Nem szobatiszta gyereket is felvesznek az óvodába? (tudásbázis)
most olvastam egy 2009-es cikket erről:
"Jogsértő az is, amikor az egyébként óvodai felvételre jogosult - például halmozottan hátrányos helyzetű - gyermeket azért utasítja el az óvoda, mert nem szobatiszta."
de nem értem miért. az óvónőnek nem feladata, hogy tisztéba tegye a picit, pláne vegyes csoportoknál.
Elvileg kötelesek bevenni. DE! Ha van más gyerek a helyére, aki szintén betöltötte a hármat, és szobatiszta, azt fogják felvenni. Amúgy pedig abban az évben kell törvény szerint bevenniük az oviba, amelyik évben betölti az öt évet.
Tehát ha sok a gyerek, úgysem fogják bevenni!
Sziasztok, bevallom, járatlan vagyok a témában. Az unokaöcsém most kezdené az ovit egy vidéki városban. Szeptember végén lesz 3 éves, még nem egészen szobatiszta.
Mi úgy tudjuk, csak szobatiszta gyerek mehet oviba, de egy szülőnek azt mondta az óvoda igazgatója, hogy az új törvény szerint már nem szobatiszta gyereket is kötelesek felvenni, ha betöltötte a 3. életévét. Én próbáltam utána nézni, de nem találtam ilyen rendelkezést.
Nektek van valami infótok? Köszi előre is a válaszokat. :)
További ajánlott fórumok:
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Óvodába felveszik-e a gyereket, ha anyuka a kistesóval otthon van gyed-en?
- Szeret a gyereketek óvodába járni?
- Mit tehet a szülő, ha 3 évesen vinné a gyereket oviba, de esetleg még nem szobatiszta addigra?
- Hogyan készítitek föl a gyereketeket (és magatokat), hogy ősszel óvodába megy majd?