Norbi Update csodaliszt (beszélgetés)
A galuskaba, kicsit kevesebb tojast rakok, mint amennyi a csomagon van, kevesebbet vesz fel. Egy pici vizet is elbir, nem fo szét. Probaltam sima Norbi lisztbol, de szétfott. Lisztleves lett belole.
Ok. Az uj konyvében olvastam, hogy létezik.
ez egy kis tepsis adag:
6 tojás
12 dkg liszt up1
1/2 sütőpor
pici vaj
3 ek édesítő
a tepsit is vajazd, v.olivázd ki.
Galloper!
Nem tudsz véletlenül kenyérsütőbe süthető up1-s kenyér receptet??
puding, rúd(eper-csoki), jó estét keksz, majonéz, ket, must, palacsinta-sütő liszt, fagyi,műzli szelet, műzli.
Akciósan szoktam venni/fél, harmad áron, ált.aznap jár le/a tescóban piskóta tallért, linzert, kenyert-->ezek normál áron nagyon drágák nekem.Hűtőbe ilyenkor eláll még 1 hétig is.
Engem minden recet érdekel:))
persze egyszerűbblenne bemenni egy bioboltba,meg gyorsabb is,de ha jó pár dolgot rendelek,akkor jobban kijövök.A porról még nem hallottam,de ha érdekel,szívesen rákérdezek a forgalmazótól,ok?
Csak a kenyér receptek érdekelnek,vagy süti is?Milyen sütiket próbáltál már?Én csomagban rendelek magamnak,így olcsóbb.
Régen vettem a mustart, ketchupot, majonézt. A virslije isteni finom. Néha a jo estét kekszet, meg a tésztat. A lisztek kozul hasznalom mind. Az 1-es kodu krumplipuréporra nagyon kivancsi vagyok, de még nem lattam a boltokban. Valaki kostolta mar?
Hu az jo lenne. A bolti kenyere olyan finom, az itthonit meg kidobtam. :-(
Milyen Norbis dolgokat haszáltok még a liszten kívül?
Sziasztok lányok.nagyon sokáig használtam a lisztet,szívesen gyűjtök nektek pár receptet.
Ja, azt egyszzer mar leirtad, csak még nem csinaltam meg és elfelejtettem :-)
sima csodaliszt (kenyér. nem suti) , fél éleszto , amit langyos tejben felfuttatok, ha 2-es kodot csinalsz, belenyomsz 1-2 fott krumplit, ha 1-est anélkul, ugyanolyan finom. 2 tojas, plusz amennyi tejet még felvesz, osszegyurom, hagyom legalabb félorat pihenni, kinyujtom (nem konnyu megforditani, tk lisztet szorok ala. ha kell mèg bele liszt, tk-t rakok, mert a csodaliszt 20%-ig keverheto tk liszttel, és 1 -es kod marad (ra van irva). JOL! megkenem vajjal , osszehajtogatom, pihen félorat, még 2-szer kinyujtom és hajtogatom.
Nagyon finom.
Ird be ide nekunk légyszike :-) Azzal még nem probalkoztam, a kenyerem ehetetlenul rossz lett.
léyszi tegyék bele a recepteket a receptkönyvbe is
Én piskótát csináltam már. Kicsit mintha "szivacsos"jellegű lenne, de fini. Kettévágom és vagy édesítós túrókrémmel, vagy norbi pudinggal, diab.lekvárral...kenem meg. Ha kell a recept leírom:))
Akkor légyszi írd le a receptjét:))
én példaul csinalok belole nagyon finom pogacsat. Sokat all, csak csodalisztet rakok bele, és tk liszttel gyurom ossze, nyujtom ki.
Mivel a Norbi liszt nagyon nehezen kezelheto, segitsunk egymasnak, hogyan kell fozni vele. Akinek tippje, trukkje van légyszivi irja ide.
További ajánlott fórumok: