Nem kell se férj se gyerek! (beszélgetés)
En nem minositettelek teged, te minositettel engem, ez nagy kulonbseg, meg ha te nem is erezted.
A valtozasok nem kovetkeznek be egyik naprol a masikra, evtizedekben merheto, nem evekben. Mi mar valoszinuleg meg sem erjuk :) Sajnos sok a "Julcsi", teny es valo. De en meg azt latom a kornyezetemben, hogy igenis egyre tobbeket erdekel, hogy hogyan el es mit eszik - es meg is tehetik, hogy "valogatosak" legyenek.
Ez elég nagy baj... :) Mármint az elfogultság.
Nem kell, hogy kihaljon, de a negyede is sok lenne....
Nem támadtalak, csak felvettem a stílusod.
Az emberek döntő többsége nem áll át, ezt látom a közvetlen környezetemben. Én sem veszem meg a termékeiket, de a döntő többség igen. És sajnos valószínű, hogy az rtlklubbon nevelkedő "Julcsit" sem tudod meggyőzni, hogy a minőségit vegye a szar helyett, mert se igénye, se pénze nincs rá. Nagyon szép az elv amit itt leírsz, én is így gondoltam még pár éve, de rá kellett jönnöm, hogy nem így van. Nagyon sok embernek lehetősége sincsen arra, hogy változtasson, tudatosabban, másképp éljen, mert nem teheti meg. És ha igaz lenne az, amit az összefogásról, a változás szeléről mondasz, akkor azt már nagyon sok helyen, más viszonylatban is éreznünk kéne. Az emberek önző ösztönlények, egóból élnek. A saját érdekeik mindig is fontosabbak lesznek annál, mintsem bármiről is lemondjanak egy magasabb cél érdekében.
Igazából ez csak egy indok ami a gyerekvállalás ellen szól, rengeteg van még, nem hiszem, hogy van olyan, hogy jó vagy rossz indok.
Nem magat az ervet kritizaltam, csak kozoltem, hogy nem tartozik az EN (!) erveim koze. Attol a tied meg lehet. Nem vagyok en se vega, se allatvedo, sot, meg napelemes autom sincs. Nem is ez a lenyeg.
Az olajmagnasokat meg gyogyszeripart stb. pedig egyfelekeppen lehet lobbizni: nem veszed meg a temekeit (es mindent megteszel azert, hogy ne is szorulj ra). Az meg onmagaban nem sokat er, hogy en, Moncsa nem veszem meg, de ha szomszed Julcsi, meg az o unokaoccse, meg az en unokanoverem, meg ugy altalaban a tarsadalom fele igy gondolkodna, azt mar megereznek a konszernek (lasd Coca-Cola reszvenyek sztorija.) Sok lud disznot gyoz, ez a critical mass lenyege.
Nem vitatkozni akartam veled amugy (nem ertettem, miert tamadtal le az elozo hsz-edben), hanem az erem masik oldalat megmutatni. Ha te ugy erzed, hogy nem venne be a gyomrod, hogy erre a vilagra gyereket szulj, akkor ez a te indokod es kesz, ugyanolyan jo indok, mint barmelyik masik.
Ismerem. Mióta is szajkózzák, hogy védjük a környezetet, meg járjunk napelemes autóval, meg legyünk vegák, meg védjük az állatokat? Hmm.... talán nem egy-két éve.... hány és hány lehetősége lenne már az emberiségnek arra, hogy jobbá tegye a Földet... miért is nem sikerül? Mert egyes embereknek (csoportoknak) nem áll szándékába? Mondjuk az olajmágnásoknak? Vagy a gyógyszeriparnak? A vágóhidaknak? Sokat lehetne még sorolni.
Én azt teszem a környezetemért amit magam is meg tudok. Nem terhelem még egy felesleges emberrel.
Én meg azt szarom le, hogy te leszarod, elég nagy szegénységi bizonyítvány ez...
Gondolod, ha a te egy gyereked szeretni fogja és állatkertben megnézi a szarvasmarhát, akkor majd jobb lesz a többinek? Semmilyen befolyásoló ereje nincs. Mindenki úgy kezdi, mikor szül, hogy "majd az enyém".. mit tudhatja? Ki tudja, hogy 15 év múlva nem lesz-e még ennél is sokkal rosszabb minden? Lehet már 16 évesen egy drogos lesz, vagy egy útszéli. Persze senki nem olyannak neveli. A rablókat, gyilkosokat se annak nevelik. Ez a társadalom pedig abszolút nem jó irányba nevel. Szóval hagyjuk már, hogy majd pont a tiéd, vagy másé változtat valamit. Ez egy cukormázas vágyálom csupán.
Nos, ez is egy gyakran hangoztatott szempont. Megjegyzem, ez pont az a resze, amit pont hogy lesz***k.
Ha mar itt tartunk, tessek, itt az esely, hogy a (tervezett vagy meglevo) gyerekeinket a termeszet es elet (MINDEN elet, legyen az egy noveny, hangya vagy eppen szarvasmarha) szeretetere es tiszteletere, egeszseges eletmodra, tudatos vasarlasi szokasokra stb.stb.stb. neveljuk.
Ebben a (valóban) eltorzult világban éppen a gyerekek adják azt a kis jót, amiért érdemes élni.
De hangsúlyozom, megértem, ha valaki másképp gondolkodik, ezt erőltetni nem lehet. Sem a mamának, sem a gyereknek nem lenne jó, ha csak a társadalmi elvárások miatt szülnénk.
Igen, emlitett csajszinal is kb. a 6. honapban kovetkezett be a krach, addig birta. 6 honap, uristen.
Vol egy insomnias idoszakom, masfel evig, na az valami borzalmas. Szoval tudom, mirol beszelsz :S Szerencsere sikerult elmulasztani (gyogyszerek nem segitettek, vegul jogaval sikerult, ami meg engem is meglepett), de az alvokam azota is erzekeny. Ha felebredek ejszaka, keptelen vagyok visszaaludni. Masnap meg zombi vagyok egesz nap.
Hallottam olyan velemenyeket, hogy "azert nem tudsz aludni, mert nincs ra szukseged, es majd ha lesz, tudni fogsz". Te legalabb tudod, hogy ez mekkora marhasag....
Igazad is van, meg nem is. A házasság szerintem nagyon szép dolog. A szerelem egy idő után valamelyest átalakul (azt nem mondom, hogy elmúlik, mert szerintem nem az), valakivel leélni egy életet, tisztelni, becsülni, vigyázni rá és gondoskodni róla nagyon szép dolog, egy választott életút, önmagunk kiteljesedése.
A gyerek dologban egyetértek Veled. Ebbe az eltorzult világba szülni nagy bátorság. Sajnos a mai feltételek ellenére nagyon sok olyan ember is szül, akinek nem kéne. És igazából hova? Már így is túlnépesedés van, állatok ezreit-millióit gyilkolják le, szorítják ki az élőhelyükről, miattunk....meg aztán meg lehet nézni, hogy az emberek x százaléka milyen ember lesz....
Mindenki úgy éli az életét ahogy akarja. Ha Neked így jó, csináld így! Sok sikert hozzá!
Tudod mit? Akkor hosszú életet kívánok, hogy minden beleférjen, amit tervezel.
:D
:D Tudom, hogy aranyos vagy, es azt kivanod, ami szerinted a legjobb :p
Ha becsuszik, majd tulelem valahogy, ha meg nem, meg veletlenul sem leszek ketsegbe esve, annyi tervem van az elkovetkezendo 5 evre, hogy 10-re is eleg lenne :) Szoval nem unatkozom gyerek nelkul se, sooot :p
Nekem még nincs gyerekem, de én is valahogy így tudom elképzelni...
Én mondjuk a terhességet is várom, minden várható nyűgével együtt.
:)
"Ejszakazas: mindenkinek megvan a gyengeje, nekem speciel az alvas. Hihetetlen a munkabirasom, kepes vagyok a maratonokra, honapokig 12-13 oraban dolgozni, DE! Ha nem alszom ki magam, annak rekord ido alatt (es itt napokrol beszelek), az a vege, hogy lebetegszem. Ennek fenyeben azt hiszem, teljesen jogos a nemalvastol valo felelmem. Volt osztalytarsnom a hasfajos csecsemoje miatt korhazba kerult kimerultseg okozta idegosszeomlassal."
Ezt teljesen megértem, egyszer én is kibuktam. Ráadásul én insomniás vagyok (elalvási képtelenséget jelent, és gyógyszert kellett szednem korábban, hogy ki tudjam pihenni magam. Nyilván a gyerek után nem szedhettem semmit.) Szerencsére nem lett kórház a vége, de nagyon durva volt. Semmit nem aludtam hónapokig.
De ez az időszak elmúlik. Mostmár azért sokkal jobban alszik, lehet pihenni mellette.
Ezt az "adok-kapok" reszet a dolognak nem eltem at. Azok a csecsemok, akikkel egyutt kenyszerultem elni, csak elvettek, de nem adtak semmit.
De erre a kerdesre visszaterhetunk majd, ha "kompetens" leszek a temaban :D Nem szeretek olyan dolgokat kijelenteni vagy cafolni, amiket nem tapasztaltam meg a sajat boromon.
Kedves Foldlako!
Ertem, amit irsz, csak nem ertem meg :DDD
Najo, ez igy nem igaz, nagyonis jol ertem. De ezt majd meg kifejtem, miert.
Ami a titkos naplodat illeti, tisztelem es becsulom az oszintesegedet, hogy be merted vallalni, hogy zavarnak a terhesseggel jaro valtozasok, allapotok - ez ugyanis nem "divat". Hidd el, nem vagy egyedul, csak nagyon kevesek merik kimondani. En szeretem magam oszinte emberekkel korulvenni, es bizony, egyikuk sem faklyasmenetkent irta le a terhesseget. A legviccesebb a (nem mellesleg nagyon ertelmes es jozan) konyvelom volt. Neki nem voltak kulonosebb panaszai, mazlistanak is tekintette magat emiatt. Viszont, a terhesseget ugy jellemezte, mint egy allandoan benyugtatozott, lebutult allapotot, aminek voltak jo oldalai (nem dudalt ra minden idiota soforre, pl :D), meg rosszak (nehezen tudta ravenni magat, hogy a munkajara koncentraljon, nemtorodom lett). Mindazonaltal a dolog borzasztoan zavarta, es alig varta, hogy vege legyen vegre. Nohat.
Az, hogy kit mi remit meg, hadd legyen mar maganugy. En sem kezdem bizonygatni a kigyofobias ismerosoknek, hogy nincs abban semmi ijeszto, csak egy kigyo - csak mert en nem kapok toluk fraszt. Nem vagyunk egyformak.
Ejszakazas: mindenkinek megvan a gyengeje, nekem speciel az alvas. Hihetetlen a munkabirasom, kepes vagyok a maratonokra, honapokig 12-13 oraban dolgozni, DE! Ha nem alszom ki magam, annak rekord ido alatt (es itt napokrol beszelek), az a vege, hogy lebetegszem. Ennek fenyeben azt hiszem, teljesen jogos a nemalvastol valo felelmem. Volt osztalytarsnom a hasfajos csecsemoje miatt korhazba kerult kimerultseg okozta idegosszeomlassal. Szo sem rola, imadja a gyereket, tervezik a masodikat, de o legalabb nem akar azzal etetni, hogy babazni milyen csodalatos. Ugysem hinnem el neki, hogy komolyan gondolja :)))) A hurkas ujjacskaktol meg nem hatodom meg. Persze a "sajat" biztosan mas, mint a mase, ugyhogye teren nem tudok erdemben nyilatkozni.
De igazabol ez a forum most nem is arrol szol, hogy gyozzuk meg a masikat arrol, milyen jo dolog a gyerek. En sem megyek a "babaprojektes" (fu, de borzalmas ez a kifejezes), urambocsa' a meddosegi forumokba bizonygatni, hogy aaaa, nem is kell az neked, mennyivel szebb es teljesebb az elet gyerek nelkul. Tiszteljuk mar egymas ohajait.
Larina egyebkent - mar ha vegigolvastad az osszes hsz-t - teljesen jozanul megindokolta, miert nem fer bele egy gyerek az eletebe.
Nekem 7 hónapos a kisfiam, valóban 24 órás szolgálat, ez tény. És néha olyan iszonyú fáradt vagyok, hogy már aludni sem bírok. Mégsem adnám oda még egy napra sem senkinek, belehalnék, ha nem lenne.
Egyébként meg tudom érteni, hogy esetleg akinek nincs gyereke, csak a "munka" részét látja a csecsemőgondozásban, hiszen az érzelmi töltetet nem érezheti át.
Amennyi energiát elvesz, annyit ad is a baba, de elképzelhető, hogy ez külső szemmel nem vehető észre.
M0ncsa!
Értem, amit írsz,csak nem értem meg.
A titkos naplómba többen kiakadtak anno, mert leírta, hogy mennyire utálom a terhességemet, a hízást, a hányingereket, a gyomorsavat, a kényelmetlenséget, stb.
De ezek csak a jelen helyzetben vannak így, visszagondolva, minden sz*rral együtt szerettem azt az állapotot. És szeretnék még min.2-szer ugyanúgy érezni :D
És az, hogy egy csecsemő csak Rád számíthat, Te vagy Neki szó szerint az élet, az nem rémisztő, hanem elementáris erőt ad, úgy érzed, bármit meg tudnál tenni, semmi sem lehetetlen(és ez így is van!!), ha a gyerekedről van szó.
Az éjszakázás: Az én kisfiam hasfájós és éjjeleink változóak, most pl: 2-szer ébredt enni.
Sz*r, hogy nem alszol egyhuzamban 6-8 órát, de én remélem, a Fiam még vagy 2évig felébred éjjelente enni, mert az valami hihetetlenül bensőséges, megnyugtató,hogy félhomályban összebújtok, érzed a kis testét és a kis hurkás ujjacskáit, tenyerét a mellkasodon.
Pedig ha valaki, hát én szó szerint gyerek ellenes voltam...(Most meg tudom, egy nyáladzó Anya...Ez van :D )
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt, szerelmes a férjem, és gyereke is lesz :-(
- 1 órája költözött el a férjem... hogyan élem/éljük a gyerekkel/ ezt túl...?
- A férjem a 3 gyerekét hozzánk akarja költöztetni?!
- Egy férj a saját lakásából, kidobhatja a feleségét, és a gyerekét?
- Meddig kell egy anyának eltartania a gyerekét?
- Volt férjem nem fizet gyerektartást. Szeretném jogi útra vinni a dolgot (feljelenteném), de nem tudom hol kell, és hogyan? Mire számíthatok?