Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nem hagyhatjuk meghalni.... fórum

Nem hagyhatjuk meghalni.... (beszélgetés)

1 2 3
2015. nov. 19. 11:35
Ha nincs örököse, akkor az önkormányzattal köthet életjáradéki szerződést. Míg él hvi fix összeggel támogatják, és halála után a lakás az önkormányzaté lesz. De bankoknak is van ilyen életjáradéki részlege. Nem csak az önkormányzatnak. Ha a havi fixe növekszik, talán többféle ápolási segítségre lehet esélye. Van pl olyan ápoló, aki ha kell bevásárol neki, stb.
2015. nov. 19. 11:32

Ez a helyzet nagyon bonyonyult....

Mi egy sörözöt bérlünk a szomszédunkban már 15 éve. Ez az idős ember akkor már itt lakott hátul szintén albérletben. Már nagyon rég nem fizet bérleti díjat. A tulajdonos nem foglalkozik vele. Az utóbbi években mi adunk neki kaját, mi hozatunk neki télére tüzelőt, stb. De olyan körülmények között él, hogy szörnyű!!! Nem tisztálkodik, nem mos, nem mosogat....szóval el bírjátok képzelni! Most azonban elvitettük a kórházba, mert fel sem bírt már kelni. Pár napon belül hazahozta a mentő. A zárójelentésén mindenféle agyi rendellenességek szerepelnek, pl. agyérelmeszesedés. Szerintem veszélyes lehet magára, de ránk a sörözőre nézve is. Mit lehet ilyenkor tenni? Adjatok tanácsot, mert megőrülök!

10. forrest2010 (válaszként erre: 7. - C2a87cc3e2)
2015. nov. 19. 11:31
....és mit teszel magadért ? / ha nem titok ?! / én 61 vagyok és most másztam ki egy jó kis fertőzésből / elfertőződött a lábamon 1 seb , ami nem is tudom hogy került oda ! szerintem az új vérnyomicsökentőtől durrant be a lábam térdig , aztán ? kidurrant és lett 1 növekvő sebem , ami ritka randa lett , alig akart gyógyulni , de végülis megmaradok . /
9. gizus58 (válaszként erre: 1. - Darkangel69)
2015. nov. 19. 11:26
Csak annyit tehetsz, hogy jelzed az orvosnak, és az önkormányzatnak,hátha ők tudnak rá hatni, hogy elfogadjon segítséget.Ha nem, akkor nem tudsz mit tenni,mert ráerőltetni nem lehet semmit akarata ellenére,ha cselekvőképes szellemileg:( Szomorú!
8. 2ab16d5612 (válaszként erre: 4. - Darkangel69)
2015. nov. 19. 11:25

akkor valószínű nem most fogja elkezdeni.

Olyan mint nagyapám, az ég nyugosztalja.. mindenkit kirúgott.. csak az utolsó heteire fogadott el segítséget..

2015. nov. 19. 11:24

Ha az otthoni ápolást nem fogadja el, akkor intézetbe se megy. ha magatehetetlen lesz, és jelenti valaki orvosnak, az be fogja küldeni elfekvőbe.

Iszonyat módon együtt tudok érezni az ilyen emberekkel. Talán mert voltam már kiszolgáltatott helyzetben én is, és teljesen reménytelennek éreztem az életemet. valamiért aztán mégis felemelt az Úr. Most 60 éves vagyok, és naponta teszek annak érdekében, hogy lehetőleg életem végéig el tudjam látni magamat, mert az elfekvő maga a pokol. Szegény néni! Őm ár biztos nem sokat tud magáért tenni. Lehet, azt sem tudja hogyan fogjon hozzá hogy erősödjön, javuljon az állapota.

6. Cilumiluci (válaszként erre: 2. - 16b5d6ae34)
2015. nov. 19. 11:15
Nem hiszem.
5. ab61752c45 (válaszként erre: 2. - 16b5d6ae34)
2015. nov. 19. 11:10
ha nem akar?
4. darkangel69 (válaszként erre: 2. - 16b5d6ae34)
2015. nov. 19. 11:10
82 éves, és most derült ki, hogy a kártyája nincs is leadva egy háziorvosnak sem.
3. 1e53ba4657 (válaszként erre: 1. - Darkangel69)
2015. nov. 19. 11:03

Otthonban valoszinuleg igen. De gondolom akkor azt is visszautasitana.

Ha nem akarja ne eroltesd ra.

2015. nov. 19. 11:00
Nem tudom, csak gondolom, hogy a háziorvosa intézkedhet.
2015. nov. 19. 10:53
Mit lehet tenni akkor, ha a környezetünkben idős ember él, aki nem tudja magát ellátni, nincs hozzátartozója, semmi vagyona, csak a havi nyugdíja? Embertelen körülmények között van, de annyira makacs, hogy a szociális gondozó segítségét visszautasítja. Van valami jogi lehetőség arra, hogy a nyugdíjáért ( havi kb. 70 ezer Ft) valahol ellássák?
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook