Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Nyári töltött káposzta recept

Nyári töltött káposzta recept

A Nyári töltött káposzta hozzávalói:
1 fejes káposzta (kb. 1,5 kg),
2 csomag kapor,
6 db zöldpaprika (30 dkg),
fél kg darált sertéslapocka,
10 dkg barna rizs,
1 kis fej vöröshagyma.


A Nyári töltött káposzta elkészítési módja:
Az étel elkészítése előtt a fejes káposztát a kovászolt uborkához hasonlóan készítjük elő, vagyis a szeletekre vágott nyers káposztát egy nagy dunsztosüvegbe egymásra rétegezzük, a közepébe téve egy csomag kapor zöldet, majd a tetejére is egy csomag kaprot helyezünk. Ráteszünk egy szelet pirított barna kenyeret, és leöntjük langyos sós vízzel úgy, hogy a folyadék a kenyeret is ellepje. Napon maximum két nap alatt elkészül a kovászolt káposzta. Az elkészített kovászolt káposzta felére helyezzük a darált hús, a főtt rizs és az apróra vágott, dinsztelt vöröshagyma keverékével megtöltött zöldpaprikákat, amelyeket káposztával befedünk. Megfőzzük, és mokkáskanálnyi margarinba kb. mokkáskanálnyi lisztet és egy fél csomag apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát keverünk. A káposztából kiszedjük a töltött paprikát, és berántjuk, majd visszahelyezzük a paprikákat. Tálaláskor ízlés szerint egy kis tejföllel ízesíthető.


Kategória: Húsételek receptjei


A nyári töltött káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook