Főoldal » Klubok » Noch einmal Robinson! :)) klub

Noch einmal Robinson! :)) (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

3543. Guruljka (válaszként erre: 3542. - Napsugár8)
2020. nov. 22. 15:40

Játszami és szaladgálni akart, de majd csinálok jobb képet is.

Megemelni sem bírom már! Már a fiam is alig!

3542. Napsugár8 (válaszként erre: 3541. - Guruljka)
2020. nov. 22. 15:37
Szóval majdnem derékig ér. Azért őt már nem hoznád haza ölben. Kár, hogy nem néz bele a kamerába. De köszi! :)
3541. Guruljka
2020. nov. 22. 14:59

[link]


Nem a legjobb kép. Csak amolyan házi használatra.

Látszik, mekkora lett kb. 3 hónap alatt! Mert az augusztusi képek sem pont aznap készültek, amikor elhoztam, aug. 11-én.

3540. Napsugár8 (válaszként erre: 3538. - Guruljka)
2020. nov. 22. 13:38
Köszi, érdekes... pihent agy kell az olvasásához. :))
3539. Napsugár8 (válaszként erre: 3537. - Guruljka)
2020. nov. 22. 13:31
A májnál én is ott kezdem, hogy ha kell, akár három léből is átmosom, míg a véres lé kimosódik belőle. Majd csak utána kezdem el felszelni.
3538. Guruljka
2020. nov. 22. 11:46

Napsugár, ez tetszeni fog:

[link]

3537. Guruljka (válaszként erre: 3536. - Tumbo2)
2020. nov. 22. 11:07

Fiatalasszony koromban készítettem sertésmájat, de azt a rettenetes tömény vérszagot inkább nem viselem el.

Nem mintha lehetne kapni a boltban. De azt hiszem,ha lenne hentesbolt, ott is előre meg kellene beszélni.

3536. tumbo2 (válaszként erre: 3535. - Guruljka)
2020. nov. 22. 10:47
akartam én is májat venni,igaz disznómájat,de két hete nem jön az autós.
3535. Guruljka (válaszként erre: 3534. - Napsugár8)
2020. nov. 22. 10:13

Gusztusos lehet úgy is, de én sem szoktam hagymát ropogósra sütni.

Májat is csak ritkán készítek, akkor is csak csirkemájat.

3534. Napsugár8 (válaszként erre: 3533. - Guruljka)
2020. nov. 22. 08:19

Én eddig a hagymát csak aládinszteltem, de ropogósra sütve a tetejére porciózni, ritkán szoktam.

Most sem fogom, mert kicsit "gazdagabban" csinálom.

De majd legközelebb meglehet, hogy a következő adagot úgy csinálom.

3533. Guruljka (válaszként erre: 3532. - Napsugár8)
2020. nov. 21. 17:31
Hát nem nagy újdonság, a májat máskor is jó hagymásan késztjük el. De biztosan finom, és a zöldséges kuszkusz is remek ötlet hozzá!
2020. nov. 21. 10:49

Bocsánat, a 3. hét első napjára írt ebéd.

[link]


Csak én nem hagymát, hanem gomba mártást, zöldséges kuszkuszt készítek mellé.

2020. nov. 21. 10:37

Ja! Vettem egy csomag kurkumát is, majd a holnapi "Makói máj" címen készítendő ebédem pácolásához abból is használok egy kicsit.

(Aki a receptre kíváncsi: "5 hetes Minta Étrend" c. naplómban a 2. hét első napjára ajánlott ebéd.) Egyszerű és nagyszerű. Legalábbis remélem. Gombamártással, zöldséges kuszkusszal tervezem.

3530. Napsugár8 (válaszként erre: 3529. - Guruljka)
2020. nov. 21. 10:30

Aztán jól viselt magad az oskolában, nehogy panaszt halljak rád. :))


Gyönyörű idő van nálunk. Ezer ágra világít a nap, kissé csípős a levegő, lengedez is némi szél. De még az átmeneti (polár béléses) kabátomban elindultam, csak egy kicsit vastagabb pulcsit vettem alá, és a fejemre húztam egy sapit.

Nem is igazán tetszett feljönni az utcáról, az az egy óra amit odalent + az üzlet eltopogtam, nagyon jól esett. Még holnap is ha ilyen idő lenne, akkor rövidre fognám az ebéd főzést. :))

3529. Guruljka (válaszként erre: 3528. - Napsugár8)
2020. nov. 21. 08:28

[link]


Jó reggelt! -Örülök, hogy beengedted a kurkumát a konyhádba, használd egészsgggel!


Megyek az online suliba, rögtön kezdünk!

2020. nov. 21. 07:54

Guruljka

Már annyiszor leírtad, hogy a kurkuma egy kész csoda, és szinte naponta célszerű 1-1 csipetet rakni kajákba, mégis időről időre elhanyagolom.

Most igérem, ráállok én is:


[link]

2020. nov. 21. 07:39
Ma reggelre eltűntek a felhők, kissé szeles idő de tiszta idő van. Érdemes volt kivárni, így legalább nem kell az esernyőt cipelnem. Megyek a boltba, napok óta toporog a hétvégi bevásárló listám. Persze minden nap bővült 1-2 tétellel, de szerencsére csak apróságok.
3526. Guruljka
2020. nov. 20. 14:43

Az éjszaka esett,most már "csak" ködös-borongós az idő.

LED-es izzóm van mindenütt, látni meg kell.

Az én szobám ablaka nyugat-északnyugatra néz, most a jó nagy szürkeségre. A téli napjárás miatt az év legnagyobb részében ezen az ablakon át nem látni a napot.(A nyár második felében még kicsit bevilágít, mielőtt lemenne.)

A konyhaajtó üvegén jönne be a napsütés elvileg.

Volt már olyan tél, hogy tükrökkel hoztam kis napsütést a szobába!

A fiam szobájában is van ablak, de az urvarra néz és a veranda is árnyékolja, az délelőtt-dél körül napsütéses.

Szóval nem gebedek meg az ablakpucolásban, de a villanyt égetni kell, nincs mese.

3525. Napsugár8 (válaszként erre: 3524. - Tumbo2)
2020. nov. 20. 09:02
Sötét bizony, az előbb kapcsoltam le a villanyt, nehogy már egész nap égessem. Így is rövidek a nappalok, sok villany fogy, kora délutántól lefekvésig.
3524. tumbo2 (válaszként erre: 3522. - Napsugár8)
2020. nov. 20. 08:53
itt is esik az eső.sötét van
2020. nov. 20. 08:43

Böngésztem, találtam egy fórumot:


[link]


2006-ban indult, 2008-ban kifulladt, és mindössze 15 bejegyzést tartalmaz.

Érdemes elolvasni, valóban jó kis nagyi-féle házi gyógymódok vannak benne.


Az alcím szerint táplálkozásra való praktikákat is várt a FI, de (eddig!) arra nincs benne hsz!


Talán majd ezután fog szaporodni?

2020. nov. 20. 08:39

Vígasztalanul esik az eső.

Nem megyek sehova. Pedig jó lett volna, de csak azért, hogy pacallá ázzak? Az egyik breki azt mutatja, hogy napokig ilyen idő lesz, a másik azt, hogy szombat-vasárnap ragyogó napsütés lesz nálunk.

Még a holnapot megvárom. Ha akkor is esik, ráérek megázni akkor! :))

3521. Napsugár8 (válaszként erre: 3520. - Guruljka)
2020. nov. 20. 06:08

Ez dobozos, "Szeletelt csiperkegomba sós lében" a Coop u.n. sajátmárkás terméke. Nem kell vele semmit csinálni, csak leszűrni és mehet akár dinsztelt hagymára, akármire.


Már kitaláltam: csinálok belőle gombamártást, a máj szeleteket először mustár-bors-majoranna fűszerezem, majd serpenyőben hirtelen kisütöm. Köretként "Krumplisaláta melegen" verziót készítek hozzá.

3520. Guruljka (válaszként erre: 3519. - Napsugár8)
2020. nov. 19. 18:44
Hová valósit szoktál venni? Mert a szép egyforma kínai gombafejek, dobozban, az olyan gumigomba.
3519. Napsugár8 (válaszként erre: 3516. - Guruljka)
2020. nov. 19. 18:36
Nálam csak dobozos, vagy üveges konzerv gomba szokott lenni, sem nyers, sem fagyasztott. Felbontom, leszűröm és már mehet is a fazékba!
3518. Guruljka (válaszként erre: 3517. - Tumbo2)
2020. nov. 19. 17:59
Én a tarhonyát nem szeretem semmivel, a fiam a zúzát sem. :D
3517. tumbo2 (válaszként erre: 3514. - Guruljka)
2020. nov. 19. 17:05
veszek csirkezúzát,én szeretem.tarhonyával.
3516. Guruljka (válaszként erre: 3515. - Napsugár8)
2020. nov. 19. 16:48

Óriási ötlet!

Csak tegye ki a fiam a lábát itthonról! Mondjuk jó lenne rendes gombát is elcsípni, nem annyira jó a fagyasztott.

És régen volt már itthon bors, muszáj venni.

3515. Napsugár8 (válaszként erre: 3514. - Guruljka)
2020. nov. 19. 16:41

Ma nem voltam sehol, hogy olyan ronda ködös idő volt délelőtt. Holnap már menni kell, akár tetszik, akár nem.

Most jut eszembe! Nagy ötlet! Van egy doboz szeletelt gombám, csinálok gombás májat borsosan, tejfölös habarással. Valami köretet majd csak összedobok hozzá.

Egy kis tojásos levest hozzá, és tökéletes ebéd 1-2 napra.

3514. Guruljka (válaszként erre: 3513. - Napsugár8)
2020. nov. 19. 16:27

Én se jöttem rá semmire, krumpli és búzadara még kell holnap.

Az egyok boltban nem volt búzadara, és már nem mentem vissza a másik boltba csak ezért.

A krumplit meg már nem tudtam volna hova tenni.

Vettem csirkeszárnyat, azt a fiam akár csak kisütve is szereti. Vettem száraztésztát.

Jut eszembe, holnap tejföl is kell. Akkor lehet tejfölös krumplifőzelék sült szárny feltéttel.


És, hurrá, valamiért abban voltam, hogy holnap szombat, de rájöttem, hogy nem!


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook