Nyersen maradt a rántott csirkecomb, pedig kis hőfokon... (beszélgetés)
Amikor beteszem sülni, akkor mindig letakarom és amikor megfordítom a húst akkor már nem takarom le fedővel.
De én pl. úgy tanultam, hogy amikor berakom sülni, akkor az a fele van alul, amelyik fele addig a tálcán felül volt.
Gyönyörű hólyagos mindig.
A csirkecombot mindig bevágom a csontnál és akkor nem marad véres sütés közben.
De nem magamtól vagyok ilyen okoska 🙃 hanem anyukám és a nagymamám tanította. Első alkalommal nekem sem sikerült jól megsütnöm. De pl. anyósom (amúgy nagyon szeretem) a mai napig nem tudja hogy kell. Pedig mindig mondom neki hogy csak vágja be és jó lesz. Mondjuk most már nagyrészt én főzök nekik.
Nahát, egy egyszerű kérdésből, mi lett?
Szerintem mindenkinek, vagy senkinek nincs igaza. Ahány ház annyi szokás.
Nagymamám rántani való csirkét sosem főzött előre, hiszen az annyira fiatal még.
Ő nevelte őket, azok a csibék "babakorukban" túrót, főtt tojást kaptak, kamillateát ittak. Majd darán és aprított csalánon, zöldön nőttek tovább. Sosem láttak tápot.
Tyúkot, kakast előfőzött, valameddig, nem sokáig, aprólék maradt, hát stb. Ebből lett a finom leves, a többiből pörkölt, abból rántott sosem lett.
Mi a pörköltbe is teszünk paprikát és paradicsomot (nem lecsó mennyiséget)
A mostani tápos egyedeket lehet már rántani, pillanatok alatt kész is. Lehet FI, valami kiszuperált tojótyúk combot kapott. :/
Egyébként, ahogy Globus írta, apukámtól tanultam, hogy a nagy combokat, a csont mentén bevágom 2 oldalán és szépen kiterül, egyenletesebben sül át.
Én szoktam sertésoldalast is rántani, azt sem főzöm, fedő alatt sütöm egy ideig, finom lesz, leesik a csontról.
Mi a tanulság? Egye készítse mindenki úgy, ahogy szereti, ne degradáljuk le a másikat, mert ő másképpen szokta meg, tanulta, netán tapasztalta.
Én is így készítem, húslevest főzök, aztán kirántom a húsokat.
Nagyon finom, így tanultam Anyukamtól.
Semmi gusztustalan nincs benne.
Ezt a módszert a tyúknál alkalmazták, ott volt értelme, csirkénél már csak esetleg fircsa szokás, de szükségtelen.
A megfelelően táplált, tartott és nevelt, jó fajtájú csirke nem íztelen, sőt. Az íztelenség azt jelenti, hogy nem kell olyan típust enni.
Szerintem is rendben van. Csak mikor erre a fórumra nézek, felforr az agyam is amiért Karmol gusztustalannak nevezte ahogy anyám készítette a rántott csirkét.
Elmúlik.😉
Liliom, Birebora, Amaunet kezdtem azt hinni nekünk van ilyen félrement ízlésünk.
Azt valóban úgy csináltuk hogy nem volt a comb hülyére főzve, csak félig. Ezt követően lett kirántva. Szerintem teljesen rendben van. Finom.
A nagymamám is főzte előbb a csirkét, tyúkot. Az aprólék maradt a levesbe. A félig főtt nagyját kiszedte és panírozta vagy ment pörköltnek.
Ezzel a módszerrel a hús már kap egy kis ízt a leves fűszerezésétől, a zöldségektől.
Egyébként a baromfihús ízetlen lenne önmagában.
Azért írtam, mert Karmol szerint gusztustalan ahogy anyám készítette viszont ha ő kuktában főzi, úgy gusztusos:
"6. Karmol (válaszként erre: 4. - 55Judit)
tegnap 14:19
Főzött csirkebol rántottat?
Ez gusztustalan."
Tetszik ez a módszer. Viszont sokallom az időt. Ez a módszer, amit írsz, minimum másfél óra sütés. Valóban kell neki ennyi idő?
Nekem soknak tűnik. De mondom, amúgy az ötlet jó.
Ez nem olyan, kipróbáltam, inkább sültcsirkés. Ha rendesen beolajozom, kó. Ha épphogy, natúr morzsás szigetek maradnak rajta. Nincs rántott iz, csak látvány...
Fiúk a sütős hasábkrumplit is felismerik, szárazabb.
Panírozás után mindet tepsibe teszed, megkened a tetejüket olajjal, alufóliával szorosan betakarod, mehet a sütőbe fél órára. Utána leveszed a fóliát, megfordítod a combokat, vissza a fólia újabb fél órára, Kiveszed, lekerül a fólia, sutöd a húst 15-20 percig. Kiveszed, megfordítod őket, újra sütés 15-20 percig. Kész !
1. Nem kell mellette állni, 2. Nincs bő olaj, 3. Nincs olajszag .
Mióta ismerem ezt a módszert, nem sütöttem tűzhelyen, csak így. 🙂
További ajánlott fórumok:
- Sült csirkecomb serpenyőben
- Előre megfőztem csirkecombokat, lefagyasztottam, ma kiengedném és szeretném kirántani. Érdemes vele próbálkozni?
- Rántott csirkecomb
- Rántott csirkecomb mellé keresek valami jó salátát.. esetleg majonézest, ötletek?
- Mennyi kalória van a rántott csirkecombban?
- Ha rántott gombát sütsz, akkor előtte megfőzöd kicsit, vagy nyersen panírozod és csak sütöd?