NoCarb tésztáról vélemény? (beszélgetés)
Igen, sajnos allandoan, de most ugy erzem menni fog, itt a 'klikk' :)
Makban (meg altalaban a diokban / magvakban) nincs sok szenhidrat, most megneztem Atkins tablazatban, 5 gramm netto ch 10 deka makban, az nem sok. A brutto ch-ja magas, de nagyreszt rost, ami ugye nem emesztodik meg.
Persze lehet nem a szenhidrat tartalma miatt nem eszed, nemtudom.
Csajszi!
Én régóta használom a tésztát, nem kell vízbe tenni. Fedd le, semmi baja nem lesz néhány napig, talán egy kicsit puhul is.
Van néhány ezzel kapcsolatos recept a naplómban, ha valakit érdekel...
Szerintem nem kell vízbe tenni,csak lefedve hűtőbe,de ezt csak laikusként írom.
Bár én is ehetnék mákos tésztát,nálam a mák az abszolút kísértés. Ma nagyon kívántam,így lereszeltem egy almát,kevertem bele kicsi mákot,kicsi édesítőt,nagyon finom volt :)
Mákos guba pedig majd nyáron,remélem addigra már csak a súlytartás marad :)
:OOO
Neked nagyon jo, hogy ilyesmiket ehetsz :)
Azt tudjatok, ha leontottem a levet, atmostam, felmelegitettem, de nem ettem meg mindet, eltehetem masnapra? Beletegyem hideg vizbe es hutobe, vagy igy is tonkremegy?
Koszi.
Most meggondoltam magam, és az ismerősömnél van üvegtészta és azt veszek tőle majd jövő héten.
A tésztára egyébként mákot is teszek, mert azt is szeretem.
Mondjátok már el, mit jelent ez a :P ? Mert én nem tudom, csak a :D -t.
szia, köszi a választ.
Én szilvalekvárt és darált, cukros diót teszek rá - ezt nagyon szeretem.
Ez egy kész termék.
Azért öblítjük le, mert a lé amiben áll elég büdi.
Forró vízbe pedig azért tesszük, mert így melegítjük fel.
Úgy képzeld el, mint a mozzarella sajtot, az is egy lében áll (savóban) ez meg egy ilyen kalciumos folyadékban.
De ha még szabad vmit megjegyezni, ha te erre, cukros diót, lekvárt akarsz tenni, akkor ezzel a tésztával ne rontsd el, ilyen feltétekhez nyugodtan elfogyaszthatod a "rendes" tésztát :P
Probaltam egy linket keresni, hogy lasd kb hogy nez ki, nemtudom mennyire latszik, igy van becsomagolva es folyadekban van, talan latszik.
Az enyem ilyen leben van, nem szaraz. A levet le kell ontenem, jol atmosni es utana egy percig forro vizben hagyni, igy irja. Nem kell fozni, sztem elofozott.
Lekvart 'rendes' lekvart teszel ra?
Én is akarok venni egy csomaggal, meg is rendelte nekem az ismerősöm, akinek ilyen boltja van. De ha nagyon sokat kell rágni - az nekem nem megy.
Azt írod, hogy folyó víz alatt mostad le és 1 percig forró vízben áztattad - de ez a főzés előtt volt, vagy a főzés után? És meddig kellett főzni?
Én 2 napra főzök, mert egyedül vagyok, és teszek a tésztára mákot, vagy cukros darált diót, és lekvárt is - ez nagyon finom !
Válaszolj légy szíves a fenti kérdéseimre, mert különben nem veszek belőle.
Előre is köszönöm!
Actimity es Milka, en pont ma foztem eloszor NoCarb tesztat (angyalhaj tesztat). Bo olajban piritott magokkal, az volt a feltet.
A mosast nem vittem tulzasba, atoblitettem csap alatt, majd forro vizben foztem 2 percig (a magokat elkeszitettem elore), majd osszekevertem a kettot.
Rogton utana megkostoltam, es tenyleg olyan volt, mint a gumi, es csak a so izet vette at, ugyhogy tudom, mirol beszeltek, nem volt tul finom.
Utana rohannom kellett a gyerekeket intezni, ugyhogy otthagytam lefedve, allt vagy fel orat, ha nem tobbet. Mire a vacsorahoz jutottunk, a teszta is uvegteszta-allagura puhult (mondjuk en szeretem az uvegtesztat, a hagyomanyos gabonatesztakat nem), es a szosz izet is atvette, nagyon finom volt.
Lehet, hogy ennyi a titka - csak allni kell hagyni egy ideig. Actimity, majd ird meg, hogy sikerult!
Én is köszönöm szépen,ezek nagyon hasznos tanácsok.
Szerintem én is megeszem,már annyira unom a kajákat,amit eszek,hogy minden jó ami más :)
Remélem a hétvégén eljutok és tudok venni,ha bejön,akkor rendelek nagyobb adagot!
Ezt a részletes beszámolót mindenki nevében köszönöm, szuper vagy!!!
Elgondolkodtam a soraidon és kedvet kaptam újra kipróbálni...tetszik, amit a savasságról írtál és hogy állni hagyod fogyasztás előtt.
Na próba-cseresznye...:))
Szia, én mindig úgy öblítem le, hogy miután a zacskóból kiöntöm a tésztaszűrőbe utána alaposan leöblítem hideg folyó csapvízzel. Készítek egy tálkába kb 3 dl vizet amibe citromlevet vagy ecetet teszek 2-3 kanálnyit (ezt az infót éppen a cégtől kaptam amikor egyszer rendeltem és fel kellett hívnom az ügyfélszolgálatukat - akkor mondta a hölgy, hogy javasolja, hogy próbáljam ki). Ebbe beleborítom a tésztát, egyet keverek rajta és azonnal öblítem le ismét hideg csapvízzel Nem hagyom állni benne mert gyorsan ecetízű, vagy savanykás lesz. Ezzel a kalcium szagát teljesen semlegesítem.
A másik tapasztalatom az, hogy ha valamilyen savanykás közegbe van a tészta akkor megpuhul valamyelyest, legalábbis nem gumis az állaga. Pl zöldséges tésztasalátánál felaprózom a paradicsomot, besózom, lecsöpögtetem citrom lével, hozzáadom az apróbb darabokra vágott metéltet (ollóval vágom) és hagyom állni egy órácskát. Ezután adom hozzá a salátát, paprikát, stb, ízesítem tovább olajjal, zöldfűszerekkel. Vagy nagyon szeretjük a lasagnet vagy bolognait. Este elkészítem megsütöm sajt nélkül a lasagnet, vagy összekeverem a bolognait, be a hűtőbe és másnap sütőbe felmelegítem sajttal a tetején és ennyi. Itt is sokat veszít a rugósságából a tészta. Ez egyébként attól lehet, hogy a tészta lúgos és a paradicsom savas kémhatású. Szerintem a savasság puhítja egy kicsit. A sajtos tésztát úgy készítem hogy fele natúr kefir fele tejföl keverékbe sót teszek, belekeverem a tésztát majd be a hűtőbe. Ott áll reggeltől délig, vagy estétől délig, mikor enni akarom akkor adom hozzá a sajtot összekeverem és be a sütőbe. Pörkölt körettel is összekeverve hagyom állni tálalás előtt. Tény hogy ez a tészta nem szívja fel a nedvességet - ezért aztán nem híg levet hagyok sem a bolognainak sem a pörköltnek, hanem jó vastag szaftot. Rakott ételeknél arra kell vigyázni, hogy nem szív fel vizet, így óvatosan kell a folyadékkal bánni. Rakott kelnél pl, bőven elég az ami a párolt/forrázott káposzta kienged magából. Töltött paprikánál seemmi különös, nem is vevődik észre. A karácsonyi töltött káposztában nocarb rizs volt - vendégek is ettek belőle észre sem vették, mit esznek. Pedig pont olyanok ették akik határozottan kijelentették, hogy utálják ezt a tésztát. 5-én amikor az irodában találkoztunk akkor mondtam meg, hogy mit evett és nem is akarta elhinni... Hát kell vele kísérletezni nem mondom, amíg az ember a saját ízlésére tud főzni belőle. Nekünk nagy segítség - persze azokat is megértem akiknek nem tetszik. Én már megszoktam és imádom belőle pl a tejberizst is vagy a tejbegrízt - na azt sem mondja meg senki ember fia hogy nem grízből készül (botmixerrel annyira pépesítem a tésztát hogy olyan kis szemcsés állagú legyen - és a tejberizs és a gríz esetében is egy ici-pici konjac liszttel sűtítem, hogy krémes legyen).
Lehet, hogy a márka több féle, de az elkészítési mód nem hiszem, hogy tud más lenni.
Ez egy Japán csoda...egy növény a konjak gumójából készítik, ebből van a konjak liszt is, ami hihetetlen sűrítő képességéről híres a diétás konyhákban, ja s ez van az ördögnyelv kapszulában is, mert laktat, mint állat, a vízmegkötő képessége miatt.
Szóval szerintem egy kutya lehet mindegyik, hacsak nem van, ami kamu...
23 csomag???
Nem apróztad el :))
Én is próbáltam az al'dente állagra fogni a "tészta" keménységét, mert azt szeretem, véletlenül sem a "menza" állagot. Kiskoromban is azt szerettem a tésztában ( a menzán ) mikor voltak olyan összeragadt darabok, amik nem főttek meg teljesen :-) biztos emlékeztek.
Na de szóval ez nem olyan...ez nekem gumi szerű, nyikorog...és nekem teljesen külön életet élt a szósztól, ragutól amibe forgattam, nem vegyültek.
De "hallom" itt is van pozitiv vélemény, kérnék receptet, technikát, mert én hajlandó vagyok tovább kísérletezni...
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról
- Mi a véleményed a Hal a Tortán c.műsorról?
- Melyik filmet láttad utoljára és mi a véleményed róla?
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- Mi a különbség a NoCarb liszt és a NoCarb Rost sütőmix között? Melyiket érdemes rendelni és miért??