Nevelőszülők (beszélgetés)
tehát jó uton haladtok.......
nekem az egyik kislányom volt ilyen, bár ő nem beszélt rondán de egy kis akaratos hisztis lány volt 3 évesen, eleinte mindig megsértődött, ha nem azt csinálták a többiek amit ő szeretett volna, ilyenkor bement a szobájába és bevágta az ajtót maga mögött, csuda , hogy ki nem esett, na én meg utána és volt egy kis beszélgetés, na meg bünti igérés,sőt volt bünti is , de szinte napi rendszerességgel hisztik, de egy-pár hét után elkezdtek megszünni ezek az akaratosságok......ma már annyira aranyos és kedves tud lenni, és ha meg is haragszik az ajtót már szépen csukja be maga mögött:))
de ez legalább fél évembe került, hogy egy kicsit átformálódjon...
Szép jó napot! Nekünk az utolsót..:)) egydarabig..:))
Nettike ez remek ötlet!! Mért nem szóltál hamarabb..:))Tegnap kitakaritottam de úgy döntöttem, hogy a nagylányomnak is hagyok azért egy keveset. Mondjuk a saját szobáját ami nagyon rendetlen.
Ma valamit sütni akarok hogy mit azt még nam tudom..:((
Legyen szép napotok!!!
szép jóreggelt
tegnap jó kislányok voltunk, már este fél 9 - kor aludtunk az ágyban, de annyira jól esett ez a hosszú alvás, teljesen le vagyok fáradva...
ma délben hozom haza az összes csimotát és kezdődik a szünet....jöhetnek a locsolkodók, igaz takaritva még nem volt, de sebaj, majd befogom őket is :)),
hol probálkozzak???...:((
Mi van veletek?
Ma megint beszéltem az iskolai pszichológussal. Kiderült, időközben ő is beszélt a fiúkkal. Szerinte a nagyobbikkal nem lesz gond, benne több az alkalmazkodó képesség, viszont aggasztja, hogy állítása szerint nem szereti a testvérét.
No én meg felvilágosítottam, hogy a nagyobb fiú a Roland inkább uralkodni szeret, s lehetőleg a háttérből. Vagyis elég sok rafénéria van ebben a dologban.
A kisebbik fiúval a legnagyobb gond a borzalmasan csúnya beszéd.
A dr. javaslata, hogy vessem be a testi erőmet, s ha kell, akár egy-egy jól irányzott pofonnal is megtámogathatom ezt.
Azt mondta, ha kell ő bárki előtt megvéd engem, ha ebből probléma adódna. Viszont én sem vagyok igazán híve a testi fenyítésnek.
De azért ma be kellett vetnem az erő fölényem. Hiába kértem többször is a Mikit, hogy ne beszéljen csúnyán, ő csak tovább folytatta, provokálva ordította az ocsmányságokat. Fenyegettem, hogy kikap, de csak kinevetett. Erre leszorítottam az ágyra, s üvöltve közöltem vele, hogy nem tűröm tovább a csúnya beszédet. No először volt egy fél órás hiszti, de később, ő maga jött oda hozzám ha kicsúszott a száján egy csúnya szó, megfogta a kezem, s szájon vágta saját magát. Este meg már sírva kért, hogy segítsek neki leszokni erről a beszédről, mert ő rendes ember akar lenni.
Hát lehet, hogy mégis csak tud valamit ez a pszichológus.
Na gyorsan még husvét elött beuranak!! Na lesz mit jegyzetelni..:)
Jó éjt!
megjöttünk a kapcsolattartásról.apuka is voltak.azért írtam így mert legalább 5en volt.
volt is óbégatás,de én nem mentem be.....végül őt is kizavarta a gyám,
holnap megint jönnek a nagyjaink,gondolom,eltöltenek nálunk,vagy 5-10 percet,mert akkor már sok is ..
megyek mert sül a krumplim a brassóiba ,mert apa most jön haza..
Látjátok itt lebzselek ahelyett, hogy takaritanék...:))
Azt hittem ha a nagylányom "nagy lesz majd mennyit fog segiteni..:( na ahogy én azt elképzelem még több munkát ad..:((
ez azért nagyon bosszantó, mert a gyerekeknek fiatalitani kellene minket nem öregiteni:))
hazaértünk, de alighogy szétnéztem a lakásban mindjárt elment a kedvem a takaritástól...idejöttem egy kicsit erőtgyüjteni aztán hajrá....
a mosogatógép nagyon jó, sok időt meg lehet vele spórolni, ezek után remélem a takaritógépet is feltalálják, mármint azt a fajtát aminek elsorolom a teendőket és önállóan elvégzi:))
néha próbálom a páromnak is elsorolni a sok itthoni munkát, hátha a két füle közt megakad valami, de eddig még nem nagy sikerrel jártam....de nem adom fel:))
szép lett a konyhám,majd meglátod de a lényeg az,hogy jó NAGY lett..és végre befért a mosogatógépem is (((azóta még egy poharat sem mostam el kézzel))))naponta egyszer ,este be indítom ,és csoda tisztára elmosogat...17 liter vizet használ,én mikor kézzel mosogattam,az 5szörösét is elhasználtam..
ma kapcsolattartás,de nem lehetek jelen ,mert a nagyjainknak nem tetszik,
szerinted ,Kata én sokszor hány évesnek érzem magam???,,,,már 70 nek........
további szép napot ,este majd jövök még....
akkor lehet, hogy nőni fog nálatok a létszám??
mert gondolom ha az eddig született gyerekek sem kellettek akkor ez a pici sem.....akkor meg lehet, hogy hozzád kerül??
szép napot
persze nekem valahol jó érzés, hogy nekem lett igazam, de nagyon sajnálom a lánykát , ő többet szenvedett mint én....a sok fájdalom, stressz, félelem,,, és a korház...
semmit nem lehet a gyerekeken változtatni, viszont az iskola jó pénzt fog felvenni a gyerekek után:(((
és én úgy látom, hogy a mi sulinkban sem a gyerek a fontos, hanem az utána járó pénz...
megyek, mert nemsokára láthatásunk lesz, utána meg takaritani kéne húsvétra, bár lehet, hogy jövö husvétra tudom csak befejezni...
soha nem vagyok itthon, szinte mindennapra van valami program,holnap gyámhivatal, holnapután dáviddal orvos...péntektől meg szünet...néha piszkosul kezdek belefáradni ebbe az egészbe....néha már 50 évesnek érzem magam:))
azért nektek legyen szép napotok.....
bobimami, milyen az új konyhád??
Azért talán az is jó érzés (bár nem vigasz) hogy igazoltak téged..:((
Mi is voltunk a nev.tan. vagy fél órát bent volt a gyerek na szerinted mit lehet válltoztatni két hetente fél - háromnegyed óra alatt.
Majd lesz valahogy! Jó éjt!
szép estét ....
ma voltunk bogival a képességfejlesztő bizottságnál...és megállapitották, ha a kislány az elsőt más tanárnál kezdi akkor most másodikos lenne és nem kellett volna ezen a torturán végigmennie, se testileg sem lelkileg..legszivesebben bemennék az igazgatónőhöz és beperelném az iskolát kártéritést követelve:((
látom mindenki nagyon el van foglalva,,,,,ma levágtam ,pár tyúkot ,meg az egyik magkakast,ennek nem volt külön neve,de a pörije biztosan 7 nyelven beszél majd,húsvétkor..
ma semmi különös nem történt ,és ez nálunk már öröm...sziasztok,jó éjszakát és jó pihenést ,ha esetleg ma még valaki jönne...
jó reggelt....
45 perc alatt te eredményesen be tudsz vásárolni.eredményesen ki fizeted a benzin pénzt,meg el cseszed a délelőttödet......
szép napot mindenkinek!!!
Jó reggelt!
Meg sem kell probálni meérteni őket..:))
Nemsokára megyünk a nev.tan. 4 hete voltunk. Na mit lehet 45percbe csinálni, hogy eredménye is legyen?
Hát azért egy nap sem telik el kisebb-nagyobb cirkusz nélkül. A legújabb, hogy kezdenék kitúrni a fiúk a kislányomat, s ők akarnak neki parancsolni. Persze ez nagyon sok feszültséget teremt.
Ma meg telefonált az anyukájuk aki külföldön van. Két hét múlva haza jön végleg, ugyanis megint babát vár. Értitek Ti ezt? Van egy lánya, akit az első férje nevel. Aztán lett a két fiú, akiket beadtak az intézetbe. Rá pár évre szült még egy fiút, aki szinté intézetbe került. Most ez a három fiúcska van nálam. Erre még be mer vállalni újabb gyereket. Nem is tudom, mire számít? Itthon nincs lakása, nem lesz állása, s a mostani élettársa is hasonló cipőben jár.
Mondanom se kell, hogy ezt már a nagyobb fiúk sem értik.
mindenkinek,jó pihenést és jó éjszakát.
holnaptól nagyon szép,és hasznosan eltöltött,hetet kívánok,mindenkinek...
én holnap megszerzem a pontos kiírást és beteszem ide is....
bevallom ilyet még nem olvastam...de amit biztosan tudok ,hogy üdülési csekk igényelhető próbáltam már... és azt is nevelőszülőknek is van hasonló gépcsere pályázat időnként szintén próbálva van...
jó lenne,ha tényleg mi is nagycsaládnak számítanánk,
de én nem bízom ebben,hiába voltunk régen is nagy család ,mikor még csak a saját gyerekeim voltak...
ügyikék vagytok.
Minden elrendeződik..:)
Hamarosan tavaszi szünet. Jaj de jó..:)