Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Provanszi csirke recept

Provanszi csirke recept

A Provanszi csirke hozzávalói:
1.5 kg csirkehús (filé),
4 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 db zeller,
2.5 dl csirkehúsleveslé,
20 dkg paradicsom (lucullus),
4 evőkanál búzaliszt (finom),
3 evőkanál fehérbor (száraz),
petrezselyemzöld (szárított),
só,
fehérbors (őrölt).


A Provanszi csirke elkészítési módja:
A csirkét bőrözd le, csontozd ki, a hagymát és zellert vágd apróra. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítsd az olajat a vajjal, süsd rajta a csirkét mindkét oldalán aranybarnára, vedd ki szűrőkanállal. A zsiradékon süsd a hagymát a zellerrel kb. 5 percig. Keverd bele a lisztet, majd lassan öntsd hozzá a csirkehúsleveslét. Tedd rá a paradicsomot, keverd amíg felforr. Sózd és borsozd. Tedd bele a csirkét, a bort és a petrezselymet, párold lefedve kb. 30 percig, amíg a csirke megpuhul. Tálald burgonyával körítve.


Kategória: Húsételek receptjei


A provanszi csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook