Nevelőszülők (beszélgetés)
szia nanettike (anya) gyere fel kérlek
hópihe milyen anyának lenni, anya megírtuk ma a két dogát jjjjjaaaaaaaaaajjjjjjjjjj tuti, hogy rossz lesz. na szia
mert jó a lelke.. nem értelmesek a szülei sajnos de végtelen szorgalmas a fiu..
azt gondolom abban a korban meg azt láttuk még naiv igazítható nem rossz indulatú fiu hozzánk csak átmenetileg került csak valahogy ugy járt mint az ideiglenes orosz hadsereg magyarföldön ott ragadt...
Itt rendezik minden évben Kisvárán a határon túli magyarok színházát.Fábri is itt volt 4 napot.Kaptam főle egy dedikált dvd-t. Nem olyan régen itt volt Alföldi Róbert, Eszenyi Enikő, Straub Dezső, Beleznai Endre. Most itt van a Republic énekese Cipő. nem tudom ismeritek-e Nagy Sanyit a Adaggio együttesböl ,ő a nővéremnek osztány társa volt általános iskolában . ....
Itt nagyon esik a hó, holnap megyek az elbeszélgetésre, nagyon izgulok..nemsokára indulok dolgozni,ma is sok éhes szájat kel megetetnem,de nem baj ezért vagyok szakács.
Aki beteg jobbulást kívánok mindenkinek ,igyatok mézes teát..
hiába nézegetitek..:) Lava ismerszik meg az ember. Az intézet sem arról híres, hogy jó nevelést ad a gyereknek....
Remélem szép napunk lsz? ..)
Bobimami hogy vagy?
Tudod Anti fiam hétévesen került hozzám kissé szellemi fogyatékos papirokkal kisegítőbe javasolták persze romaszármazással én irattam normál iskolába.. ma két nyelven beszél érettségi után van..
szóval sikerülhet ez jol is mondjuk persze sok sok rosz példát is láttam az évek alatt..
nekem az egyik legnagyszerübb gyerekem lett belőle..
meg kell ezt nézni csak ugy lehet dönteni ha kicsit közelebbről látod
zsani ha nálatok karácsonykor ez lesz a menü, akkor megyünk hozzátok :)))
én még nem tudom mit főzök,talán valami levest meg másodikat...
még azt sem tudom merre leszünk karácsonykor , 3 lehetöség közül kellene választani:((
megyek, teszek-veszek...
szerintem nem a roma származással van baj, hisz én is neveltem már roma kislányt, hanem nekem a kor az ami sok....szerintem egy idősebb gyereket nehéz beilleszteni a családba, de volt már rá példa , hogy sikerült...
ezek szerint téged is bedobnak a mély vizbe:))
nem lehetne őket megnézni? talán akkor könnyebb lenne a döntés...
az is lehet, hogy már ott kialakul valami amire tudnál később épiteni...
jó reggelt mindenkinek, az éjjel megint esett annyi hó , hogy mehetek lapátolni...
minket sem került el a nátha, remélem, hogy az :))
dávidka is köhögött az éjjel, a nagyobb lányok is fújják az orrukat, na meg én is,
bobimami, vegyék egy jó könyvet és pihentetőleg olvasd ki, és pihenj sokat, mert szilveszterkor ropni kell a táncot:))
Sziasztok! Már megint későn értem ide....Bobimami jobbulást kívánok neked, pihengess és gyógyulj meg hamar, hát ki fogja megfőzni a karácsonyi lakomát?:))) ginaanyus,, ezt neked kell eldöntened, igazából először látni kellene őket, hogy az ember döntésképes legyen, látattlanban nagyon nehéz....lehet hogy tündériek és semmi nagyobb gondd nem lesz velük....majd szólj hogy mire jutottál!!!Bejuska megnéztem a képed..micsoda szerencsés vagy, én Imádom Fábrit! Nagyon jó a humora, elég nyers de én nagyon szeretem hogy ilyen szókimondó! És ha szabad megtudnom, mit rendlet a művészúr???:)))) Kata el lapátoltad már a havat? Nálunk most nem esik de délután nagy pelyhekben hullot a hó! Lúdanyó szerintem csináld ugyanazt amit szoktál ,és lásd milyen jó fej vagyok adok pár ötletet, ebből remélem találsz kedvedre valót:)
-halászlé,
-húsleves
-töltött káposzta vagy toroskáposzta
-pörkölt(sertés, marha, birka, vad, pacal, tokány,
-pulyka, kacsa, liba sült
-rántott hal, ecetes hal,
-fasírt
-bejglik, kalácsok, mézeskalács, mindenféle süti
Remélem tudtál választani:)
Mindenkinek szép álmokat!
Eddig otthonban voltak. A nagyok már jó pár éve, a kicsi pedig most került csecsemőotthonból a nevelőotthonba, a testvérei mellé. Vagyis eddig nem sok "rossz" ragadhatott rájuk az otthoni környezetből.
A szülők eleinte időnként látogatták őket, de a kapcsolatuk megszakadt. A mamának új élettársa van, az apa pedig Angliába ment. Úgy hogy kapcsolattartásuk már nem igazán van. Ja és mindhárom kisfiút enyhén szellemi fogyatékosnak ítélte a pszichológus.
Beszélgettem a kislányommal. Ő azt mondta, hogy nem bánná. Elég jól el tud játszani a fiúkkal is.
A férjem pedig azt mondta, hogy döntsek én, hisz én leszek velük.
Ja és ami lényeg. Előzetesen mi azt mondtuk, hogy nem számít a származás, hiszen a férjem is, noha nem látszik rajta, roma származású.
De még mindig nem tudom, hogy mi tévő legyek.
hát azt hiszem osztozom a lúdanyó véleményével, a kislányod miatt nagyon gondold meg, engem főleg a 9 éves fiú aggasztana, ha mind kisebb volna, szerintem nem lenne gond, a romáknál viszont túl hamar érnek a gyerekek és más értékeik vannak, remélem érted mire céloztam...
viszont nektek kell dönteni, a pároddal beszéld meg, kiváncsi vagyok hogyan döntötök...
viszont az is lehet, hogy semmi gondod nem lenne velük... érdeklőd meg honnan jönnek, otthonból vagy nevszülőtöl...
megyek aludni, jóéjt..
lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel de ne válald el a lánykád érdekébe..szerintem.
Jó éjt nektek.
Segitsetek lányok!
Most hívtak és felajánlottak 3 gyerkőcök egyszerre. 3 és 9 év közöttiek. Kisfiúk, akikkel szinte semmi kapcsolatot nem tartanak a szülők, és roma származásúak.
Mi eredetileg 2 lurkót szerettünk volna, s örültünk volna, ha az egyik kislány, mivel itt van még a saját 10 éves kislányunk.
A férjemmel csak késő este tudok beszélni, legalábbis remélem, s holnapra várják a választ.
Nem tudom, mit tegyek, nagyon meg kell fontolnom ezt a kérdést. Adjatok tanácsot!
sziasztok.
tegnap óta ágyban vagyok,még szombatig megúsztam a kórházat,remélem meg is fogom..megyek mert kikapok Sanyitól !
ja..:))
Bejuska én megtaláltam a képet nem előnyös a fehér neked...:)))(én sem hordok csak sötétebbet..:))
nagyon aranyos vagy..:)
ugy irigyellek a főzőtudományodért. Te biztos nem görcsölsz, hogy hát mi a bánatot fözzek karácsonyra ami olcsó ami különleges amivel nem kel egész délelött tökölni. Na meg a sütemény mi az amit mindenki meg ehet, gyors finom jó ..:)) csak ennyit kéne tudnia..a nagyfiam mondja mindig
-anyú azt főzöl amit karsz csak finom legyen és sok..:)
még mindig esik, de szerencsére nem csúszik az út....
" aki szeret szeressen, aki nem gondolja át"
szép nem ?
esik, esik és esik......
megyek lapátolok egy kicsit...
Hát felénk is havazik rendesen.
Szép, szép, de én mégse örülök neki. Már most azon agyalok, hogy még 1-2 centi és hogy fogok kijutni a faluból. Nálunk ilyenkor ugyanis járhatatlanok az utak. Mind a két faluból kivezető út igen meredek, és vasúti átjáróval van ellátva. S itt nem igazán van arra pénz, hogy csúszás mentesítsék ezeket az utakat.