Nevelőszülők (beszélgetés)
mindenkinek kellemes téli délutánt.!
ma sokat voltak kint a lányok.Imrus már nem annyit,, mert nem a legjobban néz ki ,karimásak a szemei,meg köhög is ,meg pisilőset kakil...nem hallottam még olyat ,hogy 24.én délután megszületne a kis Jézus,mert nálunk a templomba 2-kor lesz a pásztorjáték..!!
Befogtam elmosogatott. Nem is nagyon morgot. A nagyfiam morgot mikor megjöttünk a templomból gyalog és utánna elakartam küldeni tejért. Na ő cuppogot igy én mentem. Jól megfájdult a derekem. Ma a templomba viszonylag egész meleg volt.:)
Annyira jó volt 5 gyerekkel menni. Legalább volt gyerek a templomba...:))
Megint megváltoztattál a pásztor játékok idő pontját..
hóeséses jóreggelt nektek is ...itt nagyon esik, és olyan gyönyörü...
tegnap este kimentünk a lányokkal a hóesésbe játszani, nagyon csodás volt élvezte mindenki,,, olyan felszabadultan hempergőztek a hóban, és az a sok hóangyal!!!
reggel már korán lapátoltuk a havat zolival, mig a csimoták aludtak, de már megint esik, úgylátom a munkánkat betakarja...
vége a csillag születiknek...én a robinak szurkoltam, de mindegyik megérdemelte volna a dijat, mert mindegyik egy egyéniség....
megyek főzök tovább a levesem már fől...még egy kis rántot husi és már lehet is ebédelni...
legyen szép napotok, pihenjetek sokat és mosolyogjatok:)))
Olyan fárat vagyok..:) egész nap trappoltam. Meg párnát varrtam meg főztem meg mosgattam meg főztem meg mosogattam.
A tálat sajnálom mert mindent sajnálok ami pocsékba megy....:((
vannak ma is élő Szentek ezek egyikétől idézek itt :
Böjte Csaba atya gondolatai
"Nagyon szegény családból származó, úgymond szociális árvákat nevelünk
az Alapítványunkban. Vakációkor a gyerekek hiába árvák - ők is
hazavágynak. Így volt három gyermekünk is egycsaládból, ahol az apuka,
anyuka élt, de tudtam, hogy egy garázsban hajléktalanok, teljesen
lecsúszott egzisztenciák, nem erőst akartam hazaengedni őket, de ők mégis
kérleltek. Gondoltam, elviszem és este visszahozom őket. Délután 3-4 óra
körül elmentem értük, mert korán sötétedik, már félhomály volt. Nem volt
bevezetve a garázsba a villany, két nagy vasajtó, középen egy
szerelőgödör, egy ágy, az ágyban a három gyerek az anyukához bújva, a
plafonon a lehelet kicsapódott a hideg betonra, a vízcseppek mint
egy-egy gyémánt csillogtak. Nem láttam semmi nyomát annak, hogy
karácsonyra vagy szilveszterre készülődtek volna. Hideg volt, sötét
volt. Az apuka állt az ágy mellett, tördelte a kalapját, az anyuka
nyakában csüngött a három gyerek. Szóltam, hogy "Gyerekek, gyertek,
öltözzetek, megyünk vissza Dévára!" Ők persze tudták,
hogy várja őket a meleg fürdő, a szép ruha, a kölyökpezsgő, a
csillagszórók, minden, ami ilyenkor belefér egy ilyen intézeti
karácsonyba. És akkor az egyik kisfiú azt mondta: "Pap bácsi, mi nem
ünnepelhetnénk itthon, anyukámékkal?" Éreztem, hogy megáll bennem
valami. A gyereknek nem arra van szüksége, hogy egy csomó kütyüt
odavigyenek neki talicskában,
hanem arra, hogy átölelje a nyakadat, hogy megpusziljad, hogy érezze
azt a
jóságot, ami egy szülőből árad. Egyfelől egy csomó limlom, másfelől az
édesanya meleg nyaka és semmi más. És messzemenően az édesanya volt a
nyerő! És akkor én azt gondoltam, hogyha Isten segít, ezt minden szülőnek
elmondom... "
én ilyenkor karácsony táján be be szoktam ülni olyan templomba ahol személyesen hallhatom gondolatait ...
Mennyit irtatok ..:) nemgyőztem olvasni..
pihike olyan szépen irtál a korházi búcsúról..meg is könnyeztem. Nagy szived van az egyszer biztos..:)
bonimami örülök, hogy jobban vagy nagyon aggódtam érted.::)
Nettike csak ügyesen de a lányaid majd segitenek mindenben..:)
István biztos remek szakács leszel, hiszegész évben te főzöl szinte:)
anyuska biztos az a döntés jó amit mjd dönteni fogsz te tudod az érzéseidet, elvárásaidat...:)
Bejuska nemsokaára tőled is kapunk szép beszámolókat az új jövevényekről...:)
ciluska jó bulizást!!:)
másoljam ne másoljam másolom
Tündérmese
Egy 60-as éveinek elején járó házaspár, 35-ik házassági évfordulóját ünnepelte, egy csendes, meghitt kis étteremben. . . Egyszer csak egy gyönyörű tündér jelent meg az asztaluk mellett és azt mondta "Mivel ennyire különleges házaspár vagytok és hűek voltatok egy máshoz ez alatt a hosszú idő alatt, kívánhattok tőlem egyet-egyet, én teljesítem kívánságotokat!" "Ó! Én szeretném körbeutazni a Földet az én nagyszerű férjemmel!" - kérte a feleség. A tündér meglengette a varázspálcáját és - abrakadabra - két első osztályú jegy termett az asztalon a Luxus utazási iroda világkörüli útjára. Most a férjen volt a sor. Gondolkodott egy percet és így szólt: "Nos, ez az egész nagyon romantikus, de egy ilyen alkalom csak egyszer adatik meg az életben, szóval ne haragudj kedvesem, de az én kívánságom egy nálam 30 évvel fiatalabb feleség!" A tündér és a feleség nagyon csalódott volt, de hát a kívánság az kívánság. . . Így hát a tündér körözött egyet a varázspálcájával és - abrakadabra - a férj 92 éves lett! Mi a mese tanulsága? A férfiak hálátlanok, a tündérek pedig nők. . .
milyen ügyesen van ez is itt megírva nem?
Igazából még nem született döntés.
Megbeszéltem az illetékesekkel, hogy azért szeretném látni őket, mielőtt döntök.
Viszont ezzel kapcsolatban nagyon érzéseim voltak.
Minden féle kép az volt az első, hogy beszéltem a saját gyerekeimmel. A kicsit eggy picit tartózkodik, hisz ő talán jobban el tudna játszani egy kislánnyal. De ezen a problémán nem is igazán rágódott sokat, mint a gyerekek ő is hamar túl tette magát rajta.
A nagyobbak viszont iszonyatosan jól álltak a dologhoz.
Biztos Nektek is fontos volt a saját gyermekeitek véleménye a nevelőszülőséggel kapcsolatban.
Bár beszéltünk erről már többször is, hisz enélkül még a tanfolyamnak sem kezdtem volna neki, de mégis valahogy távolinak tűnt az egész.
Most viszont már itt van karnyújtásnyira a lehetőség, hogy valóban idegen gyerekek kerülnek be a családba.
Most viszont igazán komolyan el tudtunk beszélgetni a gyerekeimmel.Nagyon jó érzéssel töltött el a tudat, hogy megértik miért választottam ezt a lehetőséget, hogy mik az én motivációim. S mind biztosítottak a szeretetükről.
Úgy hogy valószínűleg most a téli szünet alatt sikerül egy pillantást vetnem a fiúkra, s ha minden jól megy, nem sokára lesz még három fiacskám.
helló..
ma elakadtunk egy kicsit az autópályán.a háromnegyed órás utat 2 és félóra alatt sikerült megtenni,így lemaradtak a gyerekek a karácsonyi koncertről,amin ők is szerepeltek volna ...nagyon sajnálom őket,igaz,hogy ők nem bánkódnak,,,
már nem kell feküdnöm,mondta a doki,de még kímélő életmódon vagyok.... Zsani,hogy boldogultok egymással???
Kata őszinte részvétem a zsúr utáni takarításhoz.
Lúdanyó.egy tál nem a világ csak az a sz...r ,ha a készletből hiányzik,és nem lehet pótolni..
sziasztok..
itt is havazik szépen..
zsanikám meglett a karácsonyi ajándékotok, egy szép család lettetek, nincs is szebb ajándék amikor az ember szeretetet tud adni és kapni, ilyenkor a tárgyak csak mellékesek...
bobimami remélem jól vagy...
cicukám pusszantalak , ha ilyen laza óráitok vannak én is beülök a padba..:))
kösz a jó tasnácsot
fent vagy még?
sziasztok. bobimami tényleg aranyosak, jobban vagy?
kezdek belemenni a megfázásba.sajnos:(