nem fő meg magától, és a lakás sem képes még öntisztulásra, pedig nagyon jó lenne:)

A csillárról már leszokott, de egy időben minden fényforrásra félistenként nézett:)

Nem is tudtam a börzéről...Mikor kezdődik? Mennyi a belépő? És milyen árak vannak? Olcsóbb, mint a turi?

Az időjárás ma is pocsék nálunk, nagyon fúj a szél, remélem délután csillapodik, mert akkor ma sem tudunk egy jót levegőzni...

Fineszes a kislegény, résen kell lennetek, én a vakarást figyelem ezerrel. Petra folyton marja a fejét meg a fülét (kívül-belül).

2010. márc. 6. 11:06

Sziasztok csajok!

Nálunk is ezerrel tombol a hétvége. :D Andris 6-kor ébredt és mivel világos van már aludni se akart. Apa aztán lustizhatott.. :( Nem baj, szórakoztunk. :)

Juteszembe... Tudjátok hogy holnap bababörze a Bujtosiban? Októberben is voltunk, fillérekért vettem játékokat meg ruhákat. remélem holnap is el tudunk menni. :)

Edina! Mit fogsz csinálni? A tesómnak volt ugyanez a gondja, a kislányát sokszor megverte egy másik gyerek.. :( Ott is hiába pofázott az ovónőknek.

Ági! Milyen a mai napotok? Már ha idetévedsz.. :) Ma azért jobb idő van lényegesen mint tegnap, hátha kevésbé lesznek nyűgösek a manók.

Ancsa ti hogy vagytok? Lesz ma séta? :) Nekünk a dokinő eléggé ellenzi a tv-t. Azt mondta a vibrálás nem tesz jót az idegrendszerüknek.. Nem mintha így nem nézné. Azonnal ott áll mg a szeme ahogy a közelébe kerül. :D Petra is csillármániás? Nálunk az a legmenőbb.

Ma nem kell annyit cipelem, apa is itthon van így ő is edzi magát. :D Fokozódik a dolog mert rájött hogy tilos dugni az ujját, erre most úgy oldja meg hogy takarja a másik kezével a ledugni kívánt ujját hogy ne tudjam észrevenni mire készül. Hna...méghogy nem tudatosak..:)

Kellemes hétvégét lányok! :)

62. bancsa1981 (válaszként erre: 57. - Edina0077)
2010. márc. 6. 09:33
Gratulálok az óvónőknek, hogy nem veszik észre...És tudod ki az a gyerek aki ennyire keménynek hiszi magát, hogy kisebbeket bánt?
61. bancsa1981 (válaszként erre: 55. - Szimpátia)
2010. márc. 6. 09:31
A TV-témával kapcsolatban: Petra mindent szeret, ami csillog, világít vagy fénylik:)Főleg a reklámok bűvölik el:DDD Szegénykém, nem irigyellek a hurcolászás miatt, biztos nagyon fárasztó lehet. Én speciel nem nagyon bírom cipelni Petra popsiját sokáig, úgyhogy minden elismerésem!
2010. márc. 6. 09:27
Sziasztok! Van itt valaki? Én leszek egész sokat (persze ha Pötty hagyja), mert a férjem ma is dolgozik:(
2010. márc. 5. 18:04
Mi sem levegőztünk csak annyit míg beraktuk az autóba, mert beugrottunk tescozni. Én is inkább sokat szellőztettem.
58. takacsagi (válaszként erre: 55. - Szimpátia)
2010. márc. 5. 18:02
Nem a foga egyszerűen csak addig mocorgál amíg fel nem ébred. De most szerintem ez a hülye szél volt a hibás remélem ma már aludni fog, mert napközben sem hagyott pihenni, mert szórakoztatni kellett (dobálni, hintáztatni, stb)
57. Edina0077 (válaszként erre: 55. - Szimpátia)
2010. márc. 5. 17:50
Köszi jól vagyunk.Nati 3 napja nem akar oviba menni,mindig kérdezgettem mi a baj,de egészen tegnapig nem mondta el.Kiderült az egy nagy gyerek bántja.Bementem ma gyalog az oviba,megkérdeztem az ovonöt,hogy mi lehet a baj,persze nem tudták.Borzasztóak!!
2010. márc. 5. 15:27
Uhh.. behoztam a lemaradást. :D
2010. márc. 5. 15:25

Sziasztok csajok!

Nálunk se jó ma semmi. :( Ráadásként legújabb szokása hogy ledugja a torkára az ujját kaja után úgyhogy jön is vissza a kaja. Nem elég hogy bukós még ez is. Kitépem a hajam asszem..:(( Ezért ma már inkább hurcolásztam az ölemben kaja után. Még is próbált sumákolni, de résen voltam.

A hurcolászás nagy sikert aratott, csak nekem szakad le a derekam. :D

Ági remélem azért sikerült valamennyit pihenni... A foga miatt nyűgös éjjel? Nem próbáltál még valamit adni neki?

Babamasszázs: Én csinálom minden délután, azóta sokkal nyugodtabb a gyerek. Nem beszélve arról hogy úgy ellazul hogy be is ájul utána. :) Kaptam egy kis füzetecskét a gyógyszertárban, az alapján csinálom. Nekünk nagyon bejött.

Babatorna: Vannak ilyen foglalkozások a babáknak és mamáknak. Nyíregyen asszem nincs sajnos. :( Masszázs végén szoktam tornáztatni. Csípő, karok, lábak... Jól esik neki. :)

Babaúszás: Jó volna kipróbálni...még ha drága is. 3 hónapos koruktól lehet? Jól tudom? A Pagonyon kívül hol lehet még?

Ancsa ez a hordozó meg tv dolog nagyon tetszik. :D Andris is nézné a tv-t egész nap ha hagynám. Vajon miért érdekli őket? Mert érteni nem értik...

Titti! Mi is csak a teraszon voltunk fél órát aztán söprés be. Hideg van. :( Látom raktál fel te is képet Liliről. Tündéri kiscsaj. :))

Edina? Ti hogy vagytok? :)

54. bancsa1981 (válaszként erre: 53. - Tittiritty)
2010. márc. 5. 15:08
Nem érdemes kockáztatni, én sem vittem ki ma Petrát, inkább többször kiszellőztettem. Viszont a reggel kiteregetett ruháim szinte teljesen megszáradtak:) Legalább ennyi haszna legyen ennek a bolond szélnek. A fejem majd' szétrobban tőle:(
2010. márc. 5. 14:40

Helló Csajok! Látom mindenki nyűglődik...mi is:-( Ráadásul iszonyat szél fúj. Nem merem kivinni Lilit.

Ügyesek voltatok Szimpi!:-) Majd jövök még...

2010. márc. 5. 12:33
Ezért tartjuk őket :D, mármint a férjeket :D
51. bancsa1981 (válaszként erre: 50. - Takacsagi)
2010. márc. 5. 12:19
Szinte ugyanezt csinálta Pöttyöm pár hete. Mostanra szerencsére beállt az a napirend, hogy délután alszik egy hosszabbat. Na meg általában kaja után 20-30 percet. Az én férjem is sokáig dolgozik, és amint hazajön én leengedek...
2010. márc. 5. 11:59
Nem sajnos nem azért, aktívkodunk a bébivel, most meg már nem sokára ebéd lesz :) Pihenés majd csak este, ha apa is hazajött addig kemény helytállás, mert ilyenkor Bence nem nagyon alszik illetve ha igen akkor is csak 20 percet, ami már egyszer meg is volt :D
2010. márc. 5. 11:24
Sehol senki? Remélem Ági te pihensz, azért nem írsz...
48. takacsagi (válaszként erre: 45. - Bancsa1981)
2010. márc. 5. 10:03
Hát pihenni tudnék, de nem ma mert most hisztis és nyűgös, semmi nem jó neki. Eddig amikor csak kétszer kelt akkor nem volt gond utána a nappal, de most ezután az éjszaka után igencsak fáradt vagyok és még kávém sincs itthon :S A kismackó természetesen most nem szeretne velem mászkálni mikor kellene.
2010. márc. 5. 09:25

A babaúszást mi is terveztük, de nem mertem bevállalni, mert messze lakunk az uszodától. Féltem, hogy megfázik, míg hazatolom babakocsival. Az autóval meg a férjem jár melózni. Na majd nyáron a Tiszában:)

A babamasszázst nem próbáltuk(pedig a szomszédasszonyom gyógymasszőr), valahogy nem jött ki rá a lépés.

Babatornáról pedig nem igazán tudok semmit.

46. bancsa1981 (válaszként erre: 40. - Szimpátia)
2010. márc. 5. 09:22
Ügyes volt a manód:)Petra mindig nyekergett egy keveset, ha oltást kapott...De ő kislány, nem olyan bátor, mint a fiúk:)
45. bancsa1981 (válaszként erre: 44. - Takacsagi)
2010. márc. 5. 09:19

Köztünk sem alszik pötty, sőt, egyáltalán nem szeret ott lenni. Csak az ágyra van feltéve a hordozó, abban ücsörögve nézi a TV-t.

Azért napközben tudsz pihenni? Mert elég kimerítő, ha ilyen koránkelő a bébi:(

2010. márc. 5. 09:10
Hát mi hiába tesszük be kettőnk közé ott sem alszik és ma már fél 6tól ébren van :(
2010. márc. 5. 08:42

Jó reggelt mindenkinek! Bár ahogy elnézem, valaki már ébren van egy ideje:(

Petra is fenn van kb. 6-tól, de a férjem áthozza mellém az ágyra, be a hordozóba és TV bekapcs...Ilyenkor még alszom egy órácskát:)

Most reggelizek, aztán reagálok a kérdésekre.

2010. márc. 5. 06:38
Jó reggelt mindenkinek, de remélem Ti még nem vagytok ébren :) Hát nekem a kevés ébredés nem jött be, szinte óránként kelt fel a kis mackóm, elég fáradt, és nyúzott vagyok. Én a babamasszást csináltam neki egy darabig persze csak amit saját kútfőből gondoltam. Szerette, de most már nem engedi. A babaúszást mi akartuk csak most per pillanat az nagyon drága a mi pénztárcánknak, de szerintem az nagyon jó. A babatornáról nem sokat hallottam még.
2010. márc. 4. 19:43

Még valami...

Babamasszázs, babatorna, babaúszás, stb.? Mi a véleményetek?

2010. márc. 4. 19:37

Havazást is mondanak, lehet hogy azért.

Megkapta az oltást. Meg se nyikkant a kis hősöm. Akkor vette észre hogy fáj amikor kihúzta a dokinő a tűt. Amikor vizsgálta akkor meg dumált a dokinőnek, meg mosolygott rá. Hú...büszke voltam rá csajok! :)

Kevésébredéses éjszakát! :))

2010. márc. 4. 19:00
Akkor tuti:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook