Nevelőszülők (beszélgetés)
gyönyörű ez a vers, azt hiszem én is megtanítom rá őket...
ma próbáltam a gyerekek kedvére tenni....mármint kaja szempontból...csontleves,rántot husi,rántott sajt/ezeket elég sűrűn készitek/ tört krumpli, fött kukorica, befőtt és a legvégén barátfüle.nem sok ez egy kicsit?
nagyon jól lakott midenki jöhet a pihenés.....
Nadányi Zoltán: Anyu
Tudok egy varázsszót,
ha én azt kimondom,
egyszerre elmúlik
minden bajom, gondom.
Ha kávé keserű,
ha mártás savanyú,
csak egy szót kiáltok,
csak annyit, hogy: anyu!
Mindjárt porcukor hull
kávéba, mártásba,
csak egy szóba került,
csak egy kiáltásba.
Keserűből édes,
rosszból csuda jó lesz,
sírásból mosolygás,
olyan csuda-szó ez.
"Anyu, anyu! Anyu!"
hangzik este-reggel,
jaj de sok baj is van
ilyen kis gyerekkel.
"Anyu! Anyu! Anyu!"
most is kiabálom.
Most semmi baj nincsen,
mégis meg nem állom.
Csak látni akarlak,
anyu, fényes csillag;
látni, ahogy jössz, jössz,
mindig jössz, ha hívlak.
Látni sietséged,
angyal szelídséged,
odabújni hozzád,
megölelni téged.
tudjátok a beni ötévesen és a sára négyévesen tanulta velem az elmult napokban... nagyon aranyosak már hiba nélkül megy nekik...most pár órára megyek a nejem után pestre...a lányok vissza a koleszbe előtte nadrágot vesznek pesten...maguk már egyedül nélkülünk mert nem mehetünk akármibe... estére jövök haza...
Nálunk is csend és nyugalom..voltunk a templomban feltöltődni az ebéd kész más munkát nem csinálunk vasárnap...
akkor miben külömbözne a többitől?
hahó.... ébresztő mindenkinek....nem lustálkodunk ilyen sokáig.....
mindenkinek madárfüttyös jóreggelt kívánok!!!
kint esik a hó, bent meleg van , fő az ebéd , megy a mosógép, rosszak a gyerekek,kell ennél szebb vasárnap?????
apuka már régen elment a láthatásra, vitte a lánykát....
felraktam a nagyok farsangi képeit,szerintem tündériek.a kicsiknek csak a jövőhéten lesz , majd azokból is rakok fel.ha van kedvetek és időtök , nézzétek meg.....
megyek aludni... szép álmokat mindenkinek!!!!!
Az eggyik tanárnő szállt rá a gyerekre annyira. Egy idősebb tanárnő. Biztos kiégett biztos szeretne már nyugalmat. Itt lakik a faluba elmenni nem tud ..és akkor mit tesz aki problémás aki nem falubeli nem lát belőle hasznot... attól megakar szabadulni ja és az igazgató sogornője még ráadásul. Nincs másik suli itt ahoz utazni kéne, ahoz viszont kicsi meg egy ilyen gyereket csak kisérettel lehet elküldeni. Hát legalább a felső osztályt meg kell várni. De most mondjátok meg egy állami iskola egy állami gondoskodásba lévő gyerekét kiturja azért ez mindennek a teteje.
Ennek is elkell tünnie egyszer.
A régi állami boltos is ugy viselkedett mint ha szivességet tenne a vevőnek, hogy kiszolgálja.. na a suli is itt tart, egyszer ennek is változnia kell. Nem igy van!? Nem tisztázták még ki -kiért van!
a katolikus iskoláról csak annyit, hogy nekem is van vele kapcsolatban egy rossz élményem.mi is vallásosak vagyunk, 8 osztály után szerették volna a szüleim, hogy ilyen iskolába menjek, mert jó hire volt akkoriban.elmentünk felvételizni és nem sikerült, a csalódás csak az volt hogyan felvételizhettem 1-re magyarból amikor általánosban 4-5 voltam? ja és érettségin 5-re vizsgáztam, akkor jöttem rá, hogy már meg voltak azok a személyek akiket felakartak venni oda....
ez volt életem eggyik legnagyobb csalódása....
úgy tudom az iskolából csak akkor rakhatja el az igazgató, ha keresett másik iskolát a gyereknek....ha nálatok van másik iskola a közelben lehet, hogy jobb is , de ha messzire kell hordani szerintem nem kötelezhetnek erre, csak azért mert nem tudják megoldani a nevelését, mert bénák.....viszont minden iskolában vannak " rossz gyerekek" akkor mindet elküldjük???????
mindenki azt szeretné ha az ő gyereke lenne a legjobb mindenben, de ez csak álom marad......
mi nagyon sok ünnepet megtartunk, de ne gondoljatok nagy ajándékozásra a lényeg a szeretet, hogy gondolunk egymásra.......
holnap lesz láthatás oda is készültem apró ajándékkal, remélem örül majd édesanya....biztos azt hiszitek , hülye vagyok de nekem ezek fontosak és rajtam keresztül a gyerekeknek is fontosak lesznek......
hogy mit tanulok? hát a hivatásos nevelőszülőit, ez egy, egy éves okj-s tanfolyam......
különben nagyon jó... nagyon sok mindent tanulunk, bár szerintem fele ennyi sem kell a neveléshez
nem ünneplünk ilyesmit....mi már...sajnos Kati három napra pesten és igy bizony itthon egyedül vagyok és a palacsinta minden napos feladat lett itt a piciknek... ma kétszer is neki lendültem egy párszemet megsütöttem nekik és persze akor már a nagyobbaknak is, Adri sajnos otthon van...
az idő kicsit mintha nem annyira szeles lenne...
it küldöm a csokikat............................
remélem jutott mindenkinek, aki nem szereti annak virágot..........................................
BOLDOG VALENTINNAPOT MINDENKINEK!
Mi okosat tanulsz?
nagyon örülnek a gyerekek a kicsi hónak.
Jó éjt nektek!
húúúúúúúúúúúúú, de elfáradtam, egész délután a lányok után szaladgáltam a farsangon,....hogyan tudnak öten ötfelé menni .. nem is értem......
a farsang viszont jó volt a kicsi bohóc a nagyobb túrórudinak volt beöltözve.....bár már alig vártam , hogy vége legyen, ...fájnak a lábaim...
de jóvolna ha valaki megmaszírozná......
megyek szundizni, holnap suli...tágitanak a fejemen...jóéjt mindenkinek!!!
a tésztát magatok gyurjátok, vagy bolti?.....
az én drága anyukám még gyurta a tésztát,de mi már a boltira fanyalodunk...de nem is az igazi....
jó sok mindent főzöl ma ! Az én férjem csak muszájból főz akkor is csak pörköltet.
Mi de. csak ketten vagyunk..