Nevelőszülők (beszélgetés)
akkor őket még igencsak terelgetni kell, de biztosan édesek lehetnek.
szia, egy 6 éves és egy 3 hónapos.
hány terelgetni valód van??
Ma annyira rohangálos, dolgozos napom volt ...nem vagyok én ehez szokva...! :(
olvass az alföldi naplóba és ha te másképp tennél valamit nyugottan ird le... több szem többet lát majd kicsit részletesebben fogom ugy is vezetni ez is elhatározásom... akár látható formában akár privát nem vagyok sértödös és hibákkal meg teli...
köszönöm kedves vagy.Be-be nézek. Kicsit "kukkolónak" érzem magam,de szerintem egy szakmabelinek jó megismerni néha az érem másik oldalát is. Amúgy meg talán egyszer mi is válalkozunk majd valami hasonlóra a párommal, de az még a jövő zenéje. Most még a sajátjaimat terelgetem...
Mindig többet akarunk kihozni a gyerekeinből mint ami kijön ez igy természetes..Látom a fiam is többet akar az unokámtól...azért kisdolgoknak is kell örülni... csak ezt gyakran elfeledjük..pedig abbol áll az élet..
tudod mi ketten a nejemmel mindketten másra tettük a hangsulyt és bizony most ahoz az elképzelésekhez képest amivel elindultunk sehol se vagyunk a nejem a hit én meg a tanulásra igyekeztem a hangsulyt tenni.. mindketten kudarcot vallottunk... mi három diplomás gyerek után már else tudtuk volna képzelni,hogy ezek a gyerekek nem lesznek sokkal ügyesebbek az elsőknél ,hát nem mind lett pedig a lendület kezdetben meg volt...szeretnénk kicsit könnyebben élő munkájában örömet találó pár fiatalt milyen nehéz cél ez? pedig ez volt a cél és alig sőt néha nem is elérhető még oldalozva se...talán majd a következő nemzedéknél már kicsit megint javulhat a helyzet...Adri csupa Anita csak kiegyensulyozottabb... ő csak egy példa..nekem..
én örülök mikor a kisegitőbe tanácsolt fiam perfekt németül beszél de épp megállapitottam a sérültsége pl az irásának szépségén most is látszik...a tanulás egy idő után csak akor ér valamit ha felfedezi a gyerek ennek öröme is lehet ,hát ez nem könnyü feladat söt gyakran lehetetlen.. de ezk még mindig kis gondok a felnött gyerekek gondjainak tehetetlen nézésénél...
jóéjt!!!!
legyen holnap szép napotok!!!!
Megyek filmet nézni..szép jó éjszakát!!
Nálam már nemlaktak a gyerekeim mikor hozzánk kerültek a neveltkék...igy nem volt példa csak mi hát mi ennyit tudtunk adni..
szerintem a példákat látva talán jó is, hogy nem voltak már itt a sajátjaink...
ugy érzem a gyerekek a szeretetükkel már is jutalmaznak
én is csak bólogatni tudok amikor István sorait olvasom, de olyan jó hallani, hogy ilyen is van felénk általában csak azt hallom a nev,szülőktöl, hogy sok a problémájuk, nem akarnak tanulni a gyerekek. nálam még nincs gond a tanulással, van még három évem utána majd meglátjuk, hogy mi lesz...a nagy lányaim nagyon ügyesek és jó tanulók, remélem a példa előttük lesz..
támogatjuk egymást..ha tudok segitek a barátnőimnek picikét..amit tudok..kicsit varrni vagy elhozni ezt azt vagy csak oda menni, hogy oldjam az egyhanguságukat... És ezt vissza is kapom. Ugy érzem, hogy még lenne energiám de nemigen van rá senkinek sem szüksége..nemvagyok olyan "nyomulos ha kérnek szivesen ha nem nemugrálok...
Régen itt a faluba az iskolába sokat segitettem amig idejártak a nagyok de mióta nagyon megbántottak azóta csak muszályból megyek..
te még fiatal vagy tele ambicióval, energiával csináld a jó isten megjutalmaz érte ez biztos...
István mikor téged olvaslak..hát..nem igen tudok mit válaszolni..nekem is csak Isten tudja mennyi órai munka van a gyerekekbe de nekem abból sok vantöbb is van mint kénede nemigen tudoma nagyrészét hasznosítani és nemtudok sokat felmutatni én már annak is örülök, hogy egy sima szakmunkás bizonyitványt vagy egy 8 általánost kitudjak préselni belőlük..nyelvvizsga Istenem én már annak is örülök ha magyarból egy 3. össze szednek.
mikor téged olvaslak hát csak bólögatok...igen...
hát igazából tudjuk barát szó sokat jelent én kevés embert tartok barátomnak ismerős több van... de nevelőszülő példaképem sok van... akik mintát tudtak mutatni nekem s talán sok sok embernek... erre nagyon nagy szükség van ezen a területen... hogy sokan mutassák meg mit tesz hozzá egy szülő e gyerekhez és mit hoz ki belőle... nekem rengeteg dolgom van én nagyon ritkán jutok el másokhoz idáig a nagyházban vendégül látni senkit se volt gond hisz külön szárnya vpolt az épületnek erre szolgált csak..de már itt is kedvesek az emberek itt az uj falumban... sok kedves dzót hallok vissza.. a gyerekeim jegye az uj sulikban persze továbbra is biztatóak.. Ildi érettségije is legalább 4 lesz.. reményeim szerint ,de hogy ezért mennyit kellett dolgozni azt csak fennt látják... mert sok ora munka eredménye ahol vele is tartunk... vagy ha Laci jegyeit nézem is én tudom hány orát ültem mellette ,hogy most igy tudjon állni... de ha anti perfekt német jó angol tudását nézem is elmondhatom sokat foglalkoztam vele hogy ide elérjen persze ,hogy ez is nekik majdnem semmi... mikor a mayvipre lépek látom a vérszerinti mamáékat kik rendszeresen látogatják iwiw és más oldalaimat pl ezt is... és csak remélem azt érzik tényleg ügyesek lettek elöször is az öröklött dolgok miatt de talán a nevelő papa is kellett hozzá... sajnos ilyen szavak nagyon ritkán érkeznek de ehhez is idő kell hogy érjenek a dolgok... az uj iskolába azt mondta az igazgató ügyesek a lányok...
igazad van István sokat jelent egy igaz barát, csak nagyon nehéz megtalálni
üdvözöllek nálunk . remélem hosszútávon maradsz velünk beszélgetni
nev. szülőkkel sajnos nem járunk össze, legfeljebb telefonon beszélgetünk, vagy itt veletek ami nagyon jó. biztos , hogy személyesen jobb lenne de hát ez van ..
most nekem elég is ennyi, mert a suliba nagyon sokmindent megbeszélünk a többiekkel, egyenlőre ez kielégiti a kiváncsiságomat, na meg ott vannak a tanárok is,,,
pésteken pszichologia óránk volt..szombaton esettanulmányokat vettünk át , meg a dilemmákat....nem gondoltam volna de nagyon sokat lehet tanulni egy ilyen tanfolyamon....
azért elfogadnék egy-két nev.szülő barátot akivel összejárnánk...de itt mindenki annyira elvan foglalva és nehezen jönne össze...
nálunk egy hétmulva lesz a 6 órás kötelező továbbképzés.....nálatok is van ilyen?
na ott is lehet egy kicsit pletyizni....
hát nálunk is elég bonyolult a vasárnap hisz Kati dolgozik három öt év alatti gyerekkel mindig van kisebb gond ...ha jok is,.. a koleszosok hazajöttek mostunk száritunk vasalunk hajat igazitunk.. a pestiekkel meg probálom a jövőt egyeztetni sikertelenül ma mert ... már nagyok más az ő és én elképzelésem... és gyakran érzem még véletlen se értik meg ,hogy jó ötvenesek vagyunk könnyebben fáradunk... és alkalmazkodni nekik kéne.. hát sok a tanulnivaló három honap és uj gyerekünk fog érettségizni a nyelv vizsgát is az utolsó pillanatra hagytuk.. sajnos.. nem könnyü a jővőt ebben a korban tervezni igazgatni itt már egy barát tiz szer többet ér mint egy szülő...
tyukanyoca egy percel megelőztél
sziasztok.. mostanra sikerült összeszednem magam, de itt vagyok újra.....látom ti elvoltatok....
hát nagyon fárasztó hetem volt...tegnap későn értem haza . ma reggel rohanás fél 9-re láthatásra a városba, majd két lánynak cipőt vettem , rohanni haza ...templom , ebéd, kicsiket lefektetni ,de én is elaludtam,apukámat hazavinni most a gyerekek vacsiznak , de nem sokára fürdetés , hajmosás .....iskolatáska átnézés. oviba összekésziteni az ágynemüket, amit reggel kimosott a gép....nem tudom soroljam-e még, hogy milyen a vasárnap nálunk...
jövőhéten minden délelőtt gyakorlaton vagyok , hétvégén suli, vasárnap családi ebéd...legalább nem kell főznöm....
amúgy kellemesen telt a napom csak túl sok a program
itt tul kicsik ehez a gyerekek kivéve viki...
szép vidám estétek van..:)Nálunk mindenki a gépet bűvöli...
vacsorázunk épp a hátammögött négy kicsi épp tejfölös zsemlét csokis kenyeret ebédből maradtakat.. és amit találunk...
Mi van sehol senki Nettike, Alfőldi...?mit csináltok?
igy van...
de azért jó hasonló emberrel beszélni mert ha neked elfogy az ötleted van akitől tanácsot ad...
sőt ki engem is annak mond is kevés van de én nem vagyok könnyü figura...sajnos tökéletesen ezt meg nem lehet csinálni sőt sablon alapján se.. minden gyerek más és más.. és minden szülő is más és más... én sokszor érzem elment a kitüzött cél mindig én igazodok visszafelé vagy átigazitom a célt...ami persze a tehetelenségem egyik jele és talán a cél se volt egészen a helyén.. tapasztalatot az évek alatt sokat hallottam ,de igazán ráhuzni egy egy szituációra se lehetet... persze tanuságul szolgál más tapasztalata...pedig igyekezték tanitható szakmává és nem lélekkel teli szeretetté tenni ezt a hivatást ... mert ez nem munka... más ...
én sok százat ismerek olyan akit barátomnak is tartok persze kevés van de van
Minden szavatok igaz. Minden nev.sz órákat tudna mesélni ami nem jó...
Megjöttem a barátnőmtől a közeli városból, ő is nev.sz.annyira szeretek vele beszéni, mint veletek mert tudja mit mondok miről beszélek. Persze sokat nemtudunk tenni. De át adjuk egymásnak a tapasztalatainkat. Ha van jó ötletünk a (barátnőmnek mindig van!) azokat kicseréljük. István, Nettike ti is össze jártok nev.sz.? Nekem itt a faluba is van egy nev.sz.barátnőm ez nagyon jó.
További ajánlott fórumok: