Nehézkes nappali altatás (beszélgetés)
Az unokám 9 hónapos,ők is hasonló cipőben jártak...
Babakocsiban altatja a lányom a mai napig napközben.Van egy dal,amit csak erre játszanak neki,beteszi a telefont a babakocsiba,és tologatja...Kb 5-10 perc és alszik.Este alszik csak a kiságyban.
Az én kislányom már 4 éves. Ugyanez volt, újszülött kora óta nem aludt nappal, éjszaka viszont 10-12 órákat kb.2 hónapos korától. Egy idő után feladtam a küzdelmet, és alkalmazkodtam az Ő ritmusához. Ha nagyon fáradt vol babakocsiban, autóban(ha épp mentünk valahová) elaludt. Egy jó sportkocsiban is nagyon jót alszanak egyébként miután kinövik a mózest... :) Csak az a fontos, hogy elég stabil, és vízszintesig dönthető legyen.
Nálunk a "fordulat" 2 évesen következett be, amikor bölcsibe került. Én nem hittem, hogy képesek lesznek alvásra szoktatni, de kb. egy hónap alatt hellyel-közzel kialakult a délutáni alvás (ugye akkor már csak naponta 1x).
Most oviban kb. heti 2-3 délután alszik, olyan ovit kellett keresni ahol ezt tolerálják.
Csak zárójelben, érdemes majd figyelni, hogy ezen az alvási "sajátosságon" kívül jelentkezik-e más "furcsaság" is nála, a mi esetünkben a hiperaktivitás első jele ez volt (Igaz ezt csak 3 éves kor fölött lehet pontosan megmondani)...
Hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
Olvasd végig mit írt:)
Kislányom 6 hónapos, amióta megszületett problémás a nappali altatás... Éjjel semmi gond nincs, az éjszakát másfél hónapos kora óta átalussza, de nappal... Botrányos.... Hulla fáradt, lerakjuk az ágyába, kis szeánszot követően, onnantól kezdve ordít torkaszakadtából........ Hol egy órát, hol fél órát... MINDENt kipróbáltunk....
- Ha cumizik, az nem jó, mert akkor éjjel pl. volt,hogy 15x keltem fel visszadugni....
- Felvesz, letesz módszer sem segített
- Sírni hagyni megy (bár nem lelkileg), de nem tartom jó megoldásnak, kikészíti magát...
- ringatás semmit nem segít, ha álmos
- babakocsiban egy pillanat alatt csendben elalszik, de lassan kinövi a mózest, akkor mi lesz?!
Várom olyan Anyukák ötleteit, akik hasonló cipőben jártak, és megoldották a kérdést....
Segítség.... :(
További ajánlott fórumok:
- 2, 5 éves fiam beszédfejlődése nehézkes
- Nappali altatás 1 évesen, hogyan?
- Aki könnyen, saját magátol elsajátít számitógépes elszámoló, könyvelő programokat az nehézkes felfogású lehet?
- Máshol is nehézkes a programegyeztetés télen?
- Betegség/hiányzás után, Nektek is nehézkes a gyerkőc oviba való 'visszaszoktatása'?
- Nálatok mennyire nehézkes a reggeli elindulás a lurkókkal?