Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nem akar beszélni.... fórum

Nem akar beszélni.... (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Nem akar beszélni....

1 2 3 4 5 6
154. zebracsikó (válaszként erre: 153. - Heléna27)
2014. nov. 22. 09:09

hű, de fura helyen laktok....

mi az, hogy csak beszédjavító logopédus van, beszédindító nincs?


Minden logopédus tanulta a beszédindítást....


Milyen diagnózisotok van a bizottságtól?

Azt hiszem, Nálatok elég komplex a probléma , ha gyógypedagógiai segítség is kell.


Én a helyedben speciális óvodába vinném, biztos van logopédiai ovi a környéken.

Persze egyszerűbb lenne tanácsot adni, ha tudnám a diagnózisokat.


Továbbra sem értem, milyen engedély kell hogy szenzomotoros tornát kezdjetek, legalábbis felénk a vizsgálat eredménye kötelező érvényű , s nem kell semmiféle engedélyt kérni senkitől rá, hanem a kijelölt intézményben járhat.


November vége van, elkezdődtek már a csoportos tornák is, beálltak az órarendek minden fejlesztőnél, már réges rég el kellett volna kezdenetek Nektek is.


Toporzékolj és lobogtasd a szakvéleményt, amit a bizottságtól kaptatok(bemásolnád a diagnózist, összefoglalést, javaslatot erről a szakvéleményről, hátha akkor többet tudnék mondani)

153. Heléna27 (válaszként erre: 152. - Zebracsikó)
2014. nov. 21. 20:26

kedves Zebracsikó !

Voltunk MMR VIZSGÁLATON ÉS MINDEN JÓ VOLZ NEUROGIÁN IS RENDBEN VOLT OTT IS hOGY ÉRZSD IGAZ RÖVIDEN ÍRTAM NEM BÖVEN bIZOTSÁGON MEGKAPTUK AZ EREDÉNYT TORNA JAVALOLT DE AHOZ HOGY MEGKEZDJÜK A TORNÁT?Engedélyeznie kellett a veszprémi okatási intézménynek amit junius óta várunk és csak most kaptuk meg remélem értetően leírtam nekünk nem logopédus kell mert nem tudunk beszélni hanem gyogypedagogus terepeuta DÉVÉNY TORNA mÁR BESZÉLTÜNK VELÜK DE EBBEN KÖZÖLTÉK ÖK NEM TUDNAK SEGÍTENI MERT NINCSEN KIFEJEZETTEN ERRE SZAKOSODVA A lOGOPÉDUS CSAK BESZÉDJAVITÓ NEM BESZÉDMEGINDITÓ

152. zebracsikó (válaszként erre: 151. - Heléna27)
2014. nov. 21. 19:01

Milyen diagnózisokat kaptatok a gyermekneurológián?

Volt MMR vizsgálata is??

A bizottságnál milyen diagnózist kaptatok?

(az óvodának kötelessége óvónői véleményt adni, ha Te el akarod vinni vizsgálatra! Ezt az óvóda nem akadályozhatja meg!!! Tisztességtelenül járt l Veled az ovi. )

Milyen engedélyt nem írt alá az az igazgató?

Olyan nehezen lehet érteni, amiket írsz.


Az óvódai logopédussal ülj le, beszélj, fel kell vennie a Fiadat fejlesztésre!

151. Heléna27 (válaszként erre: 149. - Zebracsikó)
2014. nov. 21. 18:36
Sziasztok! Sajnos nagyon agodom 6/9 értékkel született de dokornénink nem igazán figyelt ránk holott tudta ismerte az elözményeinket császár és vácummal jött a világra egy hónap volt a csúszás ülés mászás stb de ma már tudom gyerekorvosnak igen is elkellett volna küldeni idöben dévény tornára vagy más fejlesztésre de én éreztem valami nincsen rendjén és első alkalommal kértem beutalót a gyermekneurologiára mmr és fejlesztésre saját magam mentem minden viszgálaton végig de ö csak azt mondta majd az oviba megtanul beszélni de én erre nem adok és nem hiszem hogy arra kell várni bejelentettem a bizottsághoz egy vizsgálatra mert tudtam ha az ovoda elteltével 2 hónap után megtehetem de az ovoda nem adott szakvéleményt mert közölték anyúka saját magán akciót szervezett!!! ma már kiderült szenzoros torna javasolt Csak hát ugye Veszprémi oktatási intézmény Igazgatója junius óta nem írta alá az engedélyt Amit csak most kaptunk meg hogy ezt jelentettem mert szégyen hogy mit játszanak egy gyerekkel szégyen!!Most hál isten mehetünk kedden elértük De addig is saját magam küzdök 3 müszakba járok és nem lehetek fáradt minden nap mondoka ha hazahozom az oviból este torna masszás és olvasok neki Figyel KisTamás és nagyon okos megért mindent ha utasítást is kap azt is megérti logikai feladatokat is megcsinál de nem értem mért nem akar megszolalni pedig sokat beszélünk neki és higyétek el mindent megteszek de néha elkeseredek mert félek mért nem tud beszélni
150. Durciful (válaszként erre: 130. - Egypt)
2014. aug. 27. 05:42
Az én kisfiamnak "elmacskásodott" a nyakizma a pocakomban. Az első tünete az volt, hogy nagyon lassan evett, szinte alig. Akkor még nem is tudtam, hogy a nyakizommal gond van, hiába mondtam, hogy a babám nem tud enni, nem tud cicizni, a gyerekorvos szerint szaranya voltam, és ennyi. Aztán két és fél hónapos korára újabb tüneteket láttam meg. Mivel pont leszart mindenki, akinek mondtam a dolgot, meg úgy néztek rám, mintha hülye lennék, köztük orvosok is, akkor a neten kezdtem nyomozni. A youtube-on találtam egy videót egy angol babáról, pont olyan volt, mint a kisfiam. a Videó mellé a szülei oda írták, hogy torticollis. Megvolt az én diagnózisom. Másnap ezt megerősítette egy szakorvos is, mert már tudtam, kihez menjek. Dévény gyógytornára jártunk, a babám izomzata tiszta feszes volt, de a leginkább a nyakán és az állkapcsán voltak erősek a tünetek. Fájt az állkapcsa, alig tudta nyitni a száját. Ezt én egyértelműen megtapasztalta. Több hónap dévény gyógytorna megtette a maga hatását és a babám egy csodásan fejlődő perpetuum mobile. a toricollist meg egy pillantásra felismerem. Sok babának van, kinek nagyobb, kinek kisebb panaszokkal, csak a szülők nem tudják, hogy mit látnak. Számos babát látok a játszótéren 13-16 hónaposan lábujjhegyen járni, meg sok anyukától hallom a babám emelte az egyik lábát, amikor mászott leírást, meg a csak üvölt és nem szeret hason lenni, pedig már 6 hónapos mondatokat - ez itt mint a torticollis és a fezses izomzat tünete!!!!!
149. zebracsikó (válaszként erre: 147. - Heléna27)
2014. júl. 31. 13:51

Mozgásterápiára kellene járnotok, azáltal indul meg legjobban a beszéd. A mondókázás, éneklés nagyon jó!! Csináld vele sokat!!!

AZ óvodában feltétlen jelezd szeptemberben a logopédusnak, hogy megkésett a beszédfejlődése, vegye fel terápiára.

A bizottságnál milyen diagnózist kaptatok?

2014. júl. 31. 13:31

Sziasztok, az en kisfiam feb.6-an volt 4 eves, koraszülött es csak egy ket szot mond!

Amit eddig mondott szt most mar nem mondja, voltam vele vadaskertbe, beszedvizsgalo központban, ekvittem MMR vizsgalatra es mindene jo lett.

A bölcsödebe fejlesztik gyógypedagógus es logopédus foglalkozik vele!

Az anya apa nem torta ilyen könnyű szavakat mond, mi dent megert tedle, viddki stb!

2014. júl. 31. 10:37
Kis fiam Tamáska márciusban töltötte a 3 évét.Mond néhány szót és az utasításokat is remekül végre hajtsa De akkor is a maga nyelvén és mutógattással csinálja Voltunk vele nagyon sok helyen ami alapvető sőt még egy genetikai vizsgálatot is elvégeztünkMinen eredénye jó volt.De az istenért meg sem akar szolalni.z Ovit ez év Áprilisban kezdte de már sokat tanult.Most jértunk a Bízóttságnál is és Ott is jó eredményt kapott Igaz ezzel sem jutottunk elörébb mért nem tanul meg beszélni? Mesét olvasok neki Mondokákat és sok verset figyel is mi is érti de kimonadni? Van valaki aki tudna segíteni vagy olyan valaki aki hasonló helyzetben van mint mi?
146. Randika
2013. máj. 13. 09:41
a barátnőm kislánya is Hanna ő augusztusban lesz 3 éves,és alig beszél valamit,mondatokat,névmásokat egyáltalán nem,csak szavakat azt is hibásan.Szeptemberben kezdi az ovit,szerintem ott megered a nyelve.Az én fiam az ellentéte,márciusban lett 3 éves,tavaly óta jár bölcsibe.Ott egy árva mukkot nem beszél,ahogy engem meglát már darál is,úgy jönnek ki külön megnézni a gondozónők,mert alig hiszik el,hogy van hangja és nem néma.Nem kommunikál a társaival se,ha kikell mennie sutyorog,hogy pisilni kell.Nem tudom az oviba milesz vele.Egy baba patikás lapban olvastam erről,azt se tudtam létezik a dolog,mutizmus a neve.
145. Éva82 (válaszként erre: 143. - F0d623b3f2)
2013. febr. 1. 10:43

A hallását figyeltük, semmi gond nincs vele. Minden kérést, utasítást pontosan végrehajt, akkor is, ha háttal áll, amikor szólsz neki. Ha éneklést hall, próbálja utánozni, a dallamokat hibátlanul ismétli, csak a szöveg pontatlan. Inkább úgy fogalmaznék, hogy dúdol..

Ha kérdezek, válaszol. Hogy csinál a boci? Mondja, hogy múú. stb... Megmondja a nevét, hogy hány éves, sőt, hogy hány kiló. De magától nem, csak ha kérdezzük. Hibátlanul számol tízig, akár kettesével is. A kérek, az kérsz... :)

144. Éva82 (válaszként erre: 143. - F0d623b3f2)
2013. febr. 1. 10:37

Köszönöm, hogy leírtad!!!!

Nagy változáson esett át, mióta megírtam ezt a cikket. Október 15-én kezdte az ovit. Most ott tartunk, hogy egy délután alatt megtanulta a verset (5 sor) a farsangra. Még kicsit hibásan beszél, de mindent mond, és tetszik is neki. Mondjuk nem mondható, hogy bőbeszédű lenne, de ha mondandója van, azt mondja is! Úgyhogy most nem bolygatom a dolgot, hagyom, hogy a maga módján bővítse a szókincsét. 4-5 versikét, amiket nagyon szeret már önállóan elmond. De továbbra is az a jellemző, hogy a dolgokat nem mondja, hanem csinálj. Pl.: ha pisilni kell, akkor nem szól, hanem megy, és pisil. Viszont amikor befejezte, mindig szól: kész!

Az oviban a csoportjukba 26-an járnak, Hanna a legfiatalabb, ő most már mondható, hogy beszél, viszont 6 másik gyerek még ennyit sem.

2013. jan. 31. 15:16

Nos gondoltam leírom az én (pozitív) tapasztalatom:

Rokon kislány nem beszélt egyátalán semmit (kivétel a NEM) de mar 18 hónaposan szobatiszta volt. Aztán amikor bekerült oviba (addig majdnem semmit nem mondott de soha sem!!!) akkor sem nagyon beszélt és most sem nagyon beszél. De nem azért mert nem tud, hanem mert nincs mit mondania. A vele egyidosokkel megnyílik de a felnőtteknek nem nagyon van mit mondania. Nem lett beszédes - ennyi az eset.


A hallását pedig folyamatosan figyelni kellene mind a szülőknek és a dokinak is (Vèdőnő???).

142. polex
2012. dec. 13. 08:08

Én most hallottam egy történetet, hogy egy kisgyerek még idősebb is volt, és nem akart megszólalni, nem beszélt. Aztán egy nap, odaállt egy plakát elé és felolvasta hangosan a szöveget,tehát nemcsak beszélt, de olvasott is,senki nem tanította.

Ez mondjuk biztosan ritkaság, de ki tudja,mi rejlik ezeknek az apróságoknak a fejében. Ezek az internetes fórumok,maga az internet sem olyan régi, hogy mindent leírjanak. Abból a sok milliárd emberből csak egy nagyon pici százalékot vizsgáltak meg. Ettől függetlenül kipróbálnám a szakemberek tanácsát, ha ajánlanak. Fejlesztőpedagógusra, logopédusra, fül-orr gégészre, stb. gondolok. Pszichiáterhez soha, pszichológushoz is végső esetben vinném. Kevesebb tévé, sok meseolvasás, zenehallgatás (énekkel) együtt,énekelj neki,mikor vannak ezek a tehetségkutató versenyek a tévében. Glutén és tejmentes ételek szóba jöhetnek még (paleolit), mivel ha véletlenül, akár nem kimutathatóan érzékeny, akkor a béláteresztés miatt kihat az agyra.

Hintázzon sokat,ha szereti, gondolom abból sokáig lehet, bár bevallom én sok hintázás után picit szédültem gyerekkoromban,de mástól ezt nem hallottam.

2012. okt. 30. 10:47
Nem olvastam el az összes hozzászolást, de az én hugom se beszélt kb 3 éves koráig csak alap szavakat és kiderült a nyelvféke volt lenőve,fül orr gégészet...Azóta minden rendbe van
140. Éva82 (válaszként erre: 133. - Anyóka4)
2012. okt. 24. 12:31

Azért gondoltam, hogy várok kicsit, mert most került oviba, és hátha jó hatással lesz rá a közösség. Két hét után is hallok már új szavakat. Azt sem akarom, hogy egyszerre vigyem mindenhová, mert attól csak összezavarodik. Most mentem vissza dolgozni, késő este jövök haza szinte minden nap, nem vagyok itt akkor sem, amikor felébred reggelente, :( (ezelőtt szinte minden pillanatot együtt töltöttünk) most még az ovi is képbe került. Ártani sem akarok neki a nagy igyekezetemmel...

Annyira tanácstalan vagyok.... :(

139. bibity
2012. okt. 23. 07:25
Kisfiam 2 és fél évesen kezdett el beszélni, amikor bekerült a bölcsibe. Nálunk a gyerekközösség hozta meg az áttörést pár hónap alatt.
2012. okt. 22. 23:16
szia.nekem ugyanez a problemam!! minket elküldték beszedterapeutahoz(irorszagban lakunk).menj le a vedonohoz ő tudni fogja hova menj, mit csinalj.az otthoni vedono akivel beszeltem az leb*szott amiert csak most kezdtem el intézkedni.nekunk jovore iskolaba kene mennie...
137. knana
2012. okt. 22. 22:04
Barátnőm Kisfia febr-ban lesz 3 éves.Ő is mond pár szót,mint ahogy a Te gyereked.Neki azt javasolták,h.vigye nevelési tanácsadóba.
2012. okt. 22. 20:02

Na akkor most én olyat mondok, hogy hátha egy egyszerű dolog, ami az unokahúgomnál is okozott nem beszélést.

3 évesen még alig mondott valamit, aztán kiderült, hogy a garatmandulája nagyobb mint kellene lennie, és nyomja a hallóideget, ezért nem halott rendesen, kvázi ezért nem beszélt.

Kivették és rá 3 hónappal szinte folyékonyan beszélt.

135. zebracsikó (válaszként erre: 134. - Egypt)
2012. okt. 22. 18:02
persze, annak vannak jelei
134. egypt (válaszként erre: 131. - Zebracsikó)
2012. okt. 22. 17:35
Értem, de első körben nem hozzá vinném, a logopédus úgyis megmondja, ha letapadásra gyanakszik, nem?
133. anyóka4 (válaszként erre: 127. - Éva82)
2012. okt. 22. 16:46

Szia!

Én nem várnék januárig. S sajnos nem oldódnak meg maguktól az ilyen problámák 99%-ban.

Persze sok megoldódik, de azért többnyire szükség van szakemberre.

3 évesen már nem lehet ezzel várni, menj szakemberhez (Nevelési Tanácsadó, Szakértői stb.)

gyógypedagógus

132. Évili84 (válaszként erre: 130. - Egypt)
2012. okt. 22. 15:08

Nem is olyan ritka ez a letapadás mint gondolod. Amikor jártunk Dévény tornára csodálkoztam én is, hogy az arcát, fejét miért masszírozza, mikor a csípőjével volt baj. Sőt van olyan eset is, amikor még enni sem tud rendesen a baba. Mikor kontrollon voltunk a gyógytornásznál, meg is kérdezte, hogy rág-e, nyel-e rendesen.

Hozzáteszem az én lányom 2 éves múlt, másfél évesen azt mondták rá, hogy autista. Nem volt szemkontaktusa, sokszor volt dühkitörése, ha kértem, hogy csináljon meg valamit nem értette, csak nézett maga elé. Teljesen összetörtem, belebetegedtem. Most kezdte a bölcsit, nyoma sincs az autisztikus tüneteknek, a gyógypedagógus is azt mondta, hogy kérjünk egy újabb vizsgálatot, mert szerinte nem áll fenn a probléma. Remélhetőleg megtaláltuk az okát az akkori problémáknak, mert most szépen fejlődik.

131. zebracsikó (válaszként erre: 130. - Egypt)
2012. okt. 22. 15:02

egyes speciális esetekben bizony sokat tud segíteni nekünk egy Dévényes, nekem is volt tanítványom, akinek kellett járnia, s az arcizmait is masszírozta. De tényleg nem gyakori.


A nagymozgásfejlesztés, TSMT, ALapozóTerápia, Ayres stb. pedig mind hatnak a beszéd indulására ill. fejlődésére, nagyon-nagyon hasznosak!!!

130. egypt (válaszként erre: 122. - Jollymama)
2012. okt. 22. 14:28
Biztos nem Dévény tornászhoz vinném a gyereket beszédproblémával, hanem logopédushoz, mert ez az ő szakmája. Ez az arcizom letapadás nagyon ritka lehet, ha egyáltalán van ilyen... Nem kéne szkeptikusnak lenni a "gyógytornászokkal" és tornákkal, tudományos tény, hogy a mozgás és beszéd összefüggenek. A fejlesztő tornákon olyan mozgásformákat végeznek, amik a beszédért felelős idegpályákat stimulálják. Semmi csoda nincs benne, szimpla tudomány.
2012. okt. 22. 14:22

Szia!


Nem olvastam én sem el a többi hozzászólót, de szerintem vidd el szakemberhez.Én ugyanígy voltam a 2,5 éves kislányommal anno, hogy nem tudtam van-e gond, de éreztem, hogy nem úgy fejlődik, ahogy kellene.

Az én kislányommal 2,5 éves kora óta járunk a logopédiára korai fejlesztésre, most 3,5 éves, már több mindent mond, kb. 2 hónapja elkezdett jobban beszélni, előtte nemigazán, csak pár szót.Mi is most kezdtük az ovit, ott még nem beszél sokat.

Én úgy gondolom, jobb elvinni szakemberhez és megnyugodni, mint idegeskedni, hogy vajon lehet-e baj vele.Egyébként ahány gyerek, annyiféle fejlődés, lehet megindul magától is, de lehet, hogy segíteni kell neki.Nálunk az utóbbi volt.

Sok sikert nektek.

128. zakajeo (válaszként erre: 119. - Ad338a2ba0)
2012. okt. 22. 10:05
ne haragudj,soha ne legyen beszédproblémás gyereked azt kívánom,de ha valaki aggódik légyszives ne küld el nyugtatót bevenni!!!!
127. Éva82
2012. okt. 22. 09:39

Végigolvastam az összes hozzászólást, és tényleg nagyon sok hasznos tanácsot adtok!!! Köszönöm!!!

Meglátásom szerint elég sok gyerek/szülő küzd ilyen, és ehhez hasonló problémákkal, és az esetek 99,9 %-ban maguktól megoldódnak. Most, hogy ovi kezdete óta látok javulást, és az alapján, amit ti mondtok, adok még időt Hannának januárig. Addigra megszokja a közösséget, és még a 3 évet is betölti. Ha nem lesz érdembeli változás, akkor nekifogunk a vizsgálatoknak. :(

126. Éva82 (válaszként erre: 119. - Ad338a2ba0)
2012. okt. 22. 09:31
Nem értelek. Miért vegyek be nyugtatót? Mert beszélgetünk valamiről????
2012. okt. 22. 08:45

Sziasztok!

Én sem tudom az összes kommentet végigolvasni, így csak leírom az én tapasztalatomat erről.


Az én kislányom is kb. így beszélt 3 évesen, mint a cikk írójának gyermeke. Aztán amikor bekerültünk az oviba még ott sem beszélt eleinte, de mivel ott rá volt kényszerülve, hogy kommunikáljon, így aztán lassacskán megnyílt és beszélni kezdett. Ott nem voltam vele, mert ugye én már csak ránéztem, és tudtam, hogy mit szeretne, kitaláltam a gondolatát is, úgyhogy addig nem is strapálta magát. Az ovi volt a vízválasztó.

Azóta már 6 éves nagylány és egész nap csacsog:D


Szóval nem kell egyből parázni, fog az a gyerek beszélni, csak türelmesen ki kell várni:)

1 2 3 4 5 6

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook