Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi liszt helyett olcsóbbat és beváltat fórum

Norbi liszt helyett olcsóbbat és beváltat (beszélgetős fórum)


1 2 3
52. r.angel (válaszként erre: 50. - 6b006fc769)
2012. jún. 5. 21:24
Igen, én is úgy tapasztaltam, hogy a sóshoz jobb a tk. mint az édesekhez. Én is próbáltam már a gyümölcscukrot, de azzal is csak óvatosan lehet bánni - a párom cukorbeteg.
51. r.angel (válaszként erre: 45. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 21:21
Ki fogom próbálni mindenképpen, cukrászdába már ettem sütit xilittel és ízlett, bár az sem olcsó. Ha van még valami jó ötleted cukorbetegeknek, akkor szívesen fogadom.
2012. jún. 5. 21:20
sütihez is durumot használok (sós sütihez tk lisztet is kb. felesben a simával/durummal) édesítéshez fruktózt vagy folyékony édesítőt (ez nem a legtermészetesebb, így inkább fruktózt, ha a gyerek is eszik belőle.)
49. Ágio8405 (válaszként erre: 42. - R.angel)
2012. jún. 5. 21:20
szerintem is jó a xilit. Semmi mellék íze nincs.
48. r.angel (válaszként erre: 40. - C1e9612cd3)
2012. jún. 5. 21:19
Igen, olvastam hogy "hígítandó", mivel az tömény fehérje. De nekem nem kell konkrét számokhoz alkalmazkodnom, inkább csak odafigyelni.
47. DorkaMoncsi (válaszként erre: 46. - R.angel)
2012. jún. 5. 21:16
Meglesem majd, köszi :)
46. r.angel (válaszként erre: 41. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 21:15
A kópos és a cébéás puding mindegyik édesítőszerrel készült, és finomak nagyon, olyan 60-70 Ft körül kaphatók.
45. DorkaMoncsi (válaszként erre: 42. - R.angel)
2012. jún. 5. 21:15
Xilit teljesen jó szerintem.:) Bár úgy tudom sokaknak ment tőle a hasa. Nekem nem volt semmi problémám vele. Szerintem nyugodtan próbáld ki, ha még nem tetted.:)
44. DorkaMoncsi (válaszként erre: 40. - C1e9612cd3)
2012. jún. 5. 21:14
Biztos, nem vagyok otthon a Norbi-lisztben...sem a simában, sem a keverékben.
43. c1e9612cd3 (válaszként erre: 40. - C1e9612cd3)
2012. jún. 5. 21:14
jah, és félreértés ne ssék! Nme védeni akarom, meg nem a marketingese vagyok :))) Csak a tapasztalatom írom le, meg a szerzett tudásom :)))
42. r.angel (válaszként erre: 37. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 21:13
Xilitről mi a véleményed? Nincs utóíze és nem keserű? Stíviát próbáltam, de nekünk nem jött be. :(
41. DorkaMoncsi (válaszként erre: 39. - R.angel)
2012. jún. 5. 21:12

Naná, h kíváncsi vagyok.:)


A kenyere is borzalom ízre (nekem), de a kalács bejött, csak lemondtam róla.:S:D

40. c1e9612cd3 (válaszként erre: 35. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 21:12
mert ez a lisztkeverék, amit ő most árul, már nme önmagában használandó, hanem az általad kívánt arányban kell keverni hagyományos, v bmilyen liszttel. Önmagában is használható, csak sztem úgy nem finom. (mielőtt kiderült, h cölis vagyok, akkor próbáltam.... nme volt jó, ha csak azzal sűrítettem a főzelékem). Ennek a formának már a neve is csak CH csökkentő lsiztkeverék.
39. r.angel (válaszként erre: 35. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 21:11
Mi is pontosan ezt a két terméket fogyasztjuk tőle. Bár a pudingja helyettesíthető, ha kíváncsi vagy megírom melyikkel és olcsóbb is. De a párom akkor akadt ki, amikor vett egy pár szelet kenyeret, egy kakaós csigát és 800 Ft-ot fizetett. :)
38. DorkaMoncsi (válaszként erre: 37. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 21:10
jav: sima cukorból
37. DorkaMoncsi (válaszként erre: 33. - R.angel)
2012. jún. 5. 21:09

Sütihez is durumlisztet használok. Bár én nagyon ritkán sütök sütit, mert ebben nem vagyok konyhatündér.:)


Eritritet használok mindenhez, mert hálaistennek nagyon kevés "cukrot" eszem. Viszont azt hiszem ez a legdrágább édesítő (1400Ft/fél kiló), és több kell belőle, mint pl. sima cukorhoz. Viszont minden nulla benne (0 CH, 0 kalória, stb...)


Előtte xilitet használtam.

36. r.angel (válaszként erre: 29. - 0fe386f42e)
2012. jún. 5. 21:07
Árban nem a legolcsóbb kategória.
35. DorkaMoncsi (válaszként erre: 31. - R.angel)
2012. jún. 5. 21:07
Én a kalácsán akadtam ki. Hirdeti h csökkentett CH tartalmú, ami szép és jó, de sima búzaliszt van legelöl a felsorolásban, h miből készült. Kvázi ugye abból van a legtöbb benne. Jó, persze benne van a csökkentett CH tartalmú lisztje is, de attól még egy cukrosnak egyáltalán nem jó.:) Amióta ezt elmagyarázta a doki, onnantól kezdve csak a túrórudiját, és a pudingját eszem.
34. DorkaMoncsi (válaszként erre: 32. - C1e9612cd3)
2012. jún. 5. 21:04

Rosszul fogalmaztam.

Mondjuk én keveréket sosem vettem sehol, de nekem speciel nem csak a GI-t mondták, h nézzem. Én is minél kevesebb CH tartalmú dolgokat veszek, de azt is nézem, h meg is bírjam enni.

33. r.angel (válaszként erre: 30. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 21:04
Száraztésztákat csak durumból készülteket fogyasztunk, de a sütihez használható liszttel állok még hadilábon. Édesítéshez mit használsz? - mondjuk sütihez
32. c1e9612cd3 (válaszként erre: 19. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 21:02

htá, van itt egy kis fogalomzavar.....

akkor nme mindegy, h miből van, ha lisztkeveréket veszel! Ott az összetétel számít valóban.

Viszont, ha nme keverék, akkor a GI-je a lényeg, amit a feldolgozása során alakítanak ki. Lásd tk lisztekből nem távolítják el a korpát......

Amúgy attól, h majdnem, meg h, közelít egymáshoz a CH tartalmuk, még lehet figyelni rá nem? És ott lecsípni a bevitt CH-ból, ahol lehet...

31. r.angel (válaszként erre: 27. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 21:01
Egyetértek, nyilván mindenki tudta Norbi nélkül is, hogy amit reggel eszünk meg, nem hizlal, úgy mint amit este. De engem az ingatott meg, hogy a zabkorpa Norbi első könyveiben 1-es kódú volt, miután megjelent a saját lisztje a piacon a zabkorpát átkódolta :)
30. DorkaMoncsi (válaszként erre: 28. - R.angel)
2012. jún. 5. 21:00
Igen, én is a cukorbetegség határát súroltam, amikor kiderült a bajom, most meg terhességi cukrom van. Úgyhogy én is kutattam neten, dietetikusnál vagy 3 alkalommal jártam, h mit javasol, mit nem. Egyedül a durumot találtam számomra ehetőnek. Pedig kipróbáltam jópárat. De kinek mi jön be. Valaki keveri, valaki nem :)
2012. jún. 5. 20:58
DiabeSt.r (a) süteményliszt , 720Ft /kg. SZUPER! Apum cukros, én odafigyelek az alakomra, bátran használom évek óta.
28. r.angel (válaszként erre: 19. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 20:57
A párom cukorbeteg is, én kicsit vigyázok a megszerezett alakomra tulajdonképpen ezért keresek valami nyugodt szívvel használható lisztet :)
27. DorkaMoncsi (válaszként erre: 25. - Ágio8405)
2012. jún. 5. 20:55
Igen, a Norbisnak kevesebb, talán. Bár én nem hiszek annyira benne, de ez magánvélemény. Amire meg azt mondtad, h nem igaz, azt meg az MM-es dietetikusok mondják.;)
26. DorkaMoncsi (válaszként erre: 23. - Ágio8405)
2012. jún. 5. 20:55
Nekem ne mondd, az IR-es topikban már találkoztunk.;) Én már hónapok óta durumlisztet használok mindenhez, és több, mint 1 éve számolom a CH-kat (160-on vagyok). És csak fogyok, és fogyok, és fogyok.. ;)
25. Ágio8405 (válaszként erre: 19. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 20:54
ez nem igaz.
24. r.angel (válaszként erre: 17. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 20:54
köszi, kedves vagy, figyelek! :)
23. Ágio8405 (válaszként erre: 21. - DorkaMoncsi)
2012. jún. 5. 20:53
A ch-tol hizik az emeber. Szoval fogyokurában is számit hogy mennyit evett belöle.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook