Norbi liszt helyett olcsóbbat és beváltat (beszélgetős fórum)
Igen, én is úgy tapasztaltam, hogy a sóshoz jobb a tk. mint az édesekhez. Én is próbáltam már a gyümölcscukrot, de azzal is csak óvatosan lehet bánni - a párom cukorbeteg.
Ki fogom próbálni mindenképpen, cukrászdába már ettem sütit xilittel és ízlett, bár az sem olcsó. Ha van még valami jó ötleted cukorbetegeknek, akkor szívesen fogadom.
sütihez is durumot használok (sós sütihez tk lisztet is kb. felesben a simával/durummal) édesítéshez fruktózt vagy folyékony édesítőt (ez nem a legtermészetesebb, így inkább fruktózt, ha a gyerek is eszik belőle.)
szerintem is jó a xilit. Semmi mellék íze nincs.
Igen, olvastam hogy "hígítandó", mivel az tömény fehérje. De nekem nem kell konkrét számokhoz alkalmazkodnom, inkább csak odafigyelni.
A kópos és a cébéás puding mindegyik édesítőszerrel készült, és finomak nagyon, olyan 60-70 Ft körül kaphatók.
Xilit teljesen jó szerintem.:) Bár úgy tudom sokaknak ment tőle a hasa. Nekem nem volt semmi problémám vele. Szerintem nyugodtan próbáld ki, ha még nem tetted.:)
Biztos, nem vagyok otthon a Norbi-lisztben...sem a simában, sem a keverékben.
jah, és félreértés ne ssék! Nme védeni akarom, meg nem a marketingese vagyok :))) Csak a tapasztalatom írom le, meg a szerzett tudásom :)))
Xilitről mi a véleményed? Nincs utóíze és nem keserű? Stíviát próbáltam, de nekünk nem jött be. :(
Naná, h kíváncsi vagyok.:)
A kenyere is borzalom ízre (nekem), de a kalács bejött, csak lemondtam róla.:S:D
mert ez a lisztkeverék, amit ő most árul, már nme önmagában használandó, hanem az általad kívánt arányban kell keverni hagyományos, v bmilyen liszttel. Önmagában is használható, csak sztem úgy nem finom. (mielőtt kiderült, h cölis vagyok, akkor próbáltam.... nme volt jó, ha csak azzal sűrítettem a főzelékem). Ennek a formának már a neve is csak CH csökkentő lsiztkeverék.
Mi is pontosan ezt a két terméket fogyasztjuk tőle. Bár a pudingja helyettesíthető, ha kíváncsi vagy megírom melyikkel és olcsóbb is. De a párom akkor akadt ki, amikor vett egy pár szelet kenyeret, egy kakaós csigát és 800 Ft-ot fizetett. :)
Sütihez is durumlisztet használok. Bár én nagyon ritkán sütök sütit, mert ebben nem vagyok konyhatündér.:)
Eritritet használok mindenhez, mert hálaistennek nagyon kevés "cukrot" eszem. Viszont azt hiszem ez a legdrágább édesítő (1400Ft/fél kiló), és több kell belőle, mint pl. sima cukorhoz. Viszont minden nulla benne (0 CH, 0 kalória, stb...)
Előtte xilitet használtam.
Árban nem a legolcsóbb kategória.
Én a kalácsán akadtam ki. Hirdeti h csökkentett CH tartalmú, ami szép és jó, de sima búzaliszt van legelöl a felsorolásban, h miből készült. Kvázi ugye abból van a legtöbb benne. Jó, persze benne van a csökkentett CH tartalmú lisztje is, de attól még egy cukrosnak egyáltalán nem jó.:) Amióta ezt elmagyarázta a doki, onnantól kezdve csak a túrórudiját, és a pudingját eszem.
Rosszul fogalmaztam.
Mondjuk én keveréket sosem vettem sehol, de nekem speciel nem csak a GI-t mondták, h nézzem. Én is minél kevesebb CH tartalmú dolgokat veszek, de azt is nézem, h meg is bírjam enni.
Száraztésztákat csak durumból készülteket fogyasztunk, de a sütihez használható liszttel állok még hadilábon. Édesítéshez mit használsz? - mondjuk sütihez
htá, van itt egy kis fogalomzavar.....
akkor nme mindegy, h miből van, ha lisztkeveréket veszel! Ott az összetétel számít valóban.
Viszont, ha nme keverék, akkor a GI-je a lényeg, amit a feldolgozása során alakítanak ki. Lásd tk lisztekből nem távolítják el a korpát......
Amúgy attól, h majdnem, meg h, közelít egymáshoz a CH tartalmuk, még lehet figyelni rá nem? És ott lecsípni a bevitt CH-ból, ahol lehet...
Egyetértek, nyilván mindenki tudta Norbi nélkül is, hogy amit reggel eszünk meg, nem hizlal, úgy mint amit este. De engem az ingatott meg, hogy a zabkorpa Norbi első könyveiben 1-es kódú volt, miután megjelent a saját lisztje a piacon a zabkorpát átkódolta :)
Igen, én is a cukorbetegség határát súroltam, amikor kiderült a bajom, most meg terhességi cukrom van. Úgyhogy én is kutattam neten, dietetikusnál vagy 3 alkalommal jártam, h mit javasol, mit nem. Egyedül a durumot találtam számomra ehetőnek. Pedig kipróbáltam jópárat. De kinek mi jön be. Valaki keveri, valaki nem :)
DiabeSt.r (a) süteményliszt , 720Ft /kg. SZUPER! Apum cukros, én odafigyelek az alakomra, bátran használom évek óta.
A párom cukorbeteg is, én kicsit vigyázok a megszerezett alakomra tulajdonképpen ezért keresek valami nyugodt szívvel használható lisztet :)
Igen, a Norbisnak kevesebb, talán. Bár én nem hiszek annyira benne, de ez magánvélemény. Amire meg azt mondtad, h nem igaz, azt meg az MM-es dietetikusok mondják.;)
Nekem ne mondd, az IR-es topikban már találkoztunk.;) Én már hónapok óta durumlisztet használok mindenhez, és több, mint 1 éve számolom a CH-kat (160-on vagyok). És csak fogyok, és fogyok, és fogyok.. ;)
köszi, kedves vagy, figyelek! :)
A ch-tol hizik az emeber. Szoval fogyokurában is számit hogy mennyit evett belöle.
További ajánlott fórumok: