Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nyersen maradt a rántott csirkecomb, pedig kis hőfokon... fórum

Nyersen maradt a rántott csirkecomb, pedig kis hőfokon... (beszélgetés)

1 2
57. lolita2112 (válaszként erre: 56. - LBO)
ápr. 24. 08:02
a fankkal en is igy csinalom mindig,de a rantott csirkenel anyutol igy tanultam ahogy leirtam.megertem ki igy,ki meg ugy csinalja s lenyeg a finom rantott csirke.
56. LBO (válaszként erre: 55. - Globus)
ápr. 22. 14:02
Igen, a fánkot is ugyan így kell sütni.
55. globus (válaszként erre: 54. - LBO)
ápr. 21. 10:21
Én a fánkkal trükközöm ezt a folyamatot.
54. LBO (válaszként erre: 52. - Lolita2112)
ápr. 21. 10:12

Amikor beteszem sülni, akkor mindig letakarom és amikor megfordítom a húst akkor már nem takarom le fedővel.

De én pl. úgy tanultam, hogy amikor berakom sülni, akkor az a fele van alul, amelyik fele addig a tálcán felül volt.

Gyönyörű hólyagos mindig.

53. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 21. 10:09

A csirkecombot mindig bevágom a csontnál és akkor nem marad véres sütés közben.

De nem magamtól vagyok ilyen okoska 🙃 hanem anyukám és a nagymamám tanította. Első alkalommal nekem sem sikerült jól megsütnöm. De pl. anyósom (amúgy nagyon szeretem) a mai napig nem tudja hogy kell. Pedig mindig mondom neki hogy csak vágja be és jó lesz. Mondjuk most már nagyrészt én főzök nekik.

ápr. 21. 09:40
en ha rantott hust vagy csirket sutok sose fedem le,ezt most hallom eloszor,a fanknal kell lefedni az egyik oldalanal,dehogy rantott husnal.csirkenel is?......
51. andilaci (válaszként erre: 49. - 17fc9c95a6)
ápr. 19. 15:24
Nem
ápr. 19. 09:42
bo olajban kell sutni es hosszu ideig kell sutni.sose volt gondom vele.
49. 17fc9c95a6 (válaszként erre: 47. - Andilaci)
ápr. 17. 11:39
Leszoktad fedni fedővel az elején?
48. 55Judit (válaszként erre: 47. - Andilaci)
ápr. 17. 11:25
Félig készre kell főzni, utána rántani és nem lesz véres csak finom. Legjobb levesnek főzni sok zöldséggel.
ápr. 17. 11:19
Én soha nem tudtam jó rántott csirkét csinálni mert mindig véres volt a közepe... Akármennyire kislángon sütöttem. Ezért nem is szoktam csinálni
46. fc4ed11a54 (válaszként erre: 45. - Fc4ed11a54)
ápr. 16. 09:15
*történt
45. fc4ed11a54 (válaszként erre: 44. - A7bb8tt)
ápr. 16. 09:15
Számára simán lehet gusztustalan valami, ami számodra gusztusos. Joga is van leírni. Ennyi törént, emberek.
44. a7bb8tt (válaszként erre: 33. - Liliom10)
ápr. 16. 07:33
Anyukám is így csinálta. Biztosra ment, hogy ne maradjon nyers. És lett leves is. A "gusztustalan" kifejezést remélem már megbánta a válaszoló.
43. Amaunet (válaszként erre: 39. - Fc4ed11a54)
ápr. 15. 23:47
Te is tartasz baromfit?
42. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 41. - 17fc9c95a6)
ápr. 15. 16:35
Egy ártatlan kérdés volt, én nem akarok senkivel vitát. Így jártam, pedig nem szokásom, de többen megerősítettek abban, hogy túl alacsony hőfokon rántottam. Én is tartottam csirkéket és úgy neveltem ahogyan írod,sajnos mivel új szomszédom lett már nem tartok állományt mert mindennek lába kél. Nem kitojt tyúkcombot rántottam hanem zsenge csirkét, de hát ez most így sikerült. Legközelebb már tudom hogyan süssem ki :)
ápr. 15. 12:45

Nahát, egy egyszerű kérdésből, mi lett?

Szerintem mindenkinek, vagy senkinek nincs igaza. Ahány ház annyi szokás.

Nagymamám rántani való csirkét sosem főzött előre, hiszen az annyira fiatal még.

Ő nevelte őket, azok a csibék "babakorukban" túrót, főtt tojást kaptak, kamillateát ittak. Majd darán és aprított csalánon, zöldön nőttek tovább. Sosem láttak tápot.

Tyúkot, kakast előfőzött, valameddig, nem sokáig, aprólék maradt, hát stb. Ebből lett a finom leves, a többiből pörkölt, abból rántott sosem lett.

Mi a pörköltbe is teszünk paprikát és paradicsomot (nem lecsó mennyiséget)

A mostani tápos egyedeket lehet már rántani, pillanatok alatt kész is. Lehet FI, valami kiszuperált tojótyúk combot kapott. :/

Egyébként, ahogy Globus írta, apukámtól tanultam, hogy a nagy combokat, a csont mentén bevágom 2 oldalán és szépen kiterül, egyenletesebben sül át.

Én szoktam sertésoldalast is rántani, azt sem főzöm, fedő alatt sütöm egy ideig, finom lesz, leesik a csontról.

Mi a tanulság? Egye készítse mindenki úgy, ahogy szereti, ne degradáljuk le a másikat, mert ő másképpen szokta meg, tanulta, netán tapasztalta.

40. 642482360b (válaszként erre: 36. - 55Judit)
ápr. 15. 12:11

Én is így készítem, húslevest főzök, aztán kirántom a húsokat.

Nagyon finom, így tanultam Anyukamtól.

Semmi gusztustalan nincs benne.

39. fc4ed11a54 (válaszként erre: 34. - Amaunet)
ápr. 15. 12:07

Ezt a módszert a tyúknál alkalmazták, ott volt értelme, csirkénél már csak esetleg fircsa szokás, de szükségtelen.

A megfelelően táplált, tartott és nevelt, jó fajtájú csirke nem íztelen, sőt. Az íztelenség azt jelenti, hogy nem kell olyan típust enni.

38. 55Judit (válaszként erre: 37. - Birebora)
ápr. 13. 14:14

Szerintem is rendben van. Csak mikor erre a fórumra nézek, felforr az agyam is amiért Karmol gusztustalannak nevezte ahogy anyám készítette a rántott csirkét.

Elmúlik.😉

37. birebora (válaszként erre: 36. - 55Judit)
ápr. 13. 14:07
Szerintem nem félrement izlés. Csak mi kipróbáltuk és izlett. Ahány ház annyi szokás. Nálam a panirozott, rántott dolgok nem tudnak rosszak lenni.
ápr. 13. 13:25

Liliom, Birebora, Amaunet kezdtem azt hinni nekünk van ilyen félrement ízlésünk.

Azt valóban úgy csináltuk hogy nem volt a comb hülyére főzve, csak félig. Ezt követően lett kirántva. Szerintem teljesen rendben van. Finom.

ápr. 13. 13:07
Volt, hogy az anyu is előfőzte levesbe, finom volt. Nem volt semmi baja.
ápr. 13. 11:32

A nagymamám is főzte előbb a csirkét, tyúkot. Az aprólék maradt a levesbe. A félig főtt nagyját kiszedte és panírozta vagy ment pörköltnek.

Ezzel a módszerrel a hús már kap egy kis ízt a leves fűszerezésétől, a zöldségektől.

Egyébként a baromfihús ízetlen lenne önmagában.

33. liliom10 (válaszként erre: 31. - 55Judit)
ápr. 13. 11:14
Addig senki ne mondjon ilyet, még nem próbálta ki ! Miért lenne gusztustalan az a hús, ami sokféle zöldséggel főtt a levesben ? A főtt hús is gusztustalan ezek szerint ? Ez a főtt hús panírozás után hamar megsül, és nálunk bevált,finom.
32. liliom10 (válaszként erre: 30. - Smaragdzöld 🐉)
ápr. 13. 11:10
Egy régi " Gyerekek szakácskönyvé"+ ben olvastam ezt a receptet. Nem írt ennyi időt,először a recept ajánlása szerint készítettem, de nekünk ez kevés volt. Kísérletezz ! 🙂
31. 55Judit (válaszként erre: 27. - Liliom10)
ápr. 13. 09:39

Azért írtam, mert Karmol szerint gusztustalan ahogy anyám készítette viszont ha ő kuktában főzi, úgy gusztusos:

"6. Karmol (válaszként erre: 4. - 55Judit)

tegnap 14:19

Főzött csirkebol rántottat?

Ez gusztustalan."

30. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 28. - Liliom10)
ápr. 13. 09:38

Tetszik ez a módszer. Viszont sokallom az időt. Ez a módszer, amit írsz, minimum másfél óra sütés. Valóban kell neki ennyi idő?

Nekem soknak tűnik. De mondom, amúgy az ötlet jó.

29. globus (válaszként erre: 28. - Liliom10)
ápr. 13. 09:36

Ez nem olyan, kipróbáltam, inkább sültcsirkés. Ha rendesen beolajozom, kó. Ha épphogy, natúr morzsás szigetek maradnak rajta. Nincs rántott iz, csak látvány...

Fiúk a sütős hasábkrumplit is felismerik, szárazabb.

28. liliom10 (válaszként erre: 23. - Globus)
ápr. 13. 09:30

Panírozás után mindet tepsibe teszed, megkened a tetejüket olajjal, alufóliával szorosan betakarod, mehet a sütőbe fél órára. Utána leveszed a fóliát, megfordítod a combokat, vissza a fólia újabb fél órára, Kiveszed, lekerül a fólia, sutöd a húst 15-20 percig. Kiveszed, megfordítod őket, újra sütés 15-20 percig. Kész !

1. Nem kell mellette állni, 2. Nincs bő olaj, 3. Nincs olajszag .

Mióta ismerem ezt a módszert, nem sütöttem tűzhelyen, csak így. 🙂

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook